Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, June 03, 2012

Proces Vittorio Arrigoni uitgesteld tot 27 juni

Zelfs de rechters van de militaire rechtbank in Gaza hebben wel eens vakantie nodig. De moord op activist en blogger Vittorio Arrigoni is weliswaar al meer dan een jaar geleden, maar het proces tegen vier verdachten van de moord is nog steeds niet afgesloten. "De rechter is op vakantie" zei de politieman die bij de poort van de rechtbank op wacht stond. Hetzelfde zei hij een maand geleden ook al. Er blijkt niet veel animo voor het afsluiten van het proces te zijn. Is dit een gevolg van de lamlendigheid en corruptie van het Hamas-regiem of zit er meer achter? Wij weten het niet en de activisten van de International Solidarity Movement schijnen er ook niet bijzonder happig op te zijn, deze vragen te beantwoorden. Er is nog steeds een grote delegatie van de ISM in Gaza aanwezig, waar ze aan één stuk door bijeenkomsten organiseren en bijwonen waar de vermeende misdaden van Israel aan de kaak gesteld worden. Intussen vergeten ze dat ze zelf in een dictatuur van Hamas leven, waar zelfs de meest elementaire mensenrechten geschonden worden.(op de foto zie je rechts de pro-Palestina activiste Inge Neefs bij een bijeenkomst in Gaza over de "apartheid")
De nieuwe zitting zal over een maand op 27 juni plaats vinden. Misschien is er dan meer nieuws te melden.

2 comments:

Lezer said...

Een ontroerend in memoriam voor "vredesactivist" Vittorio Arroganti:

http://elderofziyon.blogspot.nl/2011/04/vittorio-was-not-peace-activist-he-was.html

De jodenhater die heel even vergat dat hij behalve jodenhater in de ogen van moslims nog steeds een "ongelovige hond" was. Zijn openlijke homoseksualiteit maakte het er natuurlijk niet beter op. O de ironie!

Keesje Maduraatje said...

die homosexualiteit verhalen maken je betoog niet betrouwbaar.