Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, December 29, 2014

Journalist Perdiep Ramesar schreef voor NRC


Het moet niet gekker worden, maar de gevallen journalist Perdiep Ramesar (Shariadriehoek, Slaven in de Polder) heeft eerst bij het NRC gewerkt voordat hij zijn zegenrijke werk bij de Haagsche Courant, Ad en Trouw kon voortzetten. Wat heeft Perdiep Ramesar dan voor de NRC geschreven?
In 2002 schreef hij acht (8) artikelen voor de kwaliteitskrant met zeer opmerkelijke thema's.

31 JULI 2002 : Is er Leven na de Kamer?
Dit gaat over gevallen politici, die na de zitting in de Tweede Kamer weer aan het werk moeten. Gelukkig vinden politici altijd wel weer een baantje. Bij journalisten die vallen, moet je dat maar afwachten. Perdiep Ramesar heeft volgens Geenstijl weer werk op Curacao gevonden.

Verder:

`De tijd heelt niet alle wonden'
 2 AUGUSTUS 2002 813 WOORDEN

`Ik ben geen goeroe'
16 AUGUSTUS 2002 760 WOORDEN

Hoogbouw Den Haag valt op de montagefoto wat laag uit
 8 JUNI 2002 640 WOORDEN

en dan:
`Bijlhout beging een doodzonde', 27 JULI 2002 574 WOORDEN, over de LPF Staatssecretaris van Familie- en Emancipatiezake Philomena Bijlhout, die moest aftreden, nadat bleek dat ze lid was geweest van een volksmilitie, tijdens het dictatoriale regime van Desi Bouterse in Suriname. Gelukkig kon Bijlhout na de affaire weer als presentatrice aan de slag.

Perdiep Ramesar trok in 2002 al voor het NRC de Schilderswijk is en ontdekte daar dat de moslimvrouwen te bleek waren. ('Zie ik zo bleek soms?') en schreef daarover het hilarische "VVD Den Haag vindt moslimvrouwen te bleek",  12 JUNI 2002 572 WOORDEN.

Enkele onschatbare citaten uit het NRC van Perdiep Ramesar:

"De VVD in Den Haag is bezorgd over de teint van moslimvrouwen. Zij hebben een gebrek aan vitamine D en dat zou komen doordat zij te weinig buiten mogen van hun mannen."

"De Haagse huisarts W. Bharos betwijfelt het verband tussen cultuur en vitamine-gebrek. ,,In mijn praktijk merk ik niets van het verschil tussen moslimvrouwen en Hindostaanse vrouwen, gesluierd of ongesluierd.''

"PvdA-raadslid Van Nimwegen, die in de fractie het woord voert over emancipatie en gezondheidszorg, vindt de opmerkingen van Smit ,,respectloos''. ,,Hieruit blijkt dat de VVD zich niet heeft verdiept in wat de emancipatie van de allochtone vrouw inhoudt'', volgens Van Nimwegen. Zij spreekt van ,,een ouderwetse reactie van een ouderwetse man.''

We hebben even gegoogled, maar de huisarts W.Bharos bestaat echt. De artikelen kunnen gewoon op de website van het NRC blijven staan!!No comments: