Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, January 27, 2018

How can I remove Ramadan notification in my calendar?

Wij van de ICT afdeling weten: Als een ICT-er (M/V/?) zegt dat iets "helemaal niet moeilijk is, geef maar even hier", dan is hij ofwel heel erg intelligent en kan alles zelf, of hij is dom. In 80% van de gevallen duurt het oplossen van de meeste eenvoudige problemen wekenlang en is helemaal niet makkelijk.

Dus toen een groepje vrouwen van middelbare leeftijd in Filmzaal/Restaurant het Natlab, waar Albert Einstein nog bij de oude Anton Philips op bezoek is geweest, een probleem op de kalender van Samsung J7 gingen bespreken, namelijk dat de feestmaand Ramadan niet van de kalender te krijgen is, was het allemaal helemaal geen probleem, geef maar effe hier en prompt waren alle Kalender-items van de telefoon verdwenen, behalve de Ramadan.

Thuis zittende en binch-watching de Amerikaanse Netflix-serie 'Orange is the New Black', waar alle vrouwen tenminste achter tralies zitten, had ik niet verwacht dat mij de volgende ochtend de dringende vraag gesteld zou worden:  'Hoe krijg je Ramadan van een Samsung-telefoon?'

Alle andere kalenderafspraken waren al weg, dus ik wist dat het geen gemakkelijk probleem was.
Zoekende op de internets, kom ik erachter dat de smartphones die voor de Golfstaten (Bahrein, Koeweit, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten) zijn bestemd, de Ramadan al vast in hun ROM hebben geprogrammeerd. Kan er niet uit!

Samsung heeft bevestigd dat de ROM voor de smartphones bestemd voor de islamitische landen is gemanipuleerd.

De vraag is nu:  Hoe komt zo'n smartphone in het NatLab in Eindhoven terecht. Zou het soms zo zijn, dat webwinkels in Nederland, hun te verkopen smartphones via grijs-import naar islamitische landen sturen en dan weer terug inkopen?

Het zijn vragen die gesteld moeten worden. In ieder geval kunnen we hier spreken van de islamisering van onze smartphones!

De oplossing voor dit probleem staat in deze link.

No comments: