Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, November 18, 2010

Nicaragua, gemiste kans op vrijheid

Ok, ik geef het toe. Ik heb ook iets op te biechten. Toen Rene Roemersma en enkele andere, niet nader te noemen Onkruit activisten, bezig waren met het voorbereiden van RARA aanslagen, toen deed ik ook iets. Ik was, met enkele anarchisten, bezig een brochure te schrijven.

We hadden namelijk ontdekt dat de tanks in de straten van Managua (Nicaragua) met de loop op de krottenwijken waren gericht. Waarom heb je überhaupt tanks nodig als je lekker in het socialisme woont? Maar dat terzijde.

De krakersters waren toen reeds zo kwaad op ons, dat ik opgebeld werd door woedende activisten om mij te dwingen de genoemde brochure uit de handel te nemen. Ik werd op straat in mijn gezicht gespuugd. Het is slechts te danken aan het Persmuseum en het Grootkapitaal, dat dit bewijs van goed gedrag nog bewaard is gebleven.

Dus als je je afvraagt waarom ik zo rechts ben en waarom ik soms best wel pittige kritiek heb op zich revolutionair noemende, zogenaamd linkse activisten, hier is één van de redenen:

Nica_gemiste_kans 
 

3 comments:

Carlo said...

Tja, Kees, zo moest je in illo tempore willens nillens vanuit de "objectieve analyse van de dialectisch materialistische wereldsituatie" nu eenmaal tot onfeilbare conclusie komen dat het Sandinisme ten alle prijze goed was voor de bevrijding van het proletariaat. Anders verzette je je als gek of misdadiger tegen de komst van het proletarische aards paradijs.
Als datzelfde proletariaat te stom was om in te zien wat objectief juist en goed was voor het en daardoor opstandig, moest het onder objectief goed kanonnenvuur worden gehouden om eigen bestwil. En jij moest worden befluimd omdat jij zo stom, gek of misdadig was, om dat aan te klagen.

Niet alle macht komt uit de loop van een kanon.
Als er geen oorlog heerst, komt de macht je tegemoet uit alle geledingen die de staatsmacht dragen en uitdragen. Uit de rechtbank bijvoorbeeld met een politiek proces.

Anton said...

Is proletariër niet een ander woord voor sukkel?

Kraanvoet said...

Dag Keesje,

Op de linkse actievoerders van weleer is beslist heel veel zinnige kritiek mogelijk, maar je schiet nogal door.
Je was ooit kraker, maar bent nu helemaal naar het andere uiterste doorgeschoten.
De oplossing zit juist in het vermijden van extremen. En een kritische beschouwing op alle stromingen in ons wereldje.

Groetjes,

Kraanvoet