Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, April 19, 2015

De moord op Vittorio Arrigoni , door salafisten

Vijf jaar geleden werd Vittorio Arrigoni, activist van de International Solidarity Movement, in Gaza, door salafisten, ontvoerd en vermoord. Dat was de eerste keer dat salafisten in Gaza de macht van Hamas op de proef stelden en zelfstandig een ontvoering uitvoerde.

Wat is het verschil tussen Hamas en salafisten? Hamas behoort bij de moslimbroederschap en de salafisten behoren tot verschillende sektes en bewegingen die precies zo willen leven als de profeet Mohammed. In het huidige tijdsgewricht behoort IS dus tot de salafisten en de moslimbroederschap is in Egypte ontmanteld en in de illegaliteit geduwd.


De moord op de Italiaanse activist Vittorio Arrigoni is op verschillende manieren interessant.
-De moord laat vijf jaar geleden al zien dat de salafisten in opmars zijn.
-De Hamas beweging heeft niet alle macht in Gaza. Nu weten we dat veel jonge mannen uit Gaza in Syrië en Irak voor IS vechten.
-De moord wordt door Palestijnen gepleegd, maar krijgt Israël de schuld.
-De familie was maanden later , zelf een jaar later, bij de processen in Gazastad. De procesgang werd eindeloos vertraagd en de daders kwamen er met relatief milde straffen vanaf.


Nu vijf jaar later , schrijft de website van de Internationale Solidarity Movement over de moord en rept met geen woord over de daders, maar wel over het zionisme , dat zo vreselijk is.

Zijn moeder schrijft: "Zionism is an abominable, racist and colonial movement. Like all colonial and apartheid systems, it’s in the interest of all that it be swept away. My hope is to see it replaced, without any bloodshed, with a democratic, secular and lay state – for example on the borders of historic Palestine – and where Palestinians and Israelis could live under equal rights of citizenship without ethnic and religious discrimination. It’s a wish that I hope will soon become a reality."

Een mooie wens, maar de realisatie is verder weg dan ooit. Als de activisten de waarheid over de moord op Vittorio Arrigoni blijven verdringen en het gewelddadige karakter van IS en andere salafisten blijven verdringen, dan zal de wens van de moeder van Vittorio ook nooit werkelijkheid worden.

1 comment:

Anonymous said...

Die naïeve linkse jodenhater had het dus niet van een vreemde.