Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, May 21, 2012

Nooit Meer Groenlinks

Ik geef toe: Afgelopen week las ik het interview met Jolande Sap in de Vrij Nederland en daar klonk ze best wel redelijk. Zal ik toch maar weer gewoon links worden? Dacht ik nog even, nadat ik zwaar getafeld had. Nu hebben we vandaag het eerste lijsttrekkersdebat van Groenlinks gezien en heb ik besloten:

Nooit Meer Groenlinks

Afgezien van het feit dat ik ook nog nooit Groenlinks gestemd héb!!! Tofik Dibi kwam best wel overtuigend over met zijn verhalen over ravotten in de duinen van Vlissingen, daarmee het imago van jongen uit 020Gaza een beetje van zich afwerpende. En Jolande Sap stond een beetje schaapachtig de menigte Groenlinks-leden in te staren en geforceerd te glimlachen. Dat je dacht: Wie heeft haar dat aangeleerd, want Heleen Weening, de partijvoorzitster kijkt net zo? Maar dat is allemaal niet de reden waarom ik nooit Groenlinks zal stemmen.

Ik woon en werk in Eindhoven, waar 25% van het Nederlandse Brutto-Sociaal-Product van Nederland verdiend wordt, met techniek, DAF, chips en computers. Voor dat werk moet ik vaak het land in met een Leasebak. Jolande Sap sprak twee keer het woordt Leasebak met een vies gezicht uit. Blijkbaar hebben de stemmers van Groenlinks geen Leasebak nodig en blijkbaar zijn de stemmers van Groenlinks ook nog jaloers op de Leasebak. Dat mag, maar dan heb ik dus niets met jullie. Dankjewel.

Tegelijkertijd sprak Tofik Dibi over mensen boven de vijftig die naar hun pensioen uitkijken. En hij wilde dat die mensen dan solidair zijn met mensen die "minder kansen in hun leven hebben gehad". In concreto betekent dat, dat de Leasebakrijder gaat betalen voor de mensen die weigeren hun VMBO af te maken en die daarna ook geen ongeschoold werk willen gaan doen, omdat ze daar te belazerd voor zijn. Maar als de Leasebakrijders dan wordt ontslagen en dat komt vaker voor dan je denkt, dan is er voor hem geen geld meer en krijgt hij ook geen ontslagvergoeding meer. Flexibel werken, noemt Groenlinks dat. Ga dat godverdomme eens tegen de jochies in 020Gaza zeggen dat ze flexibel moeten gaan werken!!

Maar de geldkraan moet wel weer opengezet worden voor Connie (het Groenlinks equivalent van Henk en Ingrid, maar Connie zit in een rolstoel), de Persoonsgebonden Budgetten, de Speciale Scholen, de Uitgeprocedeerde Asielzoekers, de Zonnepanelen en Natuur en ga zo maar door. Dus dat betekent belastingverhoging. En het is algemeen bekend, dat Leasebakrijders al heel veel belasting betalen en nog veel meer gaan betalen als het aan Groenlinks ligt. Dus daarom:

Nooit Meer Groenlinks !!

1 comment:

vanhetgoor said...

Was naïef van Dibi natuurlijk, hij zit wèl in de tweede kamer, maar hij zit er alleen om een beetje kleur te geven aan de fractie, meer niet.

Sap keek alsof ze niet meer weet hoe zij het heeft. Zij kan er met haar verstand niet meer bij waarom Dibi niet gewoon als stemvee in de bankjes van de tweede kamer is blijven zitten, wat denkt hij wel?

Nee, dit alles is zeer verhelderend geweest, meer openheid dat dit zal men nooit meer krijgen bij GroenLinks.