Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, August 19, 2010

Lezing Wiesje de Lange

Wiesje de Lange sprak vanavond in Wijk en Aalburg over de hoop van het Joodse volk. Haar lezing met de pakkende titel: "Met de moed der hoop" trok meer dan 100 bezoekers van de Christenen voor Israel. Ook zo'n 11 islam-kritische bloggers, als ik ze die naam even mag geven, waren vanavond speciaal naar Wijk en Aalburg gekomen om elkaar en Wiesje de Lange te ontmoeten.

 


Wiesje kan zonder papiertje en zonder powerpoint, zo een anderhalf uur vrij spreken. Zonder te stotteren en zonder stopwoorden te gebruiken. Ze spreekt over de symbolen van het Joodse volk en de lange reis van Abraham, via de verbanning in Egypte, Mozes en het ontvangen van de stenen tafels tot de terugkeer naar Israel. Ze maakt een directe vergelijking met de terugkeer van het Joodse Volk naar Israel vanaf de 19e eeuw.

Het Joodse volk wordt soms door God voor onmogelijke opgaves gesteld. Situaties zoals in 1967, waarvan je denkt: "Hier komen we nooit levend vanaf". En toch gebeuren er wonderen en door de hoop en het vertrouwen in God wordt de situatie toch nog gered en zelfs beter.

Harde woorden sprak Wiesje de Lange vanavond over de VS president Obama die de Israelische regering oproept om de Palestijnse leider Abu Masen tegemoet te komen. Het teruggeven van land in ruil voor vrede is een tactiek die al eens geheel mis is gegaan. Raketten kregen de Israelis ervoor terug. 

Wiesje Voor de meest seculiere en sommigen zelfs linkse bloggers was de lezing van Wiesje de Lange soms schokkend om aan te horen. Dit geluid heb je in de Nederlandse media al 25 jaar niet meer gehoord. Of je moet het Nederlands Dagblad lezen dan.

Vertrouwen op God en Gods belofte aan de mensen. De oren klapperden. Dat er bij elke lezing zo'n 100 tot 150 bezoekers zijn, die ook geloven dat Joden recht op het land Israel hebben en dat de terugkeer Gods bedoeling is geweest, is een gegeven dat in de moderne massa media waarschijnlijk alleen maar met spot tegemoet kan worden getreden.

Toch worden we elke keer weer bij de Christenen voor Israel bijzonder vriendelijk  ontvangen en heerst er een prettige sfeer. Je koopt eens een fles Israelische wijn of een boek over de Islam. Gezellig.

De volgende keer zal ik er zeker weer bij zijn.


 

2 comments:

Ben Wien said...

Wiesje de Lange: heldin van deze tijd!

Een geweldige vrouw die weet te inspireren en met haar vlijmscherpe betogen de argumenten van de 'anti-zionisten' uit handen weet te slaan.

Wiesje, mensen zoals jij zijn heel hard nodig in deze antisemitische tijden, ga alsjeblieft zo door. Ad mea we esriem sjana!

verkooy said...

Wat enorm leuk om dit te lezen! Hulde ook aan Wiesje de Lange. Ik hoor graag wanneer er een volgende bijeenkomst is.