Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, September 23, 2014

Abulkasim-al-Jaberi gaat Hofstad

Wat een prachtige reportage over de moord op Theo van Gogh op Eén Vandaag. (22 september  2014) . Allerlei details over de voorbereiding van de moord op de cineast en vooral over het onderzoek naar de moord achteraf. We hadden door de AIVD gewaarschuwd kunnen zijn. Er had meer aan bescherming van de cineast gedaan kunnen worden. De terroristen van de Hofstadgroep verbleven in een woning van de AIVD, maar de tapverslagen van de periode tot de moord zijn verdwenen. Genoeg stof om weer een hele mooie thriller over te schrijven.

Nu gaan we naar het heden.  Alles wat we nu weten over terreurgroepen en hun connecties moet op tafel komen. Dan kan niemand zeggen dat we niet gewaarschuwd hebben. Wie is de schoonmoeder van de veroordeelde Hofstadgroepterrorist Samir Azzouz?  (Hij loopt al weer vrij rond) Hoe is de Hofstadgroep geconnecteerd met Hamas? Wat heeft Palestina met de Hofstadgroep te maken? Waar is Zwarte Piet? Wat betekent "Back to Palestine"?  Het zijn vragen waar ik een antwoord op kan geven.

Op 24 september komen op een zeer curieuze en ook krankzinnige wijze het Zwarte Pietenprotest, de acties tegen Israël en de structuren van de moslimbroederschap bij elkaar in één ruimte in één enkele bijeenkomst. De plaats van de bijeenkomst is de Cultureel Centrum Al Quds (  De Arabische naam voor Jeruzalem; Nomen est Omen). Het tijdstip is 19:30 uur.


De organisatie is in handen van Stichting ISRAA. De sprekers van de avond over het thema "Hoe kan Palestina Bevrijd worden" zijn Max van Lingen (Internationale Socialisten) en Abulkasim Al-Jaberi (Back to Palestine). De Internationale Socialisten staan bekend om het herdenken op 27 maart 2004 van sjeik Achmed Yassin,
de oprichter van de Palestijnse terreurbeweging Hamas.

We kennen  Abulkasim Al-Jaberi van de adhoc actiegroep Back to Palestine van het Zwarte Pietenprotest en het binnenvallen van een theatervoorstelling van de Israelische actrice Lia König (84) in de Doelenzaal op 13 september dit jaar.

De Zwarte Pieten en de Hamas hebben we nu, maar wat heeft het te maken met de Hofstadgroep?
De organiserende Stichting ISRAA is een opvolger van de verboden stichting Al Aqsa, die ten doel had geld voor de moslimbroederschap en met name Hamas in te zamelen. Volgens Marokkaanse bronnen komt er nog steeds geld van de Stichting ISRAA bij weduwen en wezen in Gaza terecht. Voor kenners van de moslimbroederschap is deze beschrijving een eufemisme voor het ondersteunen van zelfmoordaanslagen.

Op één van de bijeenkomst van deze stichting bracht het ISRAA bestuurslid Mia van Domburg (28-08-'s Gravenhage) haar dochter Abida Kabbaj in contact met de latere Hofstadterrorist Samir Azzouz. Ze zijn nog steeds getrouwd. In een NRC-interview verklaarde Mia van Domburg dat ze er geen bezwaar tegen had, toen Smir Azzouz samen met haar dochter Adiba Kabbaj naar Tsjetsjenië op jihad gingen.

Hofstadgroep, Zwarte Pietenprotest, Pro-Palestijnse acties, Hamas en moslimbroederschap komen op 24 september allemaal bij elkaar in één ruimte. Wat mis je nog?

Natuurlijk is activist en theaterbestormer Frank van der Linde één van de bezoekers van deze bijeenkomst.

No comments: