Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, September 10, 2011

Hajo Meyer EAJG is nu écht doorgedraaid
Vanmiddag hield Ali Abunimah van de Electronic Intifada een toespraak in de Singelkerk te Amsterdam en maakte terloops enkele opmerkingen over 9/11. Dat de anti-terreurmaatregelen zoveel strenger waren geworden of woorden van gelijke strekking. Hajo Meyer van een Ander Joods Geluid, tevens vioolbouwer, Philips directeur en niet te vergeten Holocaust overlevende, een geziene man in het kringetje van pro-palestijnse activisten, reageerde als een wesp gestoken en beweerde dat 9/11 helemaal niet had plaats gevonden, althans dat George Bush , met behulp van CIA en Mossad de gebouwen zelf had laten ontploffen en dat de Israelis al een waarschuwing hadden gekregen en de gebouwen op tijd hadden verlaten. Ongekende antisemitische- en complotachtige opmerkingen van de oude reus.


Ik zat naast de Amsterdamse Producer en zei al toen Hajo Meyer een vraag ging stellen: Even de camera aanzetten. De vorige keer, in de Balie, had Hajo Meyer al een hele vreemde opmerking over het antisemitisme van Hamas gemaakt. Dat bestond volgens hem helemaal niet. Dus deze keer wilde ik het echt opnemen.

We stonden later samen met een paar palestinos buiten te roken en daar kwam een bestuurslid van het Palestina Komitee naar me toe , die zich als 'ordedienst' introduceerde. Hij vroeg waar ik van was en waarom ik fotos maakte. Ik zei dat het een openbare bijeenkomst was en dat niemand me had verteld dat ik dezelfde mening als het Palestina Komitee moest hebben om naar binnen te mogen.

Jose van Leeuwen kwam ook aanrennen en begon tegen ons te schreeuwen. Dat we tuig waren. Heel onverkwikkelijk allemaal. Mijn naam werd genoteerd, zodat ze me de volgende keer met mijnheer Kees aan kunnen spreken. Toen we om 17.00 eindelijk weer naar buiten liepen, sprak de 'ordedienst' me aan als 'Keesjemaduraatje'.  'Maar wel op Blogspot, want web-log is nog down' zei ik tegen hem.

Met twee idioten als Hajo Meyer en Jose van Leeuwen en ik reken daar voor het gemak ook even de haatdrager David Cronin toe, heeft het Palestina Komitee helemaal geen vijanden meer nodig. Ze maken zichzelf te belachelijk.

Het verhaal van Ali Abunimah was uitermate gematigd, ook al heeft hij 15 minuten op Uri Rosenthal en de islamofobe Nederlandse regering staan schelden. Blijkbaar heeft het intrekken van de ICCO-subsidie hem erg geraakt.

6 comments:

Likoed Nederland said...

Brabosh heeft dat antisemitische sprookje ontmaskerd, er waren rond de 500 Joodse doden:

http://brabosh.com/2011/09/10/pqpct-dd8/

Iedereen kan dat zelf verifieren.

Ethan said...

LOL @ Blijkbaar heeft het intrekken van de ICCO-subsidie hem erg geraakt.

philippine said...

Ik word hier heel erg droevig van. Philippine

Suzanne said...

Als je in je betoog een vergelijking gaat maken met Pearl Harbour, ben je dan ook aan het Godwinnen?

AJ - Raalte said...

Bedankt voor het bijwonen en het verslag, Kees!

Paardestaart said...

Sjonge Kees - wat een nauwgezet verslag!
Petje af, dat je de ausdauer hebt om de anti-israellobby zo concientieus te volgen; grondig werk!