Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, November 10, 2008

't Is de Schuld van 't Kapitaal !

Door Keesjemaduraatje
De Eerste Stuurman heeft nu al twee keer opgebeld, om erover te klagen, dat Milton Friedman nog steeds op mijn weblog staat afgebeeld. Want dat is een Vrije Markt Demagoog en dat is een aanhanger van de Shock Doctrine. Dus die moet eraf. Aan de andere kant is de Eerste Stuurman ook wel weer blij dat ik het boek "Shock doctrine" van Naomi Klein, waarin de vermeende misdaden van de Chicago School worden behandeld, nog niet te koop aangeboden heb.   

Nu is er een Kredietcrisis uitgebroken en nu beweert Naomi Klein doodleuk, dat de politieke elite van de Verenigde Staten daar ook weer een slaatje uit zal slaan en belangen heeft bij de projecten die nu opgestart worden.Dus het is altijd weer de schuld van het kapitaal.

Ook nu gaat het er niet alleen om wat Naomi Klein wél zegt en schrijft. Misschien zit er zelfs wel waarheid in haar theorie. Maar het gaat natuurlijk ook om de economische crises die ze niét noemt. De hongersnood in Noord-Korea. De dramatische armoede in China en India. Je kan toch moeilijk beweren dat die rampen ook allemaal door George Bush en Milton Friedman zijn veroorzaakt.

Trouwens wel een lekker wijf die Naomi Klein. En ze kan het wel goed vertellen. Waarom hebben wij dat niet? Wij moeten maar steeds weer tegen die Rene Danen en die Anja Meulenbelt aankijken.

1 comment:

bottehond said...

Euhmmm.... Zeker een lekker wijf.
En Anja ging weer helemaal los in haar column over het dansen op het graf van dooie jeauden door haar clique en hun islamistenvrindjes. Best amusant.