Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, October 13, 2012

JMNA: Nieuw Israelitisch Weekblad signaleert een ruzie

 
Gisteren verscheen het nieuwe nummer van het Nieuw Israelitisch Weekblad met twee pagina's over het conflict binnen het Joods Marokkaans Overleg. Ik ben er echt blij me om drie redenen:

Eindelijk laten de Joodse oud-bestuursleden en de verwijderde leden eens van zich horen. Tot nog toe was de pro-Israelische blogger Keesjemaduraatje één van de weinigen die aandacht aan de crisis besteedde.

Ten Tweede is nu het maatschappelijke belang van de zaak aangetoond en zal het "lekken van documenten" niet meer in een civiele procedure verboden kunnen worden.

Ten Derde is het belangrijk dat de krankzinnige discriminerende situatie van Mohammed Rabbae in het bestuur van het JMNA terwijl Esther Voet van het CIDI geweigerd wordt, nu eindelijk eens bekend wordt.

De feiten in het artikel kloppen niet. Jammer dat de journalist een paar keer Keesjemaduraatje noemt, maar niet de moeite neemt even te bellen. Er werden in oktober 2011 al mensen uit de Facebookgroep van het JMNA gegooid. Ik werd eruit gegooid omdat ik in de LJG synagoge met de PVV Kamerleden Fernandez en Kortenoeven had gepraat en daarna een like had gezet op de Facebook pagina van Fernandez. Na mij werden ook Ruth, Dani en Paulus H. eruit gegooid, vanwege de pro-Israelische opmerkingen. Ruth werd er alleen maar uitgegooid omdat ze ons kent. Ze had nog niks gezegd. Opgemerkt, dat Ruth bij het ontstaan van de staat Israel al in Israel woonde en alles van dichtbij heeft meegemaakt. Maar toch eruit gegooid.

Pas in Maart, nadat de discussie zonder ons was verder gegaan en Harry Polak regelrecht uitgescholden werd en er antisemitische opmerkingen op het forum werden toegelaten, hebben we besloten de discussie te publiceren.

3 comments:

van kaas said...

Ik ben heel benieuwd naar de krankzinnige discriminerende situatie van Mohammed Rabbae in het bestuur van het JMNA terwijl Esther Voet van het CIDI geweigerd wordt.

Jan said...

Het begin van het einde van een door linkse moraalridders opgedrongen experiment

jelle said...

Triest dat de dodebomen-pers,over 't algemeen, weken, maanden achter de feiten aanholt(en passant nog steeds niet 'n zó gedetailleerd verslag als dat van Keesje op de juiste manier interpreteert), maar 't is in ieder geval wat.
"Dit is het Begin, wij gaan door met de Strijd".