Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, July 25, 2016

Kleine olifantjes in Duitse porseleinkast

Vier aanvallen op Duitse burgers, in één week tijd, doet de sfeer in huisje Maduraatje geen goed. Vrijdagavond ontplof ik van woede, als ik hoor van de aanval op een winkelcentrum in München, wetende dat mijn zoon en nichtje daar ergens rondlopen. Op de whatsapp en via sms probeer ik erachter te komen waar ze zijn. De reacties van de Duitse familieleden verbaasde mij.

Duitsland is verreweg het meest politiek-correcte land van Europa, waar steevast over "burgers met een migratieachtergrond" wordt gesproken, als er gewoon "buitenlanders" dan wel "vluchtelingen" worden bedoeld. Bij elke aanslag van de afgelopen week, wordt door de media benadrukt dat er niets aan de hand is. De dader is verward, eenzaam, heeft psychische problemen, is een eenzame wolf, enzovoorts enzovoorts. Na de aanval op het Münchner winkelcentrum wordt er een officieel statement gegeven, dat de dader geen vluchteling is. Fijn om dat te weten. De Syriër die eergisteren een vrouw in mootjes heeft gehakt, was volgens de communiqués 'kwaad op de vrouw'.   De Afghaanse- of Pakistaanse- man die vier mensen in een trein doodstak, was 'in enkele dagen geradicaliseerd'.

In de  leefwereld van de media en de woordvoerders van politie zijn deze terreuraanvallen allemaal kleine olifantjes die vooral niks met elkaar te maken hebben en ook niks met Islam te maken hebben. De levensgrote olifant die intussen door hun politiek correcte porseleinkast stampt, die zien ze niet. Willen ze niet zien. Zelfs als gisteravond een Syriër met een rugzak gevuld met explosieven en metaalsplinters zichzelf opblaast, dan worden er nog geschreven dat het 'niet duidelijk is of de daad een islamitische achtergrond heeft'.

Vrijdagavond whatsapp ik naar de familieapp of bekend is waar mijn nichtje I. is. "Ach gesund und munter"(gezond en goedgehumeurd). Dat valt op dat moment even helemaal verkeerd bij de blanke boze oude man die ik ben. "Munter ist gut, es wird geschossen" whatsapp ik terug. Maar dat valt in de groep helemaal niet goed. "Rustig maar, alles ok".

Als je maar elke terreurdaad apart blijft bekijken en steeds weer verontschuldigingen zoekt en vindt, dan hoeft jouw wereldbeeld er niet onder te lijden. De grote olifant stampt lekker door in de porseleinkast. Intussen verscherpen de politieke tegenstellingen in Duitsland dramatisch. Angela Merkel wordt heftig bekritiseerd, vanwege het wagenwijd openzetten van grenzen. De media worden niet meer vertrouwd.

Alleen als er een drastische toename van veiligheidsmaatregelen wordt georganiseerd, zal dit tij nog te keren zijn.

(Idee van de olifant via Geenstijl)

3 comments:

Ernst Raedecker said...

Hoi Kees, Over Muenchen nog even deze link uit Der Spiegel, Mittwoch, 27.07.2016 – 17:27 Uhr tot je nemen:
http://www.spiegel.de/panorama/justiz/muenchen-david-sonboly-handelte-womoeglich-aus-fremdenhass-a-1105007.html

En nu de Duitse les:
Nach einem Bericht der "Frankfurter Allgemeinen Zeitung" habe es Sonboly zudem als "Auszeichnung" verstanden, dass sein Geburtstag, der 20. April, auf den Geburtstag von Adolf Hitler fiel. Die Zeitung beruft sich auf Sicherheitskreise. Zudem sei Sonboly, der aus einer iranischen Familie stammt, stolz darauf gewesen, als Iraner und als Deutscher "Arier" zu sein. Ursprünglich gilt Iran als die Heimat der Arier.

Türken und Araber hingegen habe Sonboly gehasst. Er habe ein "Höherwertigkeitsgefühl" ihnen gegenüber gehegt.

Hm. Misschien ging het hier toch eerder om een ANTI-islam, dan wel ANTI-allochtonen aanslag dan het omgekeerde. Nu jij weer verder met je kwaadheid.

Ernst Raedecker

Keesje Maduraatje said...

Breivik en ISIS zijn toch twee kanten van dezelfde medaille.
Ik ben nog steeds kwaad over deze aanslag, net als over de overige aanslagen deze week in Europa, omdat het zinloze haat vertegenwoordigt.
Als mijn zoon, of wie dan ook, daar rondloopt, maakt het niet uit welke gek er schiet

Jan said...

Ernst Raedecker denkt dat de terreuraanslag van deze Iraanse jongeman een uiting was van anti-islam, of anti-allochtoon. We mogen dat wel aannemen, maar om je eigen leven te offeren door een paar willekeurige personen mee de dood in te nemen, zonder dat die jou zelf direct met de dood bedreigen, zal weinig volgers opleveren. Ook het ontbreken van een relatie met extreem rechtse radicalen zegt genoeg. Maar dat Raedecker daarmee de kwaadheid over de islamitische terreur van Keesjemaduraatje, bagatelliseert, rechtvaardigt het verdacht tegen Raedecker zelf van het wegkijken, ontkennen en eventueel goedpraten van de aan de Islam gelieerde terreur.