Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, September 01, 2007

Entweder Oder

Door Keesjemaduraatje
Het valt me op, dat de politici die nu roepen dat Nederland zich moet terugtrekken uit Afghanistan, dezelfde zijn die roepen dat de islam niet zo erg is en dat de Nederlandse samenleving zich een beetje aan de nieuwkomers moet aanpassen. Dat gaat niet. Het is entweder oder. Of, Of. En wel volgens de volgende redenatie:
Als de NATO nu toestaat dat de Taliban en Al-Qaida opnieuw trainingskampen en machtsbases oprichten in Afghanistan, dan hoeven we er niet lang op te wachten tot er weer aanslagen in Europa gepleegd worden. Dat is trouwens nog steeds mogelijk, want vanuit Pakistan komen ook terroristen hierheen.  Terugtrekking uit Uruzghan is een teken van zwakte die door de terreurgroepen zeker opgemerkt en uitgebuit gaat worden. We zitten daar dus niet zozeer om de Taliban helemaal te verslaan, maar uit zelfbehoud. De vraag is of we de oorlog kunnen winnen. En wat doen we als we, als we de oorlog niet kunnen winnen? 
De politici, zoals Jan Pronk en Alexander Pechtold, om van SP en Groen-Links maar helemaal niet te spreken, die denken dat de strijd dan voorbij is, vergissen zich. De strijd van de islam tegen de westere beschaving gaat dan juist in de VS en Europa uitgevochten worden.  Dan moeten ze opnieuw keuzes maken en dat zijn moeilijke keuzes.
Het is mogelijk dat de Europese landen dan een nog veel strenger immigratiebeleid gaan voeren, om de immigratie van potentiele terroristen te verhinderen. Dezelfde politici zullen daar ook weer moeute mee hebben.Daarom wantrouw ik die argumenten van een Jan Pronk ook, die zegt dat we de oorlog in Afghanistan niet kunnen winnen. Daar kan hij gelijk in hebben, maar dan zijn de consequenties duidelijk. We moeten het terrorisme op een ander gebied verslaan. Hier in Europa.

De keuze is niet moeilijk. Dan maar liever oorlog in Afghanistan, om ergere ontwikkelingen hier in Europa en de VS te voorkomen.

No comments: