Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, January 27, 2017

Chris Aalberts: Brusselse Logica; Hoe (on)logisch de EU werkt


Chris Aalberts schrijft al twaalf maanden aan een boek over Brussel en de EU. Aan iedereen die het horen wilde vertelt hij, dat hij morgen al weer met de trein naar Brussel gaat en dat het zo saai in Brussel is en dat het zo moeilijk is de juiste mensen te spreken te krijgen en wie gaat dat allemaal betalen?

Wel 258 donateurs konden het op een gegeven moment niet meer aanhoren en gaven in totaal 5000 euro om Chris Aalberts naar Brussel op en neer te laten reizen. Ze zullen er geen spijt van krijgen. Het boek 'Brusselse Logica' (van Praag; ISBN 978 90 490 2421 5) geeft antwoord op vijftig vragen over de Europese Unie. De kritische burger krijgt op deze manier in kort bestek en helder beschreven een overzicht over het Brussel dat ver weg is en toch zo heel dicht bij.


De mooiste verhalen schrijven zichzelf. Tijdens een borrel in het populaire debatcentrum de Balie, kwam Chris Aalberts opgewonden naar mij toe: "Weet jij wie ik tegenkwam in de trein naar Brussel? Achter een karretje van Wagon Lit?" Ik heb geen idee, maar ben zeker dat Chris het mij meteen gaat vertellen. "Abulkasim Al-Jaberi", is het trotse antwoord. Toch goed dat de koene activist een arbeid naar zijn capaciteiten heeft gevonden!


En nu kopen dat boek!  De recensie volgt later.

No comments: