Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, December 18, 2008

Trouw zegt het ook

Door Keesjemaduraatje
Nou zijn we al weer drie maanden verder. Ik schrijf steeds weer over de affaire Yoghurt. Niet omdat ik mijn nest, of mijn vroegere nest, wil bevuilen, maar juist omdat ik Autonoomhet niet kan verkroppen dat zo'n misdaad ongestraft blijft. Nu wordt het bericht ook door het dagblad Trouw opgepakt. Columniste Elma Drayer besteedt aandacht aan deze interne krakersstrijd. Ik ben daar heel blij over. Misschien helpt dat deze zaak op te lossen.

Op het plaatje hiernaast zie je de symboliek die gebruikt wordt bij de persconferentie van het autonome solidariteitscentrum Vrankrijk. Je ziet de ster met een tekst er doorheen. Eenduidige gebaseerd op de symboliek van de Rote Armee Fraction. Daarboven een geweer. De krakers van Vrankrijk zijn solidair met de de Mexicaanse Zapatistas en de terroristen van de ETA. De bezoekers van het kraakcafé hebben Rafdeze symboliek jarenlang op de koop toe genomen. Sommigen hebben ermee gekoketeerd. Heel stoer om zo met revolutionaire symbolen te pralen.

Je ziet dat toch steeds weer opnieuw, dat het geweld zich op een gegeven moment naar binnen keert. Interne strijd wordt op deze manier uitgevochten, omdat het middel geweld niet voldoende kritisch wordt geanalyseerd en zelfs wordt verheerlijkt.

De hoogopgeleide krakers zoals de mevrouw in het midden van het plaatjes, zijn al lang verder gegaan en hebben posities bij advocatenkantoren en in de politiek. Wat overblijft is de symboliek en het botte geweld. Geen toeval dat juist de laatste jaren het interne geweld vaker voorkomt.

Het wordt tijd dat de bestuursleden van de Stichting BarSt hun verantwoordelijkheid nemen en deze zaak netjes regelen.

5 comments:

Carel said...

Boven mijn weblog over Vrankrijk (Gezelligheid troef in het kraakcafé), van 26 november, heb ik een groot aantal links over deze affaire samengebracht.

http://home.hetnet.nl/~c.brendel/Gezellig.htm

D said...

Geloof niet dat de hoogte van een schaderegeling met baropbrengsten kan worden opgehoest.
Maar het diepste stilzwijgen, ook tegen oude bekende ondergetekende, toont een arrogantie waar de honden geen brood van lusten! Vooral dat berekende, het feit dat ze van Yoghurt niet al te veel problemen achteraf verwachten.

Dan rekenen ze buiten de waard...

D said...

@Carel
Het toegepaste geweld op destijds Theo en consorten (Jack was naar binnen gevlucht om zijn gaspistool te pakken) was de enige oplossing omdat argumenten van tafel werden geveegd. Achteraf beschouwd heeft het wel gewerkt, behalve bij Jack van Lieshout die het stadsdeel voor zijn karretje van zelfverrijking heeft gespannen...

Hendericus said...

Kraken is fascisme. Het kraken wordt door de linkse partijen, waaronder burgerbedrieger Cohen, gedoogd omdat de linkse politiek krakersknokploegen gebruikt tegen anders denkenden. Mensen als Verdonk, Wilders e.a. kunnen niet in Amsterdam verkiezingsbijeenkomsten houden omdat ze door krakersknokploegen bedreigd worden.
En dat is ook waarom Cohen en de linkse partijen kraken gedogen. En daarom kan je niet spreken dat er een democratie is in Nederland. De linkse partijene zijn onrechtmatig aan de macht, omdat ze hun tegenstanders bedreigd hebben. Niet alleen Mugabe, maar ook Cohen gebruikt terreur.
De Pvda, Gr Links, SP hebben van Nederland een schijn-democratie gemaakt.

D said...

Et voilà!
Uw aluhoedje...