Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, May 15, 2013

Bram van Ojik (Groenlinks) : Koop niet bij Joden

Enkele leden van de Werkgroep Midden-Oosten van Groenlinks delen mij in vertrouwen mede, dat ze voor elk partijcongres moties indienen, voor het boycotten van Israël, of het afbreken van de Muur of voor het doorbreken van de blokkade.  Allemaal enorm zinnige dingen voor linkse Nederlandse kiezers die het hart op de juiste plaats hebben en die de wereld vandaag nog willen veranderen. Maar die moties worden stuk voor stuk telkens weer afgeschoten op het congres, omdat Femke Halsema en hoe-heet-ze-ook-weer-met-die-stekker mee wilden regeren en geen gekke dingen doen nu.

Daar gaat nu verandering in komen, want Bram van Ojik, de nieuwe Groenlinks fractievoorzitter in de Tweede Kamer, die  was laatst op een bevrijdingsfestival in Den Haag, de naam zegt het eigenlijk al, en hij meende daar onderstaand bord omhoog te moeten houden:


Natuurlijk heeft Bram geen ogen in zijn kop en kan dus niet zien, dat achter hem een afbeelding van Sameer Al Issawi, een veroordeelde terrorist van de PFLP, specialist in het vervaardigen van pijpbommen, hangt.  

2 comments:

Jan said...

Terug in de moederschoot van het fascisme.

Marti van Lin said...

Is een economische boycot niet hartstikke illegaal en tegen handelsverdragen in en hoe zit dat met vrije handel? Dit kan toch zomaar niet?