Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, November 30, 2008

Mumbai, de reacties van ondemocratisch links

Door Keesjemaduraatje
Nu steeds meer duidelijk wordt, dat de aanslagen in Mumbai geschaard moeten worden in de terreuraanvallen van 9/11, Bali, Madrid en London, omdat nu bekend geworden is dat tenminste twee van de terroristen uit Leeds komen en van Pakistaanse afkomst zijn. Nu dat bekend is, vind ik het toch wel eens interessant wat de linkse weblogs hier nou weer over te zeggen hebben.

Het anarchistische medium De Vrije zet deze aanslagen meteen in de juiste categorie, nameloijk van 9/11, Bali etc. Er wordt eerst nog even in twijfel getrokken of deze aanslag in zo'n miljoenen stad wel waargenomen wordt. en dan de volgende opmerking:

"Wat is er zo anders aan de aanslagen in Mumbai? Misschien de regie van de gecoördineerd overkomende overvallen en aanslagen (zijn er eigenlijk bommen afgegaan? ach, dat vertelt men dan niet eens duidelijk). Het totaal andere is dat de terroristen expliciet Britten en VS-burgers tot doelwit hebben uitgeroepen. Het is naar, het is terreur, onschuldigen komen om of raken gewond. Maar als India inderdaad "onze bondgenoot" is en die menselijke doelwitten inderdaad expliciet zo genoemd worden door de overvallers, dan kan ik nog wel een verklaring, wat uiteraard geen rechtvaardiging is, bedenken. En vandaar de huilerigheid over het "andere" van deze terreur.
Bij CNN en de BBC weten ze het wel, maar ze zullen het nooit mogen zeggen.
"

Dat wil dus zeggen dat India volgens deze schrijver doelwit geworden is, omdat de regering een bondgenoot van de VS is.

No comments: