Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, November 11, 2012

Zieligheidsindustrie floreert bij Kristallnachtherdenking 2012

Succesvolle en vaak hoogopgeleide migranten kunnen gemakkelijk in een onmogelijke spagaat-houding terechtkomen als ze blijven doorgaan met klagen over hoe slecht ze toch behandeld worden en hoeveel discriminatie er toch in Nederland is, terwijl ze zelf al bij de beroemde TV-programma's Pauw en Witteman of De Wereld Draait Door worden uitgenodigd met hun nieuwste boek of film. Dan kunnen ze niet stoppen met zeiken, omdat het hun core-business is geworden.

Zo iemand is Abdelkader Benali ook. Hij is van voor naar achter gepamperd en iedereen vindt het een geweldige schrijver, maar bij de Kristallnachtherdenking gaat hij dan in zijn toespraak zeggen dat hij altijd zo vuil aangekeken is door de Nederlanders. Discriminatie is heel erg, maar ik denk dat Abdelkader Benali er niet zoveel last meer van heeft. Toch roept hij heel pathetisch op tot vreedzaamheid, alsof als hij op zou roepen tot geweld, zijn achterban van op de bank voor het haardvuur zittende politiek correcte voorleesmoeders plotseling de wapens zou grijpen.

Dat de nieuwe migranten volgens de nieuwe regeling van het kabinet de eerste vijf jaar geen bijstand mogen trekken, dat vindt Abdelkader Benali heel erg. Bijna net zo erg als de Kristallnacht. Hij legt in zijn toespraak dan ook een directe link tussen de vijf jaar die de Tweede Wereldoorlog duurde en de vijf jaar dat nieuw migranten moeten wachten tot ze eindelijk de Bijstand in mogen.De Kristallnachtherdenking in Amsterdam heeft een traditie van foute sprekers en fout publiek. Doordat de organisatoren een directe link met het heden willen leggen, worden er allerlei hedendaagse gebeurtenissen zoals rassendiscriminatie, extreem-rechts, ethnische minderheden en vooral Israël bij gehaald, die natuurlijk heus wel in de verste verte iets met de Kristallnacht te maken hebben , maar die door ze op zo'n herdenking te noemen toch de eenmaligheid en het unieke van de Holocaust in twijfel trekken en bezoedelen.

Alleen al het feit dat op de eerste bezoekersrij Anja Meulenbelt en Maarten Jan Hijmans (Abupessoptimist) zitten, die er een sport van maken alle problemen die er in het Midden-Oosten spelen eenzijdig aan Israël toe te schrijven, maakt van de Kristallnachtherdenking een schijnvertoning.

Vroegere minister en Europarlementslid  Hedy d' Ancona begon haar toespraak nog met een opsomming van wat de Joden in de Kristallnacht allemaal is aangedaan en hoe dat tot de Holocaust leidde. Gelukkig, dacht ik nog. In deze toespraak worden de Joden tenminste nog genoemd. Maar ze kon het ook niet laten even te vermelden dat de kritiek op Europa eigenlijk ook heel gevaarlijk is en het feit dat FPÖ-leden Israël bezoeken een teken is dat de pro-Israël-groepen toch maar heel verdacht zijn. De kritiek op moslims is ook al heel gevaarlijk en zo kwam toch Geert Wilders ook nog even langskijken. Je moet toch wat noemen als je ervan uitgaat dat de Kristallnacht elk moment weer opnieuw kan plaatsvinden.

Het afschieten van raketten naar burgerdoelen, het toenemende antisemitisme in de Arabische wereld en de verschrikkelijke dictaturen in Iran en Saoudi-Arabië, zijn geen voorbeelden die door dit soort politiek correcte types met de Kristallnacht in verband gebracht worden.

Daarna werd het nog heel gezellig, want in het café ernaast zaten de Koerden netjes bij elkaar, daarnaast de Insternationale Socialisten en iets verderop zaten oud-communisten aan het bier. Wij konden dat vanaf onze tafel allemaal zien en ik probeerde de heren pro-Israel-activisten uit te leggen wat krakers nu met Palestina te maken hebben. "Het is een cultivering van strijd", probeerde ik het geheel cultureel-antropologisch te duiden. "En de mythe van het Nederlandse Volk als verzetshelden wordt ermee in stand gehouden" . Toch was dat nog niet genoeg uitleg. "Maar waarom zijn ze dan voor Hamas?" ,wilden mijn tafel genoten weten. Bijna waren we nog naar de Abupessoptimist toegelopen om te vragen hoe of dat zit. Maar ja, het was een hele gezellige avond, met zang en dans geweest, dus dat beeld wilden wij helemaal niet verstoren.
  

3 comments:

ben kok said...

Mooi verslag Kees!
En dan ons aller Hedy op video, het feit dat de moskeeen weer beter bezocht worden en er helemaal geen secularisatie onder de moslims gaande is, is dus onze schuld!
Hadden we maar niet zo kritisch over de islam moeten doen.
Hebben we het toch weer fout gedaan, wat jammer nou.
Zie hier de Kristallnacht herdenking van vorig jaar op die plek, waar we voor de 3e keer protesteerden tegen dit oneigenlijk gebruik, dus misbruik van de Kristallnacht door linksmensen/gutmenschen:
http://tora-yeshua.nl/2011/11/kristallnacht-definitief-terug-bij-de-joodse-gemeenschap-platform-racismenbk-weggevaagd/
Shalom,
Ben Kok (joods-chr.pastor)

Jan said...

Nu had ik begrepen, dat de herdenking niet meer werd georganiseerd, door de vrienden van Rene Danen, maar die hebben dus gewoon een alternatief herdenking georganiseerd, maar deze wel Kristallnacht herdenking genoemd.

Misschien zou men vanuit Joodse organisaties via een kort geding moeten trachten te voorkomen, dat ze dit de Kristallnacht mogen noemen.

De kans dat je een verbod voor elkaar krijgt is geen garantie, maar
stel je voor, dat een extreem rechtse beweging met openlijke nazi verering zou besluiten een Kristallnacht herdenking te willen houden, hoeveel kans zou er zijn, dat een rechter dit zou verbieden.

De ideologische doopceel van de mensen en organisaties die nu onder de naam Kristallnacht de herdenking kapen, is moeiteloos te verbinden met bijv. Hamas en Hezbollah.

Het zou mijn inziens aan te bevelen zijn, om vanaf nu een dossier aan te leggen van alle ideologische verdachte personen uit dit milieu, om dan volgend jaar ze via de rechter een verbod op te leggen.

Het enige echte obstakel voor een rechter is natuurlijk de Joodse betrokkenheid bij deze organisatie, zoals bijvoorbeeld Hedy d' Ancona.
en nog enige anderen.


vanhetgoor said...

Ik zou niet graag in de buurt van Anja Meulenbelt willen zitten, allereerst is er de stank van zwavel en dan is er het gevaar van dat de grond onder haar voeten zich opent om haar weer toe te laten tot die warme plaats waar die hellefeeks thuishoort.