Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, November 17, 2015

Frank van der Linde kent zijn klassiekers niet

Frank van der Linde, de zelfbenoemde activist als ook zogenaamde woordvoerder van Youth for Palestine, stelt mij weer heftig teleur. Hij doet vandaag aangifte wegens smaad, maar heeft op het pliessiebureau mijn naam verkeerd geschreven. "Zojuist aangifte gedaan tegen Kees Broere (Maduraatje) wegens smaadschrift." schrijft hij op het Facebook, terwijl iedere zichzelf respecterende  islamoloog weet, dat ik Kees Broer heet.

De tweede reden van mijn teleurstelling is, dat Frank van der Linde geen onderscheid tussen satire en werkelijkheid weet te maken. Als ik schrijf dat Frank van der Linde bij burgemeester van der Laan naar binnenloopt met in zijn ene hand een roos en in zijn andere hand een kalashnikov, dan is dat beeldspraak. Niet echt.

Nog erger wordt het, als Frank van der Linde blijkbaar wel iedere dag weer het loflied op het strijdende Palestijnse Volk zingt, maar zijn klassiekers niet kent. De uitdrukking "een roos in de ene hand en een kalashnikov in de andere", is een directe verwijzing naar de grote held van Frank van der Linde: Yasser Arafat, in zijn rede van 13 november 1974 in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Daarin zei Yasser Arafat: "Today I come bearing an olive branch in one hand, and the freedom fighter's gun in the other. Do not let the olive branch fall from my hand. I repeat, do not let the olive branch fall from my hand."

In ieder geval worden het weer spannende tijden. Een theatervoorstelling van een vijfentachtig jaar oude Israëlische actrice verstoren blijft zonder gevolgen, want de Officier van Justitie heeft de zaak geseponeerd. Maar een artikel erover schrijven, dat laat justitie zeker niet op zich zitten. Achter de tralies met die "Kees Broere", wie dat ook moge zijn.

8 comments:

Robert Engel said...

Mooi hoor. Als ie zijn artikel 12 procedure wegens een 2,5:jaar oude tweet tegen mij afgewezen ziet, kan ie met jou verder.

vanhetgoor said...

We moeten Frènk van der Linde het voordeel van de twijfel geven. Misschien is hij wel correct en niet abuis. Wellicht heet Keesje Maduraatje in het echt heus wel Kees Broers of misschien wel Broertjes. Wie weet! Wonderen zijn de werld nog niet uit. Mogelijk is Keesje Maduraatje wel in werkelijkheid een broertje van de Burgemeester van Hilversum. Het lijkt me niet waarschijnlijk maar niets in dit leven is uitgesloten. Er is een ding dat ik niet begrijp, wie is in 's Hemelsnaam 'Frank van der Linde' en waarom heeft hij in zijn leven nog nooit iets gepresteerd wat het vermelden waard is?

Mathilde van Vliet said...

Frank van der Linden is een van vele profiteurs die in de hangmat Holland profiteren van geld dat hem niet toebehoort. Een soort nazi kaalkopje, “strijdend” voor het self called Palestina.
Gelukkig is er hoop voor Kees Broeds/ Broek/Bloel: in Frankrijk worden pro Palestina demo’s verboden : http://www.dailymail.co.uk/news/article-2697194/Outrage-France-country-world-ban-pro-Palestine-demos.html

In dit islamlievend en anti Israël land zal dat nog wel enkele jaren duren, maar mooi dat daar het verbod komt. Draai de soepsidiekranen dicht en insecten als Fransje/ Frank/ Frènk/ Frenkie van der Linden raken zonder centjes.
Ach, hij kan zich altijd nog bij ISIS aansluiten, WANT buitengesloten hier, WANT zielig, WANT geen kansen op de arbeidsmarkt (met de LOI en bijstand kom je er niet), WANT buitengesloten, WANT smaad.
Door Kees Broeds.
Kees Bloel
Kees Broeders.

What the hell….

Jan said...

Frank is een meeloper, die graag meer dan dat wil zijn, maar nu eenmaal de kwaliteiten ontbeert. En met het intimideren van een oude Joodse vrouw scoor je nu nog geen punten, ook niet bij de club van Rene Danen bijvoorbeeld.

Frank van der Linde said...

Grappig dat jullie altijd om het hardst schreeuwen dat de vrijheid van meningsuiting nooit mag worden ingeperkt, maar dat jullie het prima vinden als de vrijheid van meningsuiting van jullie tegenstanders wordt ingeperkt.... Zien jullie jullie eigen hypocrisie niet?

Jan said...

Frank bedoelt met vrijheid van meningsuiting, het fysiek mogen intimideren van een oude Joodse vrouw, omdat haar mening hem niet bevalt, maar vooral omdat ze Joods is.
Dat laatste lijkt mij het meest voor de hand liggende motief voor Frank. Het zal je kind maar wezen!

Robert Engel said...

Laten blijken dat iemand een totale lul is, is iets anders dan de vrijheid van meningsuiting inperken van iemand.

Frank van der Linde said...

Mijn comment was reactie op Mathilde... Ik moet ook alles uitleggen....

And guess what... Je mag in dit land meerdere procedures naast elkaar voeren... Heb ik weer mazzel...