Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, September 15, 2010

Hedy Epstein voor de vierde keer niet naar Gaza

Sommige mensen hebben alles en anderen hebben niets. Dat is niet eerlijk. Hedy Epstein heeft het allemaal. Ze is Duits, Joods, in 1939 net op tijd naar London gevlucht, Amerikaans geworden. Dan mag je niet klagen. Toch is Hedy Epstein op haar oude dag ontevreden geworden en heeft zich bij de anti-Israel beweging aangesloten. Je moet toch wat. 

Hedy_edith Sinds enkele jaren heeft Hedy Epstein zich gespecialiseerd in het niet naar Gaza varen. Dat is ook een kunst. Al drie keer stond ze vlak bij de boot, dan wel bus en zei op het laatste moment "Nee". Interessant is, dat verschillende media beweren dat ze toch gegaan is. Je kan ook niet steeds die passagierslijsten checken.

Nu ligt er ook weer ergens langs de Middellandse Zee, een motorzeiljacht van 14 meter klaar om uit te varen. Edith Lutz, de Duitse lerares, heeft wat speelgoed en jeugdliteratuur bij elkaar gesprokkeld en dat gaan ze nu naar Gaza brengen. Hedy Epstein zal voor de vierde keer niet mee gaan. Ze staat al wel samen met Edith Lutz afgebeeld in DW-World als zijnde een van de 20 opvarenden, maar we weten dat ze weer op het laatste moment van de boot zal springen. Waarom? Wat heeft Hedy Epstein te vrezen?

Het leven van Hedy Epstein is vol met tegenstrijdigheden en leugens. Tot 10 jaar geleden leek ze nog een gewone Amerikaanse Joodse vrouw die de Joodse feestdagen heiligt en geen vlieg kwaad doet. Toch is het vreemd dat ze na haar vlucht in 1939 naar Engeland, daar niet gebleven is. De Britse autoriteiten hebben haar visum niet verlengd. Dat heeft misschien te maken met haar lidmaatschap van de verboden Kommunistische Partei Deutschlands op 17 jarige leeftijd.  Daarna is ze naar Amerika verhuisd. 

In Amerika is Hedy Epstein lange tijd betrokken geweest bij verschillende mensenrechtorganisaties en anti-racisme campagnes. Pas veel later is ze bij de anti-Israelstrijd betrokken geraakt. Opvallend is , dat ze in de adviesraad van de anti-Zionistische groep  Deir Yassin Remembered zit, die wordt geleid door de Holocaust ontkenners Daniel McGowan en Paul Eisen, allebei felle ondersteuners van de gevangen zittende Hitler-fan en Holocaust ontkenner Ernst Zundel (McGowan bezocht Zundel in de gevangenis) '

Het is tragisch dat Hedy Epstein niet gewoon van haar oude dag kan genieten,maar op deze  schandelijke manier de aandacht wil blijven opeisen.

  

5 comments:

Tod said...

Interessant.

Carlo said...

Als de imam van Gazamuiden,
welkom thuis voor ons zal huilen,
wordt...

De rest hier:
http://www.youtube.com/watch?v=f5Z-PJSk33E

vanhetgoor said...

Al eerder had ik mij verbaasd over het doen en laten van Hedy Epstein. Een psycholoog zal er natuurlijk één duidelijk wetenschappelijk woord voor hebben. Het lijkt me een interessant geval. Jarenlang in de verdrukking, jarenlang in het verdomhoekje, slachtoffer tot en met. En dan als een blad aan de boom kiest men voor met mee huilen met de wolven in het bos.
Dat Hedy Epstein een slachtoffer is, en nu nog meer dan dat zijn voor de Nazi's op de vlucht moest, nu doet zij samen met de jodenhaters mee aan een strijd tegen de menselijkheid. Hiermee is zij zelf het onmens geworden waar zij zelf jarenlang door is gekweld. Is het ontkenning van afkomst, is het last hebben van het Oslo-syndroom? Ik weet het niet, ik ben geen psycholoog dus, maar het is wel interessant.
Ook haar steeds weer niet aanmonsteren aan boord is een interessant gegeven. Waarschijnlijk weet zij diep in haar art wel wat zij aan het doen is, en onderbewust wil ze hier geen deel aan nemen. Waarschijnlijk is haar onderbewustzijn intelligenter dan zij met haar onbezonnen provocerende acties wil doen geloven.

keesjemaduraatje said...

misschien is Hedy Epstein wel bang om Israel uitgezet te worden. Dan kan ze haar familie niet meer bezoeken. We weten het niet

keesjemaduraatje said...

het is net een beetje als bij Colonel Parker, de manager van Elvis. Die is ook nooit meer de VS uitgekomen, bang voor uitlevering