Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, December 13, 2008

De Jongens van de Deurploeg

Door KeesjeMaduraatje
Je kan nu wel doen of er niets aan de hand is en je kop lekker in het zand gaan steken, maar daar schieten we niets mee op. Jullie hebben iemand invalide geslagen. Kan gebeuren. Even goede vrienden. Maar dat kan niet zonder consequenties blijven. Ofwel de Stichting BarST (beheerder van kraakpand Vankrijk) schuift één of meerdere tonnen aan smartegeld naar het slachtoffer. Ofwel de daders moeten er aan geloven. Zo. Aan jullie de keuze. Zeg niet dat het te duur is. Er wordt genoeg gezopen daar.

BrainVoor de geachte bezoekers van dit weblog: Jullie weten helemaal niet wie er allemaal in dat kraakpand Vrankrijk zitten. Waarschijnlijk denken jullie dat het een potje ongeregeld is, maar niets is minder waar. Intussen allemaal  beschaafde en intelligente jongelui, of eigenlijk meer het type oudere jongere, die ook netjes met twee woorden kunnen spreken. Behalve als ze met zijn allen, als AFA-eenheid, fascisten gaan meppen. Dan gaan de zwarte leren jassen weer aan en de Palestina sjalen om en dan zijn ze niet meer te houden. De Doekle-Terpstra-Brigade of Sturmabteilung Danen, worden ze ook wel genoemd.

Er zijn vier partijen actief binnen het kraakpand Vrankrijk. De bargroep, de deurploeg, de bewoners en de Stichting Barst, die het café beheert. Het is het meest cool om bij de bargroep te horen. Dan sta je in het middelpunt van de belangstelling. Dan praat je mee over de dagelijkse gang van zaken binnen de kroeg.
De Deurploeg bestaat uit vrienden van de bargroep. Ze mogen gratis drinken en ze bepalen natuurlijk wie er naar binnen mogen. Ook erg belangrijk.

De bewoners zijn niet allemaal meer betrokken bij de kroeg. Sommigen willen een geregeld leven opbouwen. Werken. Van die dingen. De bestuursleden van de Stichting BarST staan ver weg van de dagelijkse praktijk. Ze houden echter wel banden met de landelijk linkse elite. Zo werd Suus Hopman, vroegere voorzitter (tot 16-04-2007 ) van de Stichting BarST, bijvoorbeeld als advocate toegelaten tot het advocatenkantoor van Britta Böhler. Eerste kamerlid van GroenLinks.

Nu de mishandeling van kraker Yoghurt zelfs een item op Opsporing verzocht is, komt het bestuur van de Stichting BarST steeds meer onder druk te staan. Dat kan natuurlijk niet, dat de politie op zoek is naar de daders en de insiders zwijgen als het graf.

1 comment:

Willem said...

Misschien kan Eberhard van der Laan bemiddelen om de namen van de daders boven water te krijgen.