Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, August 12, 2005

Keesje Meets..

Keesje Meets... Pjotr De RooieRavotr

Aanstaande zondag zal ik eindelijk de bedenker, schrijver en hoofd-redacteur van het weblog
rooieravotr ontmoeten.
Toen de weblog rage goed op gang begon te komen, heb ik een commentaar over de globalisering aan de rooieravotr opgestuurd. Hij weigerde die weliswaar te plaatsen, maar vertelde wel dat ik een eigen weblog op kon richten.
Uit zijn antwoord bleek dat Pjotr een bijzonder belezen persoon is, die precies weet wat in welke internationale kranten voor artikelen staan.


Daarna leverden we regelmatig commentaar op elkaar via de weblogs. Een maand geleden weidde hij zelfs een heel item aan mijn commentaar.

De laatste maanden waren we het over bijna alles oneens: Israel, Irak, socialisme, kapitalisme, Internationale Socialisten, globalisering. Maar over één ding waren we het eens: Demonstreren heeft wel zin

Ik stelde in mijn weblog de vraag waarom er zoveel kritiek was op de VS en zo weinig protest tegen Iran en andere diktaturen. De Rooieravotr antwoordde in zijn eigen weblog.
Het interessante van zijn antwoord is, dat de rooieravotr zegt dat er een verband is tussen de samenleving waar hij zelf woont en de landen waartegen hij protesteerd. Gelukkig zei hij niet: "omdat de VS erger zijn dan Iran".

Op een gegeven moment heeft de Rooieravotr mij uitgenodigd om in een demonstratie van de Internationale Socialisten mee te lopen. Tot nu toe heb ik dat niet gedaan. Maar wie weet komt het er van.

Aanstaande zondag de eerste ontmoeting Keesje meets....RooieRavotr . Graag in de commentaren hieronder suggesties voor de onderwerpen die bij deze topontmoeting besproken dienen te worden.

3 comments:

rooieravotr said...

'Gelukkig zei hij niet: "omdat de VS erger zijn dan Iran" ' Zo schrijft keesjemaduraatje over een reactie van mij. Bij deze dan: de VS is erger dan Iran. Dat laatste land heeft immers niet wereldwijd militaire bases, valt niet wereldwijd landen binnen, heeft nog nooit kernbommen op onverdedigde steden gegooid. De VS wel.

Natuurlijk betreft deze omschrijving van de VS en Iran de leiders van die landen, niet de bevolking. Die is allebei slachtoffer, en - als ze in verzet komt - bron van hoop. De daders zitten bovenaan, van Iran via VS tot in Nederland.

keesjemaduraatje said...

daar gaan we het dus zeker over hebben, a.s. zondag.
Ik denk wel dat het voor de bevolking van de VS iets gemakkelijker is om "in opstand" te komen, omdat daar namelijk vrije verkiezingen worden gehouden en omdat daar persvrijheid is.

Steady Freddy said...

Tja zijn de leiders van Iran erger dan die van de VS? Ik heb laatst in een item bij de NMO uitgelegd hoe de machtsstructuren van Iran liggen... De geestelijke leider heeft daar samen met de raad van hoeders de politieke macht en de economische macht zit bij 10 duizenden stichtingen of eigenlijk fondsen, b.v. het: fonds voor de martelaren of de stichting voor veteranen...

In de VS heeft de president ook niet de letterlijke macht. Daar is de politieke macht in handen van mensen met banden naar de multinationals en andere investeerders in de Bush campagne, zoals onze nieuwe VS ambassadeur.
Zie: http://www.planet.nl/planet/show/id=62967/contentid=605415/sc=af3928

Lekkere vent en je weet gelijk wat voor mensen macht hebben in de VS en wie er worden uitgebuit. Vrije pers schrijft keesje, tja maar het belangrijkste medium in de VS is de TV en kijk even wie daar de monopolie hebben? Noem je dat VRIJE pers? Trouwens wedden dat die nieuwe ambassadeur het gewoon wordt, senaat of niet... Ieder land krijgt de VS vertegenwoordiging die ze verdient. Onze vorige ambassadeur was uiteindelijk een echte diplomaat en mocht na zijn klus in Nederland Irak bevrijden... We weten allemaal hoe hij daar met de staart tussen de benen verdwenen is. En nu willen daar de Sjiieten een eigen autonome zone en de Koerden hebben dit al min of meer, de strijd om de olie is begonne.
Nu is het de spanning of de grondwet er doorheen komt en evt. de Sjariah de wetgeving in Irak gaat worden. De VS brengen democratie zullen we maar zeggen...

Maar eerst gaan ze nog even de democratie naar Iran brengen. Ach waarom ook niet, dat zal ZE pas leren.