Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, February 28, 2012

Palestinasjaaltjes verdeeld over Mars op Jeruzalem


Alleen Gretta Duisenberg is echt enthousiast over de Internationale Wereldwijde Mars naar Jeruzalem op 30 maart aanstaande. Rob Groenhuijsen doet niet mee, Amin Abou Rashed doet niet mee, Anne de Jong doet niet mee en de SP loopt ook niet echt warm. Het lijkt wel of deze nieuwe actie tegen Israel in Nederland niet echt aanslaat.

Op 30 maart aanstaande verzamelen duizenden Palestina activisten zich bij de Egyptische, Libanese en Jordaanse grens om samen op een vreedzame manier naar Jeruzalem te lopen en daarmee een protest tegen de Israelische bezetting en de " verjoodsing" van de stad te laten horen. Genoeg redenen als activist zijnde om te zeggen: " Deze keer FF niet. Ik laat deze mars aan mij voorbij gaan. Vraag de Duitsers maar"

Dat heeft Gretta Duisenberg dan ook gedaan en ze staat prominent op de Duitse website voor deze pacifistische wandeltocht naar de Heilige stad.

Twee bezwaren worden op internationale websites van Palestina activisten tegen deze mars naar Jeruzalem ingebracht. Er wordt geprotesteerd tegen de invloed van de moslimbroeders op deze organisatie. Niet zozeer omdat de moslimbroeders het terrorisme steunen, maar omdat de moslimbroeders het verzet in Syrïe steunen. Op Amerikaanse websites wordt gesproken over de enorme gevaren die aan een tocht naar Jerusalem kleven.  Door de bezwaren van de verschillende Australische- en Amerikaanse pro-Palestinagroepen lijkt het erop dat de meeste deelnemers aan de mars uit Aziatische en Afrikaanse landen zullen komen.

No comments: