Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, February 01, 2017

Burgemeester Aboutaleb weet niet veel

De conferentie van 'Palestijnen in Europa' die op 15 april in Rotterdam gehouden zal worden, staat nu al in een kwaad daglicht. Bezorgde Rotterdamse burgers vragen Burgemeester Aboutaleb of deze Hamas-conferentie een gevaar voor de openbare orde kan opleveren. "Nee", zegt de burgemeester want "de conferentie, georganiseerd door  het „Palestinian Return Center“ (PRC), Het Palestijns Huis en de Palestijnse Gemeenschap Nederland, heeft helemaal niets met Hamas te maken."

De Duitse geheime dienst weet echter wel beter, bleek al in 2015, toen dezelfde conferentie in Berlijn gehouden werd. Zelfs de Groenen-afgevaardigde Volker Beck, niet bepaald iemand die van rechtse- laat staan zionistische sympathieën beschuldigd kan worden, riep in 2015 tijdens een tegendemonstratie al: "De organisatoren zijn goed in camouflage. Er is geen twijfel, dat Hamas achter de organisatoren van deze conferentie staat." Hij baseert zich op de Berlijnse geheime dienst die in 2010 schrijft dat PRC en PGD (Palestijnse Gemeenschap Duitsland) contacten heeft met islamisten. ( en dus met Hamas) Taz  26-04-2015)

De conferentie "Palestijnen in Europa" leidde in 2015 tot een interne strijd binnen de partij Die Linke. De Linke-afgevaardigde Hakan Taş deed mee aan de tegendemonstratie om naar eigen zeggen "Een signaal tegen de haatcampagne van Hamas" te geven. Voor Islamisme mag in de Duitse samenleving geen plaats zijn. 

Een veelzeggend symbool, dat de ideologie van Hamas verraadt, wordt tijdens de conferentie getoond: Een landkaart van Israël in de kleuren van de Palestijnse vlag. een teken dat er op wijst, dat Israël van de kaart geveegd zou moeten worden. Dat zijn symbolen die volgens de Groenen in Berlijn ontoelaatbaar zijn.

(zie ook de uitleg bij Carel Brendel)

In een tijd, waarin Rotterdamse woningen worden bestormd door anti-terreureenheden en terroristen worden gearresteerd; In een tijd waarin aanslagen in Berlijn, Ansbach, Würzburg, Brussel, Istanboel en Parijs worden gepleegd; is het toelaten van een haatconferentie van Hamas in Rotterdam een volkomen verkeerd signaal.

Laat burgemeester Ahmed Aboutaleb tot inkeer komen!

 

1 comment:

Unknown said...

Als hij maar niet door een MB ambtenaar geinformeerd is. Het is net een verkoper vragen of zijn appels wel goed zijn.