Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, May 03, 2015

Rapper Appa op alternatieve Nakba-herdenking


Het valt heden ten dage niet mee, om Het Lijden van het Palestijnse Volk over het voetlicht te brengen. Hadden we net nog een discussie over de erkenning van de Armeense Genocide, komen de meidagen er al weer aan, waarin de Holocaust en zeventig jaar bevrijding wordt herdacht. Intussen worden de Palestijnen uit het Yarmouk-kamp bij Damascus verjaagd  en denkt helemaal niemand meer aan de verdrijving van het Lijdende Palestijnse Volk uit Palestina in 1948.

Het leek de activisten van Back to Palestine wel een goed idee de komende Nakba-herdenking in het kader van de erkenning van genocides te plaatsen. Daarom heet hun Nakba-feestje op 15 mei aanstaande ook "Ik erken de Nakba". De locatie van dit festijn is "ergens in Amsterdam".


'Back to Palestine' organiseert deze alternatieve Nakba-herdenking in Amsterdam. Deze groep activisten rond Abulkasim Al-Jaberi organiseerde afgelopen zomer een drietal pro-Hamas-demonstraties in Amsterdam en Utrecht en heeft banden met de moslimbroederschap. De sprekers van deze Nakba-viering zijn dan ook zeer omstreden.

Dyab Abou Jahjah sloot zich naar eigen zeggen een paar jaar geleden bij de terreurgroep Hezbollah aan. Nu probeert hij in België opnieuw een groep activisten rond zich te verzamelen.

Rapper Appa kwam afgelopen week nog in het nieuws door op Twittter te stellen: "De Holocaust is een fabeltje" en gedurende één van de pro-Hamas-demonstraties te roepen: "Fuck de Talmoed".

Abbas Hamideh (voorzitter van Al-Awda) kwam al vaker naar Nederland en legt op zijn tweets- en in zijn toespraken een direct verband tussen de Holocaust en de Nakba. ('One Holocaust doesn't justify another')

Sadika Arab, beleidsmedewerkster van de gemeente Lelystad viel afgelopen december op, doordat ze de Liberaal Joodse Gemeente (LJG) een extremistische organisatie noemde, omdat het LJG de staat Israël steunt. 

Rachid Eznaden is de enige spreker op de Nakba-herdenking die nog een beetje fatsoen in zijn lijf heeft, omdat hij zich tegen het antisemitisme van de Franse cabaretier Dieudonné keert.

In mijn vorige blogs heb ik al beschreven, dat het Palestina Komitee Nederland de greep op de pro-Palestijnse acties begint te verliezen. Dit jaar worden er dan ook twee Nakba-bijeenkomsten gehouden. Het Palestina Komitee, met zijn oude vergrijsde communistische achterban, komt op 9 mei in de Balie bijeen. Het meer deftige- en wetenschappelijke programma van de officiële Nakba herdenking geeft voor het eerst ook aandacht aan de verdrijving van de Palestijnen uit Jordanië, Libanon, Koeweit en Syrië. Een interessant thema en ik geef de organisatoren het advies zich eens af te vragen: Waarom?

3 comments:

Likoed Nederland said...

Appa nu ook nog Holocaust ontkenner:
http://www.powned.tv/nieuws/media/2015/05/holocaust_is_een_fabeltje.html

Jan said...

Het Palestina Komitee is al geruime tijd te beschouwen als een propaganda instrument van de Hamas.
Het welzijn van de Palestijnse bevolking word dan ook zonder enige schaamte in het propagandablad "Soemoed," geheel ondergeschikt gemaakt aan de belangen van de Hamas.

In grote lijnen, kunnen we spreken van de opkomst van een totalitair gedachtegoed, vermomd als religie.
De analogie met het Nationaal Socialisme, een ideologische variant van het Socialisme, is terecht, het streeft ook naar een wereldhegemonie, waar geen plaats is voor andersdenkenden, en ook hier is de Jood de zondebok.

De handlanger van het Nationaal Socialisme toen was de NSB, die een doorsnee van de bevolking vertegenwoordigde.
De handlangers van dit totalitaire gedachtegoed, bestaat voornamelijk uit aanhangers van extreem links.
Ook deze moreel misvormde beweging droomt van een socialistische heilstaat, en lijkt dan ook dit als religie vermomd fascisme te omarmen als vervanger van hun eigen utopische droom.

Anonymous said...

kees,

Betreffende spreekster Mevrouw Arab, heb ik de gemeenteraad te Lelystad een mail gestuurd met de vraag of ambtenaren wordt toegestaan antisemitisme te verspreiden
Helaas nog geen antwoord. Zou die betrokkenheid
niet wat breder kunnen worden weggezet? Nog de zaak indachtig van de ambtenaar die IS een zionistisch complot vond? Het is van de zotte dat dit wordt toegestaan.