Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, March 19, 2017

Verlies van Art1kel 1 is schuld van Witvrouw Anja

"Sylvana Simons hoopte met de belofte van Anja Meulenbelt de progressieve witte vrouwen aan te spreken en met witte homo’s de witte LGTB-gemeenschap. Maar die hebben verraad gepleegd en hebben hun belofte niet waargemaakt. De witte gemeenschap heeft haar als een baksteen laten vallen."

Aan het woord is Sandew Hira, (MovementX, IISR, Slavernijdeskundoloog) in een poging het lage aantal stemmen voor Artikel 1 te verklaren. Als je de thema's huidskleur en etniciteit als mobilisatiethema van jouw verkiezingscampagne kiest, dan is het logisch dat de kleurverschillen uiteindelijk ook doordringen tot de interne debatten. Als het zo belangrijk voor jou is, of iemand blank of bruin is, dan kan je na een verkiezingsnederlaag ook gemakkelijk de ander de schuld geven.

Sandew Hira valt met name Anja Meulenbelt aan: "Toen Simons besloot om de gekleurde eenheid te breken met het argument dat ze tegen polarisatie is, kon ze onmogelijk dezelfde lijn als DENK volgen maar dan vanuit de zwarte gemeenschap. Het verwijt van polarisatie zou ze dan direct op haar terugslaan. Dus moest ze op de toer gaan van eenheid met witte mensen. Artikel 1 is er voor iedereen, niet alleen voor gekleurde mensen, maar ook voor witte mensen, met name witte vrouwen en de witte LGTB-gemeenschap.

Anja Meulenbelt had haar zin gekregen. In NRC van 16-3-2017 zegt ze dat ze wel op Simons wilde stemmen maar niet op DENK: “Het zat in het conservatisme. Als je kijkt naar de eerste drie die de lijst aanvoeren – drie Turks-Nederlandse mannen – dan zie je ook wel waar hun hart echt ligt.” Haar racisme kan geen onderscheid maken tussen Turken en Marokkanen (Farid Azarkan is een Marokkaan). Al die moslims. Het is allemaal één pot nat voor haar. Ze zijn allemaal Turken."

Anja Meulenbelt is dus een racist, omdat ze geen onderscheid tussen Turkse mannen en een Marokkaanse man ziet. Harde woorden uit de mond van een slavernijdeskundige.

Ook Facebook wordt Anja Meulenbelt hard aan gevallen: "Maar Artikel 1 die een beroep doet op de stem van zwarte mensen staat onder invloed van witte activisten a la Anja Meulenbelt. Wat er dan gebeurt met zwarte activisten legt Malcolm X uit in deze video." Er wordt gelinkt naar een video waarin MalcolmX uitlegd, dat als je te veel witte melk in je koffie doet, de koffie koud en slap wordt.

Alleen maar politiek maken met "mensen van kleur" en de extreem-linkse witte helpers uitsluiten, dat is de weg die Sandew Hira en MovementX willen gaan.

No comments: