Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, November 30, 2008

Aanslagen Mumbai zijn geen toeval

Door Keesjemaduraatje
Vreemd, dat de Nederlandse kranten in eerste instantie er alles aan doen om het woord "moslimextremisme" te vermijden. Alsof ze daarmee de feiten kunnen verbergen. Als je het niet zo noemt, dan is het ook niet zo. Dan bestaat het moslimextremisme gewoon niet. Het meest ver gaat het NRC daarin. Het volgende citaat spreekt boekdelen:
"Het is zowel in India als Pakistan een vast ritueel geworden: na elke grote terroristische aanslag wijzen veel politici prompt beschuldigend naar de buurstaat."
Nou dat klinkt redelijk. Waar twee vechten hebben er twee schuld. Maar de geachte redactie heeft er niet aan gedacht dat er in Pakistan weliswaar veel aanslagen worden gepleegd, maar dat toch niemand het in zijn hoofd zou halen om de India of de hindus daarvan de schuld te geven. Maar toch leuk geprobeerd.

Hebben de aanslagen in Mumbai een meer dan regionale achtergrond? Is het een zoveelste aanslag in de serie van New York, Madrid, Bali, London? Drie feiten wijzen daar op. De terroristen waren op zoek naar Westerse mensen. Er werd een Joods gemeentehuis aangevallen. Twee van de daders komen uit Engeland en ´zijn van Pakistaanse afkomst. Er is dus door de afkomst van deze daders een directe link naar London 2005.

   

No comments: