Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, September 21, 2014

AFA Den Haag; rotzooi in de tent

Er stonden gisteren 20 september zo'n 200 antifascisten in Den Haag te demonstreren en nog presteren ze het om elkaar onderling de tent uit te vechten. Wat is er gebeurd?
De bekende Palestina activist, tevens zwarte piet, tevens theatervoorstellingenverstoorder, tevens vriend van de moslimbroeders, Abulkasim Al-Jaberi, mocht ook een antifascistisch praatje op de demonstratie houden. Dat was goed. Mensen die de Hamas ondersteunen kan je goed gebruiken bij een antifascistische demonstratie. Abulkasim Al-Jaberi kende nog iemand die helemaal goed in het programma paste en dat was de rapper Darryl Danchelo Osenga (whats in a name?).


Darryl Danchelo Osenga bekend van de bedreiging van Powned-journalist Tom Staal ("Wie is Pow?;
Wie is Pow?; Wie is Pow?) heeft zich de afgelopen drie jaar vooral met Zwarte Piet beziggehouden, maar hij weet over Joden ook nog iets te zeggen. In de rap "Zwarte Bladzijde" zingt hij een indringend lied om de slavernij aan de kaak te snellen. Over de Holocaust rapt hij dit verband: "Acht miljoen Joden, ik praat hier over achtien miljoen slaven" en  "De behandeling van de concentratiekampen is slechts een lachertje vergeleken met de slavenhandel" en "mensen vergassen, snap ik, dat is ook zielig, maar je moet je voor de grap eens verdiepen in marteltechnieken.."
Genoeg redenen voor de Haagse antifascisten om de rapper af te zeggen. Tumult in de antifascistische gelederen. Hoe durven ze het om zonder overleg een zo geweldige rapper af te zeggen. Typisch blanke suprematie!

De moslimbroeder en tevens Zwarte Piet Abulkasim Al-Jaberi zegt ook meteen zijn toespraak af en begin op Facebook een campagne tegen de AFA demonstratie. Hij raadt mensen om er niet heen te gaan. Vandaar misschien ook, dat er maar 200 mensen waren.

Volgende stap in het drama van genocidale proporties: Frank van de Linde, actievoerder, Geenstijlaanklager en tevens theaterbezoekerlastigvaller, mengt zich in de discussie. Hij moet zich als blanke man en daardoor medeverantwoordelijk voor de slavernij, ook met deze kwestie bezighouden en kiest de zijde van de AFA Den Haag, want: "Als we een ding niet moeten doen is het lijden van de een relativeren tov de ander...". Daar heeft Frank wel weer een punt.

Dus de Rapper en de Zwarte Piet blijven alleen zijdeling aan de kant staan.

No comments: