Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, November 24, 2008

Nieuwe Machtstrijd Binnen de Kraakbeweging

Door Keesjemaduraatje
Stil. Mond houden. Doorlopen. Gaat niemand iets aan. Geen Buitenstaanders wakker maken. Niets aan de hand. Er is op 13 september in kraakcafé Vrankrijk een vechtpartij uitgebroken. Daarbij heeft een kraker ernstig hersenletsel opgelopen. Het kraakcafé is sindsdien gesloten. Zie ok de onderstaande discussie op Indymedia.

Vrankrijk voorlopig gesloten
Vrankrijk barcollectief - 19.09.2008 00:24

Zaterdag 13 september is een gevecht bij cafe Vrankrijk, door onverantwoord gedrag van een aantal individuen, totaal uit de hand gelopen.

Hierbij is een bezoeker ernstig gewond geraakt en ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. De bargroep voelt zich moreel verantwoordelijk dat de situatie zo ver uit de hand heeft kunnen lopen. Wij zullen alles in het werk stellen om te voorkomen dat een dergelijke situatie zich ooit weer zal voordoen.

Wij schamen ons ervoor dat we niet in staat zijn gebleken te voorkomen dat een aantal individuen zo ver over de schreef zijn gegaan.
We zijn ons dermate bewust van de ernst van de situatie en houden daarom Vrankrijk voorlopig gesloten.

Vrankrijk barcollectief Amsterdam
 
aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Vrankrijk.org
Vrankrijk bezoeker - 21.09.2008 13:21

Heel treurig allemaal, begrijpelijke beslissing van de bargroep. Ik was er gelukkig toevallig niet bij toen dit gebeurde, ik kom er al 10 jaar ofzo en de sfeer is normaal juist stukken beter dan in het gemiddelde 'normalo' cafe vind ik.

Hier het webadres van de Vrankrijk, voor diegenen die het nog niet kennen:

Website: http://vrankrijk.org
 
nog steeds kritiek
nn - 21.09.2008 20:28

"De bezoeker" die ook een naam heeft en een bekend figuur is in de kraakwereld, ligt nog steeds in het ziekenhuis.
De linker kant van zijn lichaam is verlamd, men weet niet of dit tijdelijk is. Hij heeft bovendien een schedelbasisfractuur waarbij de hersensappen door zijn oor komen. Gerbroken kaak, div kneuzingen enz.

Hoe heeft dit kunnen gebeuren. Schande!!
Wat was de reden
schande - 23.09.2008 16:32

kan iemand vertellen wat dan de naam is van het slachtoffer, en de reden van het domme geweld tegen 1 van onze sympathisanten/kraker.
redenen
ik - 23.09.2008 19:08

Er is een heleboel te vertellen over wat er die avond is gebeurd,
het heeft echter geen enkele zin om in te gaan op wie wat heeft gedaan en waarom, ook de smeris wil dit graag weten, dus geen geklets en geroddel a.j.b.!
De mensen die het slachtoffer kennen, weten over het algemeen wel om wie het gaat.
Dat het heeft kunnen gebeuren is erg genoeg.
Ik wens het slachtoffer, de mensen die hem kennen en de bargroep alle sterkte toe.

Openheid
oud-barmedewerker - 24.09.2008 18:05

Door geheimzinnigheid (bargroep) en insinuaties (aanvullingen) plavei je mijns inziens de weg voor types die het café gesloten willen hebben. Zijn er al raadsvragen gesteld? Transparantie is de enige weg, hoe pijnlijk dit ook kan zijn.

5 comments:

Carel said...

Vrankrijk is weer open. Met de nodige comments.

http://www.indymedia.nl/nl/2008/11/55773.shtml

Peter Siebelt said...

Kees,

Er waren 2 slachtoffers.

Het cafe is alweer enkele dagen geopend.
Vraag maar aan Natasha Gerson, die kan je er nodige over vertellen.

Peter Siebelt said...

Sorry, correctie:

Natasha Gerson, die kan je het nodige erover vertellen.

Paardestaart said...

Godskelere - fijne jongens, die krakers
En wat een hilarische ghettomentaliteit houden die lui er nog steeds op na; staat in een staat, geen inmenging van 'buiten' asjeblieft want wij handelen onze eigen zaakjes wel af, en mondje dicht want Feind hört mit..Fijn oorlogje spelen in luilekkerland.
Altijd hetzelfde liedje, met die strijders voor een betere wereld.

Peter Siebelt said...

Met dank aan de PvdA die al jaren de scepter zwaait in Amsterdam en met een laffe bestuurshouding de smerige activiteiten van dit gajes tolereert. Terroristen en ander tuig vinden er al jaren een schuilplaats en kunnen er op hun gemak hun snode plannen gestalte geven.