Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, June 30, 2011

Pro-Israël activisten winnen zeeslag om Gaza

Dat Rob Groenhuijzen, de ex-terrorist, voorzitter van de Gazaboot is geworden en dat de Telegraaf daar een artikel aan gewijd heeft, is door de rest van de oude media niet opgemerkt. Dat schrijver Carel Brendel al maanden geleden op de betrokkenheid van Hamas-kopstuk Amin Abou Rashed bij de Gazavloot heeft gewezen en op de financiele malversaties die daarbij een rol spelen. Het is door de links-liberale Nederlandse media niet opgemerkt. Dat ik tijdens de pro-Israel demonstratie in Dordrecht al aan Amin Abou Rashed gevraagd heb of hij meevaart met de Gazaboot en hij daar bevestigend op heeft geantwoord,  is niet overgenomen in de media van weldenkend Nederland.

Nu echter zowel Trouw, als Wereldomroep, als Eenvandaag , als de Vara zich hebben teruggetrokken van de Gazaboot omdat er censuur zou worden gepleegd, omdat Amin Abou Rashed bij de Gazaboot betrokken is, omdat er geen openheid over de geldstromen gegeven wordt, nu gaat het balletje rollen. Nu worden er geen persberichten meer klakkeloos overgeschreven. Nu melden de kranten in Israel dat Nederland achter Israel staat.

Ik zelf schrijf al bijna een half jaar nergens ander meer over dan over de Gazaboot en voordat de Nederlandse Boot naar Gaza ook maar vertrokken is heb ik al het gevoel dat we de publiciteitsslag gewonnen hebben.

Lucas 2:29-32

Nu laat Gij, Here, uw dienstknecht gaan in vrede, naar uw woord, want mijn ogen hebben uw heil gezien, dat Gij bereid hebt voor het aangezicht van alle volken: licht tot openbaring voor de heidenen en heerlijkheid voor uw volk Israël. 

8 comments:

Jan said...

U bent nogal mild over de Nederlandse media, die alle duistere zaken omtrent de Gaza vloot blijkbaar ziende
blind hebben gemaakt.

daniel said...

Heel fijn. Als journalisten keer op keer de meest extreme Palestijnse leugens geloven en al het bewijs wat het tegenovergestelde aantoont negeren tot het moment dat het niet meer genegeerd kan worden dan is er geen sprake van een structurele verandering.

ethan said...

NL Hamas-kopstuk Amin Abou Rashed linksachter sjeik Yusuf al Qaradawi

http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00864/haatprediker_864110d.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=HStliOnVl6Q

ethan said...

gesprek van priester Atoine Bodar met Al Yaqeen tv http://www.al-yaqeen.com/mediatheek/flashfilm.php?id=89
kjkj

webmaster Nieuw Religieus Peil said...

Een groep predikanten en leden van de Protestantse Kerk roept de PKN-synode op om zich te distantiëren van organisaties die de omstreden Gazavloot steunen en om Kerk in Actie op te dragen de samenwerking en de financiële banden met Vrienden van Sabeel te ontbinden, actief te zoeken naar mogelijkheden van contact met Palestijnse protestantse christenen die minder politiek beladen zijn en de personele en financiële banden met Sabeel af te bouwen.
Ook moet er een voorstel voor de synode komen „waarin de verbondenheid met het volk Israël concreter wordt ingevuld dan nu het geval is.”
http://www.refdag.nl/kerkplein/kerknieuws/beroep_op_synode_pkn_wegens_omstreden_gazavloot_1_573848

Dorith said...

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4089854,00.html

Gaza-bound US boat defies Greek ban, stopped at sea
Vessel defies ban by Athens, sets sail Friday; Greek Coast Guard stops boat 25 minutes after unauthorized departure

webmaster Nieuw Religieus Peil said...

Het Amerikaanse Gazavloot schip "The Audacity of Hope" is door de Griekse kustwacht 25 minuten na afvaart uit de haven van Perama tegengehouden en teruggestuurd naar de haven.
De Griekse autoriteiten hadden eerder op de dag bekend gemaakt dat schepen met bestemming Gaza geen toestemming zouden krijgen om af te varen uit Griekse havens.
Het Canadese Gazaschip 'The Tahrir' is tegengehouden in de Griekse haven.
http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/4364

Frans Groenendijk said...

Je mag best een beetje trots zijn op jouw bijdrage Kees!