Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, October 24, 2018

Shawan Jabarin (Al Haq) bezoekt Den Haag op woensdag 31 oktober


De wonderen zijn de wereld nog niet uit. In 2009 moest de directeur van Al Haq, Shawan Jabarin, nog per Skype zijn Geuzenpenning in ontvangst nemen. Hij mocht destijds Israël niet verlaten vanwege zijn PFLP lidmaatschap en anti-Israëlische activiteiten (ANP  3 Maart 2009). Het Palestijnse land Jordanië mag hij om dezelfde reden al jaren niet meer in.

Nu wordt Shawan Jabarin zelfs op woensdag 31 oktober 2018 uitgenodigd bij een bijeenkomst voor de Nederlandse politieke jongerenorganisaties. (19:30, Brasserie Buitenhof, Kettingstraat 1 B Den Haag)

Een Ander Joods Geluid (Daphne Meijer) , PAX, The Rights Forum (van Agt) en Oxfam Novib hebben zich verenigd in het   Israël-Palestina Platform (IPP) en leek het een goed idee de politieke jongerenorganisaties te berichten over de "Krimpende Maatschappelijk Ruimte in Israël en de bezette gebieden".

Het rapport "Shrinking Space", waar het NRC destijds zo enthousiast over berichtte, is rechtstreeks overgenomen van de Rosa Luxemburg Stiftung (Die Linke).  Het rapport bevat diverse verwijzingen van Palestijnse "mensenrechtenorganisaties" naar de terreurgroep PFLP. In die zin is het rapport vrij eerlijk. Directeur Shawan Jabarin van Al Haq is zelfs veroordeeld wegens PFLP-lidmaatschap. De Israëlische inlichtingendienst Shabak houdt vol dat Shawan Jabarin nog steeds lid is van de organisatie PFLP.

De 'krimpende maatschappelijke invloed in Israël' heeft alles te maken met Europese landen die anti-Israëlische organisaties steunen en zelfs de boycot van Israël bevorderen. De bijeenkomst op woensdag 31 oktober in Den Haag is bijzonder, omdat nu in Israël gevestigde organisaties helemaal naar Nederland komen om hun eigen land zwart te maken.




No comments: