Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, June 22, 2012

Jihad-strijdster eindelijk doorgedrongen tot de Tweede Kamer


Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat. Salima Belhaj, nu nog fractieleidster van de D66 in Rotterdam, staat op een verkiesbare plaats van de D66 kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september 2012. Salima Belhaj, die geen enkele binding met het Marokkaanse volksdeel heeft, omdat ze in een afgeschermde omgeving te Harderwijk opgegroeid is, heeft enorm hard aan de weg getimmerd de laatste jaren. In 2006 kwam ik haar nog tegen bij een
lijsttrekkersdebat in Tilburg, waar ze als fervent aanhangster van Lousewies van der Laan was.  Bij die gelegenheid deed ze haar beklag over Gereformeerde Vrouwen die zo enorm gediscrimineerd werden. Maar over het Lijden van de Marokkaanse Vrouw wilde ze dan niet zo graag praten. Genoeg reden
voor Alexander Pechtold haar voor een kandidatengesprek uit te nodigen. Bij die gelegenheid heeft ze Pechtold ook het begrip "jihad" uitgelegd. Volgens haar betekent dat vooral innerlijke strijd.
Het heeft toch nog tot 2012 geduurd voordat Salima Belhaj op een echt verkiesbare plaats terecht is gekomen. Misschien heeft ze intussen toch ingezien dat jihad met moord en verderf gepaard gaat. En
als ze het niet in heeft gezien, maakt dat voor Pechtold ook niet uit. Hij wil er graag een Marokkaan op hebben en dat heeft hij nu.

Zijn er aanwijzingen dat Salima Belhaj het vrijzinnig liberale gedachtengoed van de D66 gaat uitdragen in de Tweede Kamer? Helaas is dat niet het geval. Haar naam staat op een oproep en een aanbevelingscomite voor het Palestina Komitee samen met Gretta Duisenberg. Bovendien steunt ze op Facebook de "Global March to Jerusalem". Je moet toch wat als liberaal gemeenteraadslid. Zoals je misschien weet, wordt de Global March to Jerusalem door Iran gesponsord.

4 comments:

Dorith said...

Jihad is dus een innerlijke strijd en intifada is een vreedzame opstand (volgens ene van Bommel). Zo leer je nog eens wat Arabische kreten!

Jacob said...

Ja dat is 1984 (Orwell), steeds opnieuw.

Oorlog is vrede (war is peace)
Vrijheid is slavernij (freedom is slavery)
Onwetendheid is kracht (ignorance is strength)

Unknown said...

Kijk eens naar onderstaand filmpje van waaruit D66 ontstond :

http://m.youtube.com/watch?v=wxO2hIoScpE

En vraag je dan af wat er nog van over is en waar dat manneke Pechtold nu voor staat.

Het bewijs van een verrader aan de grondprincipes van D66 is dan geleverd.

De D kunnen ze trouwens het beste weghalen en 66 ook..

Ik zou zeggen maak er NSB12 van.

Een naam die de lading volkomen dekt.

Peter's Blogboek said...

Ze maakt zich schuldig aan verbale jihad