Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, June 26, 2011

Anja op een bootje

in de Oude Gracht te Utrecht. De actiegroep "Utrecht voor Palestina" liet afgelopen zaterdag een paar boten door de grachten van Utrecht varen, om aandacht te vragen voor het lot van het Lijdende Gazaanse Volk. Kristel Letschert, werkzaam bij de Olijfbomenactie was van de partij. Uit een rapport van de CIDI blijkt trouwens dat jij en ik gewoon meebetalen aan het salaris van Kristel Letschert. Via ontwikkelingshulp, ICCO en de Kerk in Actie krijgt de Olijfbomenactie geld om de haatcampagnes tegen Israel voort te zetten. Maar dat geheel terzijde.

Anja Meulenbelt deed het woord voor de pers. Ze zag in dat Syrië ook heel belangrijk is, maar wil toch de aandacht voor Gaza blijven vragen. "Niemand kan er in of  uit en de vissers kunnen hun werk bijna niet meer doen", zegt de ex-senator voor de camera. Als je in Nederland voor de vissers opkomt ben je heel rechts en als je in Gaza voor de vissers opkomt ben je heel links. Dat is kort gezegd de situatie qua steun aan vissers.


De Palestijnse mijnheer die geïnterviewd wordt, zit hier ongetwijfeld als vluchteling en beklaagd zich er vervolgens over dat hij niet terug kan. Ja dat is nou eenmaal zo bij vluchtelingen. Die kunnen meestal niet terug op vakantie naar eigen land.

5 comments:

Eline said...

De Griekse autoriteiten hebben een Amerikaans schip dat naar Gaza zou varen een verbod opgelegd,mag de haven niet uit.
Journalisten die eventueel op een van de boten worden aangetroffen mogen voor een periode van 10 jaar Israel niet meer in.

Dit is mij medegedeeld door een familielid die in Israel woont.

Eline said...

sorry,had onder ander topic moeten staan.

Benjamin said...

Ha ha prachtig ! Met name het 'droste-effect', je vraagt aandacht voor een actie die nog veel meer aandacht wil vragen. De kinderlijke eenvoud is bijna aandoenlijk de verregende 'big band' die evergreens speelt en de grote mensen flotilla probeert na te doen. Aan hun manier van praten kun je opmaken dat ze gewoon op de hoogte zijn van de werkelijkheid. Het is nogal onverstandig om ergens aandacht voor te vragen terwijl jezelf eigenlijk bekend staat als systematische feiten verdraaier. Maar dat je je eigen leugens niet gelooft hoeft niet te betekenen dat andere mensen dat niet zullen doen. (en dat is nu precies wat ze willen bereiken) Maar deze actie natuurlijk niet bedoelt om bewust zijn te creeren onder de bevolking, maar eerder bedoelt om het moraal op te krikken van 'de Nederlandse boot naar Gaza zonder boot'

Benjamin said...

En als ze dan NIET serieus worden genomen en iedereen tegen hun is. Dan zullen ze niet aan zichzelf twijfelen maar 'de machtige Nederlandse zionistische lobby™' de schuld geven. Laat dit filmpje het plastische bewijs zijn voor iedereen die het nog niet geloofde, dat het allemaal hun eigen schuld is.

mindRider said...

Voor de Palestijnen lijkt "Utrecht voor Palestina"me een goed idee, veel prettiger klimaat dan in Gaza en Nederland kan best een provincietje missen, voor de Utrechtenaren daarentegen.....