Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, May 07, 2012

De voordelen voor Geert Wilders

Op de achtergrond van de val van het kabinet spelen zoveel vieze machtsspelletjes, dat het voor Geert Wilders bijna onmogelijk was de steun aan het kabinet voort te zetten. Door de snelle groei van de PVV en de vele PVV-zetels in de Tweede Kamer, kon Geert Wilders niet altijd controle over de partij en de gebeurtenissen houden. Bovendien speelde Maxime Verhagen en het CDA een machtsstrijd met hem uit. Laten wij eens kijken welke schandalen en intriges de PVV parten hebben gespeeld.

-Geert Wilders brengt in 2007 een motie in stemming om politici en gezagsdragers te verbieden een dubbele nationaliteit te hebben. Hij valt daarmee staatssecretarissen Nebahat Albayrak en Ahmed Aboutaleb aan. Daarbij maakt hij de opmerking dat als de tweede nationaliteit een Zweedse zou zijn, hij er net zo tegen zou zijn. Bij de kabinetsformatie in 2010 wordt de volkomen onbekende en onervaren Marlies Veldhuijzen van Zanten  (CDA)  benoemd tot staatssecretaris van Volksgezondheid. Later blijkt Veldhuijzen van Zanten een kennis van de vrouw van Maxime Verhagen te zijn. Waarschijnlijk is dit de eerste rattenstreek die Maxime Verhagen Wilders geleverd heeft.

-Iedere keer als Geert Wilders of de PVV voor een verkiezing staat of een moeilijke beslissing moet nemen, doet Hero Brinkman moeilijk en stelt hij voor om een jongerenorganisatie of een interne partijdemocratie in te voeren. Of Hero Brinkman komt bij Pauw en Witteman om zijn dissidente mening te zeggen of hij komt in het nieuws door dronkenschap. Net tijdens de moeilijke onderhandelingen over nieuwe bezuinigingen, stapt Hero Brinkman uit de partij en richt een nieuwe partij op. Het is te opvallend en niet toevallig meer.

Hero Brinkman is politieagent en heeft een geschiedenis van opvallende optredens bij de politie. In de Bellamybuurt van Amsterdam ontruimt hij eigenhandig een kraakpand. Huisvestte het kraakpand misschien buitenlandse terroristen? Mogelijk. Een buurtwerker merkt op dat Brinkman voor een gewone wijkagent een opvallend hoge opleiding heeft en opmerkelijk goede skills qua optreden en voorkomen. Volgens de buurtwerker kon het wel eens een medewerker van een geheime dienst zijn. Is Hero Brinkman onder druk gezet door zijn vroegere werkgevers om de PVV een kopje kleiner te maken? Is Hero Brinkman de Mat Herben van de PVV? Door de nieuwe verkiezingen is Geert Wilders hem ten minste kwijt.

-Vlak voor het afbreken van de nieuwe coalitieonderhandelingen krijgt de CDA-fractie Limburg van Maxime Verhagen opdracht uit de coalitie met de PVV te stappen. Zelfs als de PVV Statenleden toch besluiten om de Turkse president Gül te ontmoeten, uit respect voor de Koningin, wil het CDA toch niet meer met de PVV regeren in Limburg. Een kleine steek onder water tegen de PVV, die het toch al moeilijk heeft op dat moment.

-Door de nieuwe verkiezingen kan Geert Wilders in één keer alle brievenbuspissers, kopstoters, vrouwenmeppers en leugenaars over het verleden lozen. Of misschien houdt hij sommigen er ook wel in, omdat ze toch geen andere kant op kunnen. In ieder geval laat hij zien dat hij niet te chanteren is.

-De Links-Paarse regering die er nu mogelijkerwijze komt, maar dat moeten we nog afwachten, zal in eerste instantie moeten bezuinigen. Geert Wilders kan zich daar met zijn anti-Europa-retoriek tegen afzetten. Hij zal op die manier een groot aantal stemmen weer terug kunnen winnen. Op dit moment is een fractie van 16 tot 19 man groot genoeg voor zijn doel.

- De regering Rutte heeft zelfs het kleinste immateriele succesje niet aan Geert Wilders gegund. De immigratie is niet beperkt. Het Boerkaverbod komt er uiteindelijk niet. Uiteindelijk hebben Mark Rutte en het CDA hem gepiepeld. Maar nu heeft Geert Wilders na de verkiezingen nog steeds de kans om een macht van betekenis in het parlement te zijn.

2 comments:

Orleander said...

Uitstekende analyse.
Het is van meet af aan de bedoeling van het CDA geweest om Wilders uit te schakelen: weinig geven en veel nemen onder het mom van "het mag niet van Europa". Wilders heeft dit zeker van het begin af doorgehad en geprobeerd om zijn voordeel te halen, maar op den duur werd dit spel door het CDA te opzichtig gespeeld en heeft hij terecht de stekker eruit getrokken. Jammer dat Rutte dit niet door heeft gehad, anders was hij nooit met het CDA in zee gegaan.
Te hopen valt dat het CDA wordt gedecimeerd, tenslotte heeft men alleen nog veel aanhang op het platte land waar het verdeel en heers principe nog speelt en het stokje van vader op zoon wordt doorgegven om hun belangen zeker te stellen. Geniepig volkje!

Frans Groenendijk said...

Wanneer de prestaties op FB indicatief zijn heeft OBP werkelijk geen schijn van kans. Ik ben een van de TWEE mensen die een reactie geplaatst hebben. Ik krijg er niet eens antwoord!