Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, May 12, 2013

Top die Kop; Wim Lankamp demonstreert voor AssadDe voorzitter van het Palestina Komitee sloot zich op zaterdag 11 mei 2013 bij een pro-Assad demonstratie van het komitee "Oorlog is geen Oplossing" aan. Officieel is de demonstratie natuurlijk tegen de 'Israëlische agressie' gericht, maar de meegebrachte afbeeldingen en de liederen die gezongen werden lieten geen enkele reden tot twijfel. Het is een pro-Assad-komitee en de deelnemers zijn aanhangers of ondersteuners van Assad. De Twentse stalinist Rik Min (NCPN) en Sonja van den Ende (SP) waren van de partij.

Pikant detail in deze netelige kwestie is, dat de organisatie steun krijgt van onvervalste neo-fascisten als  Ruben Rosiers (Vlaamse NS-A/NDP).  Het komitee "Oorlog is geen oplossing" krijgt intussen steeds meer schijn van legitimiteit door de discussiebijeenkomsten en debatten die met gekozen volksvertegenwoordigers gehouden worden.

Bij de oprichting van het komitee "Oorlog is geen Oplossing"gaf CDA kamerlid Pieter Omzigt acte de presence. Dat lijkt een vergissing om met een stalinistisch-fascistisch komitee in zee te gaan, maar dat is het waarschijnlijk toch niet. Pieter Omtzigt is in 2010 getrouwd met Ayfer Koç. Zij heeft een Syrisch-orthodoxe Turkse achtergrond en is namens het CDA raadslid in Enschede. Op haar negende verhuisde zij vanwege de discriminatie van Christenen in Turkije naar Nederland.

Op maandagavond 27 mei, wordt in Enschede een debatavond met Harry van Bomel (SP) over het thema "Is er nog hoop op een seculier Syrië" gehouden.  Dat zal de tweede keer in korte tijd zijn, dat dit twijfelachtige komitee vanauit de Tweede kamer een schijn van legitimiteit krijgt toegeschoven.

38 comments:

Jan said...

Je mag jezelf afvragen welke motieven de voorzitter Wim Lankamp van het Palestina Komitee heeft bewogen zich nu sterk te maken voor het Assad regime.
Is het de vrees dat Assad in zijn val de Hezbollah meetrekt.
Feit is dat Wim Lankamp enige jaren geleden in een interview met het Reformatorisch Dagblad verklaarde te ijveren voor de verdwijning van de staat Israel.
http://www.refdag.nl/nieuws/buitenland/voorzitter_palestina_komitee_ijveren_voor_einde_van_israel_1_290682
Ik kan mij voorstellen, dat dat scenario voor Wim Lankamp en zijn vrienden een nachtmerrie is.

Ik schreef het al in mijn reactie in het vorige artikel, men is in dit fascistische milieu de schaamte voorbij (A Meulenbelt)
Historicus Jacques Presser (1899-1970) zei ooit: 'Als het fascisme in Europa ooit weer opduikt, zal het dat doen onder de naam antifascisme'.

We zien nu dus dat ze zelfs samenwerken met extreem rechts.Anonymous said...

Die Ruben wordt uitgescholden voor fascist, maar voor zover ik zie is hij gewoon een internationale activist. Het is niet omdat kleinlinks hem uitscheldt, dat hij daarom aan die beschrijving moet voldoen.

Ik zie hem trouwens niet echt op de voorgrond staan van die organisatie, moet iedereen zonder onbeschreven blad dan met alle vormen van engagement stoppen alvorens het goed is?

Kan je niet eens een argument geven, in de plaats van door goedkope associaties een punt te maken?

Deze schandaalstijl van schrijven lees ik liever in tabloids, als je geen argumenten kan formuleren is dat jouw probleem, dan moet je dat niet zo proberen.

Ten tijde van Fortuyn werd de man ook nooit op argumenten aangevallen. Hij was alles van pedofiel tot nazi. Tot hij natuurlijk werd neergeschoten, maar dan heb ik liever wat fatsoen en respect terwijl mensen zoals Ruben nog leven.

Jan said...

@Leila-hosein, Hoeveel bewijs wil je hebben dat Ruben Rosiers een fascist in hart en nieren is.

Citaat: “Sommigen verslijten ons voor mietjes en watjes, fasco’s en nazi’s, professionele amokmakers, straatvechters, beroepsbetogers… Ze hebben gelijk.” – Jeroen De Gussem, NSV-voorzitter Gent, 2002

http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2010/03/03/alles-wat-je-nooit-wou-weten-over-de-nsv

Ruben said...

@ Jan en Kees

het feit dat ik volledig heb gebroken met de NSV! is blijkbaar niet van tel... Het feit dat 99% van hetgeen in beide artikels staat gelogen is ook niet, tja jullie doen maar. Verwacht niet anders van reactionair links. Moest ik per leugen die al over mij werd geschreven een euro krijgen, was ik de rijkste man van België!

Jan said...

@Ruben, Helaas, ik en vele anderen zouden je graag geloven, maar zelfs je identiteit op dit weblog is pas enige dagen oud.

Anonymous said...

Een citaat van 2002? En wie is die Jeroen? Ruben zegt zelf ermee te breken. Kan een mens niet veranderen?

Ik vind het geweldig als mensen zich voor de goede zaak inzetten. Dat Ruben daar nu geaccepteerd wordt, dat betekent volgens Kees hier dat die Syriërs en pro-Syrische activisten een bende fascisten zijn. Wat een belachelijk idee!

Volgens mij betekent dat eerder dat Ruben fouten uit zijn verleden heeft ingezien en de juiste kant uitgaat.

Mooi! Kan ik mij perfect mee identificeren, bekeren is een kwestie van ontdekken en in je wedergeboorte erkend te worden door anderen. Of dat nou politiek of iets anders is, kan ik mij ook in vinden. Enkele jaren geleden zelf de eer gehad van haatdragend en verward naar tolerant en vol met liefde te gaan.

Misschien dat Kees dat ook ooit inziet. Ik vind het vreselijk wat Pim Fortuyn overkomen is, maar over de jaren heen is mijn hart geopend.

Bismillah al rahman al rahim, dat hij ook zijn haat ooit moge lossen, zoals Ruben. :-)

En Ruben, gewoon voortdoen, joh!

Keesje Maduraatje said...

Het gaat er niet om dat ik iemand vanwege zijn verleden aan de schandpaal nagel. Ik heb zelf al enkele malen over mijn extreem-linkse verleden geschreven.

Het gaat er om dat het Groenlinkse-en-Abva-Kabo-lid Wim Lankamp (Palestina Komitee) zich aansluit bij een demonstratie van Assad-aanhangers, die worden gesteund door Vlaamse nationalisten en Nationaal-Socialisten.

Nog steeds mogen deze mensen in Nederland gewoon zeggen wat ze willen, maar ik wil het hier wel even memoreren, dat het komitee "Oorlog is geen oplossing" en de Mediawerkgroep Syrië, niet alleen nauw met de Syrische Assad-clan, maar ook met de Syrische geheime dienst en met Vlaamse extreem-rechtse nationalisten samenwerkt. Waarvan acte en doe ermee wat je wilt.

Dit is niet het laatste artikel hierover.

Anonymous said...

En jij baseert je daarop vanwege Ruben omdat Ruben. Jij noemt hem een fascist louter als scheldwoord en nu ook meteen een nazi voor de goede orde? Bewijs dat eens met iets anders dan associaties, want ergens moeten die argumenten raken die hout snijden. Fascist en nazi is in mijn ogen een scheldwoord voor marginale kaalkoppen, als je die associatie legt, dan ben je verantwoording verplicht. Anders is dit absoluut niet meer dan iemand aan de schandpaal nagelen. Kan je mij ook meteen Al-Qaeda hoer noemen.

En Vlaamsnationalisten ken ik niet veel van, maar die NVA in Vlaanderen zit toch gewoon in de regering daar zo?

Nu, iedereen mag schrijven wat ie wil, hoe laag-bij-de-gronds en kwetsend ook. Die afbeeldingen in je rechterkolom kwetsen mij, dus veel autoriteit geef ik je zo niet. Als dit de tegenstanders van Assad zijn tegenwoordig, dan spreekt dat boekdelen.

Maar ga zo geobsedeerd door (niets beters te doen?) en het lijkt me wel dat die fascisten en stalinisten een recht op antwoord mogen eisen op den duur!

Ruben said...

De Syrische geheime dienst?

Nou ja, soms organiseren we kaartavonden met Lady Di en Saddam... schrijf daar maar eens een artikel over!

Nee serieus, WTF???

Is het dan onmogelijk dat mensen gewoon een mening hebben?

Keesje Maduraatje said...

een weerwoord is wat mij betreft akkoord.
Graag een verhaal met feiten.

Jan said...

Leila-hosein kan natuurlijk zelf op internet genoeg informatie vinden over het ideologische karakter van Ruben Rosiers, maar lijkt daar te lui voor te zijn.
Het enige wat ze zelf hoeft te doen, is deze berichtgeving zelf te beoordelen op haar geloofwaardigheid.

Ruben said...

Leugens kan je genoeg vinden ja...

Als ik op het internet schrijf dat jij een pedofiel bent, is het dan ook per definitie waar?

Gelukkig zijn er nog mensen met verstand zoals Leila, en niet enkel liegende Hollanders...

Om je een voorbeeld te geven, ik ben tégen het vierde rijk wat voor mij de EU is... In de krant schrijft men dan dat ik aanhanger ben van een vierde rijk...

Ik kan me niet verdedigen tegen al die leugens, maar de waarheid heeft ook haar rechten. Beoordeel mij op wat ik zélf doe en schrijf, niet wat anderen doen...

Jan said...

@Ruben, het zich voordoen als Ruben Rosiers is hier op dit weblog waarschijnlijk de grootste leugen!!

Anonymous said...

Zoekerdezoek...

Ok, ik vind:

1. een hoop Italiaanse artikels en video's. Is hij daarom fascist?
2. Artikels in exact dezelfde associatieve trand als dit stuk. Zei iemand hier niet dat fascisme vandaag als antifascisme terugkomt? Die sites noemen zich antifascistisch of zelfs communistisch. Dus die moeten hun mosterd ook ergens halen, maar Abraham kom ik nog niet tegen. Hun motivatie kan ik wel begrijpen, maar het blijft goedkope laster, geen informatieve rapportering.
3. Artikels onder zijn naam waar ik niets op kan aanmerken of die ik niet begrijp. Als ik dit lees, dan denk ik me meer met hem te vinden dan met jullie islamofobie en zionisme: http://www.solidarisme.be/blog/nieuws/item/1114-verslag-conferentie-albert-ali-en-alain-soral-france-islam-citoyenneté - hier zie ik ook echt niet dat fascisme en nazisme waar jullie het over hebben.
4. Inderdaad wat oude foto's bij enge kaalkoppen. Maar opnieuw, Ruben neemt daar nu zelf afstand van en daar heb ik respect voor. Vergeving is belangrijk, ik zal maar niet citeren waar ik die haatdragende opstelling uit haal, maar op vergeving lijken jullie niet uit.

Als hij afstand neemt van zijn verleden, dan volstaat dat. Als hij dat wat uitdrukkelijker moet doen, dan is dat aan hem. maar niemand heeft het recht van hem een vraag om vergeving te eisen, dat is tussen hem en Allah (swt), zelfs als hij niet gelooft. Jullie zijn niet zijn jury en rechters.

Ruben said...

Het enige wat ik mezelf verwijt is dat ik veel te goedgelovig ben geweest en in sommige mensen teveel energie heb gestoken. Daarom ook dat ik radicaal gebroken heb met veel mensen en organisaties omdat die toch maar in de politieke marginaliteit willen blijven. Pittig detail trouwens, ik krijg nu geregeld (fysieke) bedreigingen en verwensingen vanuit bepaalde 'rechtse' hoeken omdat ik Syrië steun... wat wil je nu nog meer! Grappig dat jullie momenteel objectieve bondgenoten zijn :D


Keesje Maduraatje said...

Er is wel degelijk sprake van een trend. Leden van de NS-A /NDP die meedoen aan demonstraties pro-Assad. Een toespraak van NS-A voorman Eddy Hermy of Thierry Vanroy bij Pro-Assad demonstraties, dat is helemaal geen toeval meer.

Ruben said...

En wéér lieg je Keesje, stop a.u.b. met die rotzooi.

Eddy heeft helemaal geen toespraak gegeven maar zélf een filmpje opgenomen op een betoging, dat is helemaal iets anders.

En we spreken dus over 3 man op betogingen die tientallen tot honderden deelnemers tellen, wat een tendens! Roep het leger! Laat de zandzakjes aanrukken! Breng Elvis terug tot leven!

Ik ga het nog een keer herhalen. Zowel op de pro-Syrische demonstraties als in de MWS zijn er mensen van verschillende politieke strekkingen en van verschillende religies/origine actief. Dit gaat allemaal fantastisch omdat we respect hebben voor mekaar en het goed menen met het Syrische volk in haar strijd tegen het (westerse) terrorisme. Het feit dat ik momenteel zowel van extreem-links, extreem-rechts én van moslimradicalen tegenwerkingen én bedreigingen krijg bekijk ik dan ook als een compliment!

Echt kerel, besteed je tijd eens wat nuttiger.

Ruben said...

@ Leila, lezingen van Egalite ét Reconciliation zijn altijd verschrikkelijk interessant. Als je wil moet je maar eens meegaan! Hier een link van een andere lezing die ik heb bezocht.

http://www.ernord.fr/conference-de-salim-laibi-a-roubaix.html

Jan said...

Toch wel merkwaardige positie die Ruben namens Ruben Rosiers inneemt. Als het gaat om Israel, dan ontstaat er een soort van samenwerking tussen extreem links en extreem rechts.
Dan worden de ideologische verschillen even in de wachtkamer gezet. Dit noemt Ruben nu respectvolle samenwerking, in de strijd van het westerse (Israelische) terrorisme tegen het Syrische volk.

William said...

Ruben, wie probeer je hier nu voor de gek te houden? Iedereen weet dat jij een van de meest actieve neo-fascisten van Vlaanderen bent.

Dat ben jij toch die hier poseert voor een vlag van het nazistische blood & honour, of niet soms?

http://i44.tinypic.com/2mxputs.jpg

William said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Ik spreek helaas geen Frans, Ruben :-(

En om maar te tonen dat ik niet lui ben, die twee andere namen ook eens gezocht. Eddy Hermy vind ik maar een schreeuwlelijk (is ie gegund), maar bij Thierry Vanroy kom ik op blog.thierryvanroy.be uit. Niet alleen heeft hij de naam van zijn blog op de islam gebaseerd, hij maakt er nota bene een missie van de zaken eens van een andere hoek te bekijken. Best interessant, zo'n "fascist" die het opneemt vóór moslims in Nederland en België!

Wat hij dan bij Vlaams Belang doet kan ik niet begrijpen, maar hij zal er wel zijn redenen voor hebben. Hij zit daar in het kader van hun jongeren, dus dan is het Vlaams Belang ofwel ook stiekem nazistisch ofwel meer open van geest dan jullie. Ik hou van een open geest, ooit ben ik een fanatieke islamofoob geweest door de leugens die ingelepeld worden. En nu ben ik zelf moslima, Masha'Allah! Dus ik ga mij geen tweede keer laten vangen door andermans woord kritiekloos over te nemen!

En William, die foto is oud en Ruben heeft daarmee gebroken. Laat die jongen toch breken met zijn verleden en juich dat toe!

Ruben said...

Ik vraag me inderdaad af wat ik nog meer kan doen dan toe te geven dat ik een fout heb gemaakt. Moet je weten dat ik niet eens op de hoogte was dat die mensen daar gingen zijn, anders was ik er überhaupt niet eens naartoe gegaan. Ik was er aanwezig voor het thema van de betoging en niet voor enkele 'american history x'-adepten. Ik kots op zulk volk.

William said...

Leila, moest hij echt breken met zijn verleden dan zal ik de eerste zijn om dat toe te juichen. Echter, de werkelijkheid is anders.

Ruben Rosiers heeft namelijk voor het N-SA een aanvraag gedaan om te mogen betogen op de eerste dag van deze maand notabene.

Verder is het als moslima misschien niet oninteressant om te weten dat de leider van het N-SA veroordeeld is voor aanzetten tot rassenhaat. De exacte bewoordingen weet ik niet meer maar hij had iets gezegd in de trant van 'alle vreemdelingen scholen zich om tot pooiers, verkrachters en dieven'. Als het N-SA ooit aan de macht komt dan is er voor jou geen plaats hier. Laat dat duidelijk zijn.

En toch dat pro-moslim masker? Hoe komt dat toch?

Er is één groep vreemdelingen die zij nog harder haten dan alle andere namelijk Joden.

Dat verklaart waarschijnlijk grotendeels de hypocriete steun van het N-SA voor Assad. Met liefde voor moslims of Arabieren heeft dat niets te maken.

Ruben said...

William

een aanvraag voor een legale betoging die werd ingetrokken omdat er kans was dat mensen van jouw niveau 'verdraagzaam' wouden komen vechten... je schiet jezelf dus wel even in het eigen been door dat aan te halen!

De veroordeling was een pure politieke veroordeling, wel grappig dat 'linksen' staatsrepressie toejuichen moet ik toegeven. Al schrik er niet van. Ik hoop dat die boomerang snel terug in jullie gezicht zal vliegen.

Het is duidelijk dat je gewoon een beroepsleugenaar bent die er alles voor over heeft om politieke tegenstanders te beschadigen. Ik wens je een goede carrière toe bij de stasi, kgb of gestapo!

En als je het verschil tussen anti-zionisme of anti-semitisme niet snapt, lees dan eens een boek ofzo.

Vreemdelingen haten is trouwens nogal ridicuul als je weet dat ik meer respect heb voor mijne vriend van de Syrische communistische partij ( man is ook niet echt blank) dan voor jou....

Jan said...

De oorlog in Syrië heeft ervoor gezorgd, dat de linkse beweging verdeelt is in twee kampen, maar heeft ook de samenwerking met extreem rechts blootgelegd.

De krampachtige en vooral kinderlijk naïeve poging dit laatste geloofwaardig te maken, laat zien dat mensen die duidelijk al jarenlang gevangen zitten in een ideologische dwangbuis, daartoe niet in staat zijn.

Thierry Vanroy said...

Ale, daar gaan we weer. Ik zal me ook maar eens mengen, nu ik toch genoemd ben.

Het probleem is tweeledig voor Ruben en ik. Enerzijds is er een probleem van perceptie waar wij aan proberen te werken maar ook niet voortdurend voor kunnen lopen zwaaien met de armen. Anderzijds is er simpelweg het probleem dat antifascisten, zionisten, massamedia etc. geen baat heeft bij ons objectief neer te zetten.

Laat ik dus kort maar krachtig zijn:

1. Mijn politiek manifest is het enige wat als exhaustief mag worden beschouwd bij mij: http://blog.thierryvanroy.be/2011/06/links-van-de-arbeid-rechts-van-de-moraal-manifest-voor-een-alternatief-nationalisme-wjzbjz/

2. Eddy Hermy is veroordeeld voor racisme, wat in België een heel los begrip is. Hij werd veroordeeld voor de Knack (een tijdschrift) te citeren in een toespraak omdat de context van die toespraak er een andere interpretatie aan gaf volgens de rechter. Ziezo, William zijn geheugen is opgefrist. Dus waarom rassenhaat? Dat ik Eddy verdedig is omdat hij een immense socio-economische kennis heeft. Daar heb ik veel van geleerd. Helaas begrijp ik ook dat Leila hem als een schreeuwlelijk ziet, maar dat is omdat hij slachtoffer is van dezelfde misperceptie en een zeer botte stijl heeft. Dat heeft ook zijn positieve kanten, voor alle duidelijkheid.

3. Blijkbaar is Leila een Nederlandse bekeerde moslima. Dus als ik haar zou buiten willen, dan is dat al geen racisme. Maar verder is dat spook van massale deportaties een ronduit karikaturaal idee waar alleen achterlijke dwazen in zouden geloven. Dat het de ronde doet, is omdat het deze spoken zijn die onze tegenstanders moeten blijven herhalen voor hun doelen. Of het nu waar is of niet. Van hetzelfde wat Joden betreft, vooral als je weet dat ik zelf deels Joods ben. Dus nee, ik wil niemand deporteren, N-SA ook niet. VRIJWILLIGE REmigratie is een heel simpel beleidsinstrument dat tot wat socio-culturele vrede kan leiden, that's it. Wel wil ik vermijden dat de islam hier een soort Westers geneutraliseerd misbaksel wordt zoals het katholicisme ondertussen al is geworden, maar dat is iets anders.

4. Voor alle duidelijkheid is er dus niets van aan. Ik haat het om privézaken erbij te halen en ik heb zojuist wat wijn gedronken dus dan zal ik wel weer er spijt van krijgen. Maar kom: Mijn laatste vriendin was een Tunesische. Moslima van geboorte, maar ze had nog nooit gebeden of de Koran gelezen (ik wel, o ironie). Ramadan doet ze wel aan mee, al is dat eerder cultureel. Maar Mohammed blijft haar held. Ik kan weinig op de man tegenhebben, hij wordt vandaag van dezelfde zaken beschuldigd als ik.

Leila, de reden dat ik bij het Vlaams Belang zit is omdat partijpolitiek niet zo simpel is. Verder is het inderdaad een missie van mij om de islamofobie eruit te trekken. Ik ben bang voor een grote Clash of Civilisations, ik wil daartegenover verzoening en een Choice of Civilisations zetten. Ik wil hier geen Gouden Dageraad zoals in Griekenland, ik wil die juist vermijden als het eventjes kan. Niet evident, maar ik ben daar eerlijk in. Mijn prioriteit is thans economisch, waarmee we terugkomen op Eddy Hermy, die dezelfde prioriteit heeft.

Wat mij dus vooral stoort is dat ondanks de honderden pagina's aan artikels, ondanks mijn huidige associaties, ondanks wat ik LETTERLIJK ZEG... Ik blijf een racist, een nazi, een fascist. En nu zal ik wel weer aan het liegen zijn voor de zionisten en antifa die dit lezen, maar stel jezelf eens de vraag: schiet ik mezelf niet een beetje in mijn eigen voet?

Anonymous said...


Weet je wat ik denk? Neofascisten en neonazi's bestaan. Zij zijn jochies met zwarte laarzen en kale koppen en roepen aan het station naar mij "keer terug naar je kankerwoestijn". Fijn om te horen, als Nederlandse zijnde.

Maar nu komt het: die jochies houden er vrij snel mee op. Ze veranderen niet van mening, maar zitten nu doodleuk Thaise meisjes te neuken op het strand. En eens terug, stemmen ze Wilders. En die houden dat Grote Gevaar van de nazi's levende, maar hebben er verder nooit meer last van. Hun namen worden niet genoemd, al zouden zij het juist verdienen van wel!

Als Ruben en Thierry ooit neonazi's waren, dan zijn zij dat nu dus duidelijk niet meer. Zij hadden ook een retourtje Thaise hoeren kunnen boeken en dan kraaide niemand er naar. Jullie helemaal niet. Lekker ongestraft, lekker makkelijk.

Maar Ruben en Thierry gaan door met hun activiteiten. En nu moeten ze van een stelletje zionistische, islamofobe en ronduit leugenachtige internettende rotzakken weer de wind van voren krijgen. Dat vind ik héél erg! Van jullie krijgen Joden een slechte naam, durf ik zelfs te zeggen!

En Thierry, trek het je niet zo aan, je vindt vast snel een nieuwe vriendin. Jij en Ruben zien er allebei heel schattig uit :-)

Keesje Maduraatje said...

E wordt over de Mediawerkgroep Syrië geschreven dat die is opgericht door een Syrisch meisje en drie Vlaamse mannen. Het Syrische meisje kennen we nu, dat is Siem Samuel. Eén van de Vlaamse mannen is Ruben Rosiers. Ik en benieuwd wie de andere twee mannen zijn. Als het allemaal onschuldig en open is en dit blog het geheel fout heeft, dan kunnen jullie toch wel schrijven wie dat zijn?

Thierry Vanroy said...

Zeg Maduraatje, graag je achternaam, adres, GSM en Sofi-nummer. Verder zijn Ruben en ik niet een van die drie mannen en hebben we je niets te verantwoorden.

Leila heeft gelijk, het zijn dit soort arrogante internetterroristen die het begrip "Joodse praktijken" in leven houden, tezamen met "neonazi's" en meer van die kul.

Jan said...

n de laatste reactie van Leila-hosein laat ze toch duidelijk haar afkeer van de Joden blijken
Citaat leila-hosein:
Maar Ruben en Thierry gaan door met hun activiteiten.
En nu moeten ze van een stelletje zionistische, islamofobe en ronduit leugenachtige internettende rotzakken weer de wind van voren krijgen. Dat vind ik héél erg! Van jullie krijgen Joden een slechte naam, durf ik zelfs te zeggen!


De Mediawerkgroep Syrie is heel duidelijk een pro Assad beweging.
En het ontkennen door Thierry Vanroy daar niets mee te maken hebben, is niet echt geloofwaardig.
Deze column heeft heel duidelijk een open zenuw geraakt, namelijk de samenwerking tussen extreem links en extreem rechts met een gemeenschappelijke anti Joodse noemer.Thierry Vanroy said...


Wat, nu heeft zij het gevreten? Zij vindt dat joden (Joden zijn Israëli's) verkeerd worden neergezet vanwege het gedrag van enkelen. Maar met jouw reactie zien we wel hoe je de zaken graag draait in je voordeel, Jan. Typische Wilderspraat, alle moslims zijn antisemitisch en blabla.

Ik werk op de achtergrond mee aan meerdere organisaties. Ruben ook, hij is geen woordvoerder voor de Syriërs, gewoon een activist zoals ik. En ik werk niet alleen met Syrische, maar ook Congolese, Palestijnse, Algerijnse, Colombiaanse (pro-FARC) en zelfs Russische organisaties. En dan moet je eens horen waar Ruben zoal zit. Een ramp! Wij zijn overal!

Wat jij pro-Assad vindt is ongeloofwaardig wanneer je hier een radicale zionist verdedigt. Ik ben niet pro-Assad, nog voor de problemen begonnen was ik anti-Assad en pro-patriotische oppositie. Maar die verdedigen nu de HERVORMINGEN van Assad en daardoor ook Assad omwille van de veranderde situatie. Dat is een heel belangrijke nuance, die jij niet zal maken. Want jij verkiest dat Al-Noesra Syrië verovert. Makkelijker onder de duim te houden door Qatar en andere mondialistische "islamisten".

Geen enkele nuance die je niet uitkomt zal jij maken. Maar ja, jullie willen dan ook stiekem dat mensen zoals Leila terug de straat op blowen en **** om van Nederland een joods-christelijke Westerse financiële dictatuur te maken. Jullie willen een oorlog tegen anderhalf miljard mensen, net zoals de extreemrechtse Likoed.

Nee, niet ontkennen. Dan moeten jullie eerst beginnen reageren op wat Ruben en ik zeggen en jullie vluchtig overslaan. Ik word die komedie zo onderhand beu.

Jan said...

@Thierry Vanroy, Natuurlijk bent u samen met uw ideologische vriend Ruben Rosiers mede organisator van de mediawerkgroep Syrie.
U geeft dat immers toe op in een reactie op de website van (dewereldmorgen).
Reactie Door Thierry Vanroy, 14-03-2012 12:32
Onzin, en als Belgische mede-organisator kan ik bevestigen...etc.

Maar voor de inhoud van deze discussie bent u helemaal niet relevant.
U en Ruben Rosiers dienen alleen maar om het bewijs van de ideologische samenwerking met het Nederlands Palestina Komitee aan te tonen.

Keesje Maduraatje said...

@Thierry : weliswaar klopt het niet dat je slechts op de achtergrond aan de mediawerkgroep meewerkt, want je hebt een webdomein voor de werkgroep geregistreerd, maar toch snijdt je nu een interessant punt aan. Wat is een goede oplossing voor Syrië?
De "hervormingen van Assad"? Of de etnische verdeling in regios? Of een islamitische dictatuur? Alle opties hebben één kenmerk gemeen: ze zijn tegen Israël. Daarom heeft de stata Israël geen speciale voorkeur voor één bepaalde oplossing. Israel heeft er belang bij de Hezbollah niet meer bewapend wordt. Israel wil zeker geen Al Quaida aan de macht. Dan nog liever Assad, waarvan ze kunnen voorspellen wat hij doet,
De VS en Israel zullen dus streven naar een verzwakt Assad regiem of een seculier regiem dat contacten houdt met het westen.
Ikzelf heb qua Syrië geen speciale voorkeur. Ik vind het alleen interessant hoe de pro-Palestina beweging in Nederland nu in extreem-rechts vaarwater terechtkomt. Zoals een geschift in de jaren '30 al titelde: "The struggle against fascisme, begins with the struggle against bolsjevism" De naam zegt het al eigenlijk

Keesje Maduraatje said...

intussen ga ik FF Bram van Ojik afzeiken, want het werk gaat gewoon door:

http://keesjemaduraatje.blogspot.nl/2013/05/bram-van-ojik-groenlinks-koop-niet-bij.html

Thierry Vanroy said...

1. Die betoging werd niet door de MWS georganiseerd, MWS organiseert geen betogingen. Die betoging heb ik bij geholpen nog voordat ik actief was bij de MWS, zelfs.

2. Op de achtergrond werken is naar mijn mening net dat: webdomeinen registreren, persberichten rondsturen, artikels vertalen, video's bewerken en andere hand-en-spandiensten.

3. Een islamistische staat Syrië is makkelijk voor Israël, cfr de golfstaten die je nooit iets tegen Israël zal horen zeggen. Uiteindelijk weet ik wel wat zionisten willen: het "blood borders" programma van kolonel Peters. Etnische verdeling = neutralisering Midden Oosten.

4. Ik heb altijd gezegd dat Syrië onder de Baath de beste uitkomst is voor Israël. Israël heeft nooit last gehad van de Golanhoogten dankzij het beleid van de regering onder Assad. Dat is te zeggen, tot zij natuurlijk Damascus begonnen te bombarderen. Eigen schuld. Denk je dat de Golanhoogten vreedzaam blijven wanneer Syrië de facto niet meer bestaat zoals nu met Libië het geval is?

5. Ik ben niet extreemrechts en ik ben geen fascist. Noem me toch gewoon klootzak, want dat is wat je wil zeggen. Anders moet je "extreemrechts" en "fascisme" eerst definiëren.

6. Associatieve laster noem ik geen "werk". Jan bewijst verder dat het louter daar om gaat: zoveel mogelijk namen aan elkaar verbinden om verdeling te veroorzaken. Want met argumenten redden jullie het nooit en voor meer dan vanuit de luie zetel werken kunnen jullie je niet enthousiasmeren.

Anonymous said...

Nu ik voor antisemiet word uitgescholden, ga ik het hierbij laten. Het was heel schokkend! Maar eerst even citeren uit dat wat mij leidt en waarom dat mij aanzet tot meer respect voor Ruben en Thierry te hebben dan voor de rest hier:«En bestrijdt op Gods weg hen die jullie bestrijden, maar overtreedt de grenzen niet, God bemint de overtreders [van de grenzen] niet. Doodt hen waar jullie hen aantreffen en verdrijft hen waarvandaan zij jullie verdreven hebben. Verzoeking is erger dan te doden. Strijdt niet tegen hen bij de heilige moskee, zolang zij daarin niet tegen jullie strijden. Als zij tegen jullie strijden, strijdt dan tegen hen; zo is de vergelding voor de ongelovigen. Maar als zij ophouden, dan is God vergevend en barmhartig. Strijd tegen hen tot er geen verzoeking meer is en de godsdienst alleen God toebehoort. Als zij ophouden, dan geen vergelding meer, behalve tegen de onrechtplegers.» (De Heilige Koran 2:190-193)

Wa's Salamu Alaykum! Vrede zij met jullie!

Keesje Maduraatje said...

@Thierry: "Ik ben niet extreemrechts en ik ben geen fascist. Noem me toch gewoon klootzak"

klootzak is wel erg persoonlijk. Ik ken je helemaal niet