Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, June 16, 2015

Genocide, Onwetendheid en Lijden op de Vrije Universiteit

Hadden de rector en de decaan van de Vrije Universiteit geweten, welke activisten er in het schreeuwende en juichende publiek zaten, tijdens hun toespraak voor de conferentie over het boycotten van Israël, dan hadden ze daar zeker niet zo rustig gezeten als gisteravond.

Op de derde rij zat de ex-terrorist, tevens voorzitter van de Nederlandse Gazaboot, Rob Groenhuijzen. Hij deelde ook nog stencils over de boycot van Israël uit. Meevaren op een Gazaboot is op zich niet zo spannend, maar samenwerken met de terreurorganisaties Hamas en PFLP, zoals de Gazaboot doet, is dat wel.

Op de tweede rij zat de meermaals gearresteerde, opkomende ster aan het Palestijnse firnament, Abulkasim Al-Jaberi (Fuck de Koning). Hij verstoorde met de tevens aanwezig ex-greenpeace beleidsmedewerker Frank van der Linde een theatervoorstelling van actrice Lia König.

Achterin de zaal, veel te laat binnengekomen, zat de man die bij de vorige conferentie twee Joodse mannen bedreigde en daarom gearresteerd en aangeklaagd werd. Afgelopen week heeft hij staande op de Herengracht opnieuw één van de slachtoffers uitgescholden.

Mevrouw José van Leeuwen, eveneens aanwezig, maar niet bereid een normaal gesprek te voeren, riep meermaals tegen een rechtenstudent: "Hij is CIDI, hij is CIDI", daarmee ook de tolerantiegrens van de aanwezige activisten demonstrerende. Mevrouw Jose van Leeuwen demonstreerde meermaals samen met de beruchte Hamas-fondsenwerver Amin Abou Rashed.

De vertegenwoordiger van de Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina op het podium, Thomas van Beersum, wordt aangeklaagd wegens smaad en belediging van een ambtenaar in functie en werd de Philipijnen uitgezet wegens bedreigen van een politieagent.

De Hamas-fan-girls, die de vorige zomer zo enthousiast pro-Hamas-demonstraties organiseerden, kwamen veel te laat binnen en Sara Beqali vroeg vriendelijk of ze op onze plaats mochten zitten. "Hier moeten andere mensen zitten, jullie kunnen hierachter plaats nemen". Ze kreeg echter pijnlijk een deksel op haar neus toen we vroegen: "Zijn deze plaatsen 'Slegs vir muslims?'"

Het publiek bestond voor een zeer groot gedeelte uit fundamentalistische moslims en extreem-linkse studenten. De weinige zionisten werd het bijna onmogelijk gemaakt te spreken. Zelfs een opmerking over het kankeronderzoek bij de Universiteit van Haifa, werd met hoongelach beantwoord. Een zeer beschamende en smakeloze vertoning, niet passend bij de Geest van Abraham Kuijper, oprichter van de VU, die in geen velden of wegen  te bekennen was.

Het is duidelijk dat de aanjagers van de boycot tegen Israël geenszins de bedoeling hebben een Tweestatenoplossing of een anderszins vreedzame situatie te bevorderen. De boycot van Israël heeft als enige doel Israël als staat te verzwakken. Dat werd letterlijk ook zo gezegd door Thomas van Beersum. De gesprekleidster vroeg het nog een paar keer na. UVA docent Paul Aarts stelde ook dat een democratie gevoeliger voor een boycot is, dan een dictatuur. Daarmee tegelijkertijd erkennende, dat Israël een democratie is en ook dat Israël kapot gemaakt moet worden.

De bestuurders van de VU waren totaal niet voorbereid op de staccato van aanvallen en valse beschuldigingen (Genocide, kolonialisme, massamoord, bezetting)  die door de maöist Thomas van Beersum op de zaal afgevuurd werden. Ze weten er gewoon niets van. De rector gaf zelfs toe, nooit met de rector van een Israëlische universiteit gesproken te hebben. De decaan van de afdeling Rechtsgeleerdheid beweerde zelfs dat Robert Soeterik, die een paar maanden geleden voor de islamitische studenten sprak, een academisch niveau had. Van de bestuurders van de VU hoeven we dus niks te verwachten. Toch geloof ik niet dat de VU snel een boycot van Israël in zal stellen.

Een interessante situatie zal ontstaan, als de gemeenteraad van Amsterdam a.s. donderdag zal besluiten een stedenband met zowel Ramallah als Tel-Aviv aan te gaan. De UVA zal dan natuurlijk vooral de banden met Ramallah aanhalen. De Vrije Universiteit zal een extra reden hebben om eens bij de Universiteit van Tel-Aviv op bezoek te gaan. Het kan het academische niveau van de VU zeker ten goede komen.

Aanstaande donderdag om 18:30 zullen de gebruikelijke verdachten bij het Amsterdamse Stadhuis tegen de stedenband Amsterdam-Tel-Aviv demonstreren. Frank van der Linde heeft de coördinatie op zich genomen.  Ze demonstreren niet tegen de stedenband met Rammalah of de stedenband met   Izmit (Turkije), Casablance (Marocco), Larache (Marocco), Peking (China), Hanoi (Vietnam), Bombay (India), maar uitsluitend tegen de stedenband Amsterdam - Tel Aviv. Het is duidelijk waarom. De enige democratie in het Midden-Oosten moet kapot gemaakt worden. Daarin vinden extreem-linkse studenten, terroristen en fundamentalistische moslims elkaar.

4 comments:

Mathilde van Vliet said...

Waar was minister Asscher toch. Die is zo "geschokt" over het antisemitisme onder de moslimse Gutmensch.
Ach nee, Partij van de Antisemieten.....


http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4078159/2015/06/16/Asscher-geschokt-over-antisemitisme-jongeren.dhtml

Mathilde van Vliet said...

AK-74: Achterhouden antisemitisme-rapport is gevaarlijk naïef van Lodewijk Asscher

Deze wereldreiziger ontmoet nooit moslims die vóór Israël pleiten

15-06-2015, 10:44

Vicepremier Lodewijk Asscher houdt een onderzoek over antisemitisme onder Nederlandse moslims stil. 62 procent is namelijk tegen Israël. Als wereldreiziger ontmoet ik nooit een moslim die vóór de staat Israël pleit. Evenmin een praktiserende moslim die géén hekel heeft aan joden. Asscher hoopt dat het wetenschappelijk Verwey-Jonker Instituut en ik ongelijk hebben. Dom politiek opportunisme. Zijn overgrootvader leidde tijdens WO2 de Joodsche Raad en miskende ook de waarheid. De vrucht van naïviteit heet: meedogenloosheid.

-------------------------------------------------------------------------

Zo vaak als mogelijk schrijft Arnold Karskens 74 woorden uit de heup. Lees hier meer columns van Arnold en abonneer u nu op zijn TPO-Magazine-kanaal!

http://politiek.tpo.nl/column/ak-74-lodewijk-asscher-is-gevaarlijk-naief/


Unknown said...

De oude Chinese vervloeking 'mag u in interessante tijden leven' is bewaarheid geworden. Bij dit allegaartje van extreem-linkse schreeuwersm bv. de Fran va der Dinges, was Roel van Duijn een braaf burgermannetje die op zaterdag zijn witte fiets waste. Jasper Grootveld een amaibele buurman die waarschuwde tegen het roken. Enz.

Jan said...

Het wordt tijd voor een symposium in de UVA over het antisemitisme in de linkse beweging. Ik voorspel grote commotie en het trachten te voorkomen daarvan, met heel veel middelen.
Inmiddels is er een wetenschappelijk rapport openbaar gemaakt in de "Proceedings of the National Academy of Sciences," waaruit blijkt dat de generatie 68s'in Duitsland het antisemitische vergif als moedermelk heeft gedronken, en verder heeft overgedragen aan hun eigen kinderen. Dit verklaart met name het antisemitisme van de toen radicale jongeren, die weliswaar tegen hun ouders rebelleerden, maar het antisemitisme absorbeerden. een samenvating van dit rapport is hier te lezen:
Nazi indoctrination and anti-Semitic beliefs in Germany

Het gehele rapport plus bijlage is op de RUG te downloaden, tot 1 Juli 2015.
http://bars.rug.nl/download/f0fd67f1a54d22b3
http://bars.rug.nl/download/057ec7cb6ce1e225