Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, June 11, 2015

Waarvoor wordt Thomas van Beersum gestraft?

Als je Thomas van Beersum op zijn Twitter ziet, met zijn Stalin-, Lenin-, en Mao-speldjes, geloof je meteen dat het een keiharde activist is. Die politieagenten op de Filipijnen aan het huilen maakt. Die de Vrije Universeit Israël-vrij gaat maken. Een activist die de massa's op het Museumplein toespreekt. Toch heeft Thomas van Beersum nu door de Haagse politiechef zijn Waterloo gevonden en wordt door het Openbaar Ministerie aangeklaagd. Wat heeft deze revolutionair van het eerste uur, die voor niets en niemand bang is, misdaan?

Thomas van Beersum heeft de Haagse politiechef Paul van Musscher een "racist"genoemd. Hilarisch. Onmiddellijk komen de 'usual suspects' in het geweer om deze beroepsactivist te verdedigen. Frank van der Linde is zelfs een beetje kwaad, omdat hij nooit eens opgepakt en aangeklaagd wordt. Frank gaat onmiddellijk ook de Haagse pliessiechef beledigen. Te laat Frank. Alle eer aan Thomas.

Wat is er nu eigenlijk gebeurd? Eind 2013 wordt de ongewapende Rishi Chandrikasing, op station Hollands Spoor te Den Haag, doodgeschoten. Bob Scholte en Thomas van Beersum zijn al langere tijd op zoek naar een 'zwart' politieslachtoffer en zien hun kans schoon. Er wordt een film geproduceerd,waarin de hele toedracht wordt uitgelegd en waarin de Haagse politiechef van 'racisme' wordt beschuldigd. Vanwege deze belediging wordt Thomas van Beersum nu aangeklaagd.

Is dat nu alles? Die zwarte pieten beschuldigen toch voortdurend alles en iedereen van racisme? Is dat nou zo'n groot punt? Nee, dat is nog niet alles. Volgens de activist Bob Scholte heeft Thomas van Beersum op geheel andere manier de Haagse politie tegengewerkt.

Enkele maanden na de Rishi Chandrikasing-demonstratie in Den Haag werd één van de organisatoren benaderd door de AIVD. Er werd hem vriendelijk gevraagd mee te werken en informatie over de revolutionairen te geven. Thomas van Beersum heeft vervolgens deze AIVD-er ontmaskerd en gefimd. Op die video noemt hij de Haagse politiechef een "racist". Daarna pas werd hij aangeklaagd.

Op 22 juni komt Thomas van Beersum voor de rechter en moet zich daar wegens laster en smaad verantwoorden. We zijn benieuwd.

No comments: