Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, July 06, 2012

Jose van Leeuwen: "Martelen is uncool"


Je verwacht het niet, maar toch is het zo. Pro-Palestina-Activiste José van Leeuwen is het helemaal niet eens met de Syrische dictator Assad en zijn martelpraktijken. Het heeft even geduurd voordat deze brisante informatie beschikbaar kwam, doordat de activisten eerst even moesten nadenken over het Lijden van het Syrische Volk. Als ze de Verenigde Staten en Israël niet de schuld kunnen geven van een echte of vermeende misstand, dan houden de José's, de Anja's en de Grettas van deze werled hun mond. Tenslotte is het hoofdkwartier van Hamas en PFLP in Damascus gevestigd, dus je wilt geen slapende honden wakker maken.

Nu laat José van Leeuwen op haar Facebook weten het "martelen af te wijzen". Moedig van haar. Je komt er zelf niet op.Niet alle Pro-Palestina activisten zijn zo principieel. Anja Meulenbelt schrijft dat ze erg weinig van Syrië afweet en blijkbaar wil ze zich er ook niet in  verdiepen (zie ook: Lesbisch Meisje in Syrië). Stan van Houcke valt al weken lang de Nederlandse pers aan omdat ze persberichten uit het buitenland overnemen en zelf niet nadenken. (zie ook zijn volgende citaat: "Onze demissionaire zionistische minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal zou dit artikel in de Groene moeten lezen voordat hij doorgaat met het steunen van terrorisme en de belangen van de 'Joodse staat' laat prevaleren boven die van het land waarvan hij minister is." Verder de gebruikelijke beschuldigingen in de richting van NAVO, Israël en VS. De grootste onzin komt ongetwijfeld van de Palestina-Komitee-Ordedienst Rik Min, tevens NCPN kaderlid en lid van de AbvaKabo. Hij staat volledig achter Syrië en beschouw de gehele opstand als complot van de duister machten van de VS en de NATO.

Het volgende citaat is van Rik Min: "De leugens over Assad zijn nu zodanig dat gemiddeld links zich geen raad weet in dit pandemonium. En zo gaat dat al 40 jaar. De leugens over Kadaffi waren net zo groot. Over Milosevic ook. Pikken we in Nederland dit maar dat al die landen (zoals Syrië, Libië, Joegoslavië, Afghanistan, Oekraïne, Irak en Iran) door het imperialisme en de NATO een voor een worden opgerold en in het neo-liberale systeem worden geduwd? "
Gelukkig weet José van Leeuwen zich wel raad en veroordeeld ondubbelzinnig de martelingen, door wie ze ook worden uitgevoerd.

2 comments:

Jan said...

Mensen als Stan van Houcke en Anja Meulenbelt, hebben zich jarenlang
geconformeerd aan een ideologie, die zoveel verwantschap heeft met het nationaal socialisme.
Vergelijkbaar met de islam, die zoveel varianten kent, die elkaar trachten uit te roeien,allemaal in naam van één god.

Lenin was de wegbereider van Hitler, zo definieerde de Duitse historicus, Ernst Nolte
hun ideologische verwantschap.
Götz Aly een voormalige Maoïst, noemde de linkse beweging Hitlers kinderen.
"Wij waren ideologisch en strategisch in de eerste lijn verwant met de nazi’s’,zo
concludeerde hij.

Meindert Fennema, schreef over de antifascisten (internationale socialisten) in 2004,
Zij zien zichzelf als de hoeders van de democratie, die die democratie ook met straatterreur mogen verdedigen. net is terreur voor een goede zaak.
In feite zijn alle politieke terroristen strijders voor een goede zaak.
Terroristen hebben altijd het goede met de mensheid voor.

Al deze hier genoemde linksmenschen, zijn Fellow Travelers, door Lenin omschreven als
"nuttige idioten."

Pineut said...

Zou José ook onomwonden het martelen van palestijnen op anderen of elkaar (hamas vs fatah) afwijzen. Of zou José daar uitzonderingen op maken ? Vast wel, het is net zoiets als dat een beetje sharia in Nederland eigenlijk best wel kan (Donner) of een beetje stenigen is eigenlijk best wel ok (PvdA corryfee) Daar moeten we allemaal niet zo moeilijk over doen. Je bent immers, zoals Jan het al zei, een nuttige idioot of niet natuurlijk.

Dan gaan we nu weer over tot de orde van de dag en geven het woord aan de Paarse Krokodil.