Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, July 31, 2008

Een levende leugen op twee vette billen

Nou hebben de Vlamingen het weer gedaan bij SP-senator Anja Meulenbelt. Op een bijeenkomst in Gent werd Anja Meulenbelt geheel onverwacht tegengesproken door een groep Vlaamse Zionisten en Christen-Zionisten en dat is ze niet gewend. De knokploegen van AFA, IS en SP waren niet aanwezig en dus moest ze zelf antwoord geven.

Billensuus De discussie liep zo hoog op, dat Guido Joris tegen Anja riep dat ze een "Levende Leugen op twee Vette Billen" is. Dat kwam hard aan. Dat zindert nog na op het weblog van de Senator. Weliswaar heeft één van de aanwezige Christelijke Vlamingen intussen ter geruststelling geschreven dat het een "Vlaams compliment" is, maar daar trapt de oude strijdster niet in:

"En dan die vette billen, meneer Joris, mijn vlaams is nog niet zo goed dat ik het als een compliment opvat als iemand me ‘een levende leugen op twee vette billen’ noemt, maar als dat een compliment is dan alsnog bedankt voor de eer. En was u niet van plan om niet verder te communiceren, trouwens? "

Guido laat het er niet bij zitten en antwoord:

"Mevrouw Meulenberg niettegenstaande mijn wens om hierover geen communicatie te voeren blijft U dat via deze webblog toch wel doen, uw opmerking aan mijn adres illustreert uw karakter. Ik ben echter dankbaar en verrast. Dankbaar omdat u de opmerking over uw vette billen in de ‘context’ van een volledige uitspraak kadert, te weten ‘een levende leugen op vette billen’. Alhoewel de uitdrukking mij niet bekend was kan ik moeilijk zoals waarschijnlijk elke andere Vlaming een glimlach onderdrukken. Ik vrees wel dat deze typering bij uw Zuiderburen vanaf nu een eigen leven gaat leiden. Net zoals u webblog als Anja’s Vuilnisbeltblog door het leven gaat. Verrassend was evenwel dat u niet zo zwaar lijkt te tillen aan het predikaat ‘levende leugen’ als aan de vette billen. Gelieve verder mijn wens om geen verdere communicatie te voeren toch te respecteren, waarvoor mijn dank. Guido Joris "Tijd voor Anja om de hulp van naaste vrienden en familie leden in te roepen. Haar zoon Amin, destijds haar verwaarloosde kind, dat alleen op Anja's kamer moest blijven slapen, terwijl Anja met vage Amerikaanse theatermakers lag te neuken, en nu haar computertechnicus, maar dat geheel terzijde, die Amin dus schrijft op het blog

Amin

Alexander Eberson reageert met de opmerking de discussie op deze manier niet zinvol is en dat: "Het probleem/vraagstuk Israel/Palestina is een probleem van hen zelf en niet een probleem van mensen die denken wij gaan onze mening/moraal/oplossing hierover eens vertellen..hoe het zou moeten en nog eens beter zou moeten..en wij gaan boeken/lezingen/artikelen op de rug van Israeli/Palestijn uitgeven..om zo Uw en andersmans/vrouw ego (webpagina) te vergroten..een beetje ‘zum kotzen’."(...)

Ik hoop nu niet weer dat ik door deze mening in een a of tegen kamp of paradigma geplaatst wordt want dan is die discussie over ‘die blote billen’ toch vruchtbaarder.. "

Reactie van Anja:
"En het waren vette billen, geen blote. Voor blote billen moet je weer op andere websites zijn. "
Wat ik natuurlijk weer zie als een directe verwijzing naar de nudistensite van Peter Breedveld.

9 comments:

philippine said...

Heel erg leuk! Dank je wel, Keesjemaduraatje.

Guido Joris said...

Leuk artikel maar de foto valt wat licht uit :-))
Guido Joris

James said...

Over vette billen gesproken: moeten wij niet een beetje medelijden hebben met haar geïmporteerde bruidegom (annex Fatah-terrorist) Khaled Abu Zaid? Nu heb ik niet snel medelijden met dat soort lieden, maar denkend aan de billen van Anja Meulenbelt lopen de koude rillingen over mijn rug.

bottehond said...

Vette billen zijn op zijn tijd best jammie. Niet klagen, Anja. De schaamte voorbij, schudden met die dikke billen!

Rudi Roth said...

Op Meulenbelts webLOOG
http://anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2008/08/04/de-pardigmastrijd-vervolgd/
staat te lezen "rondgestrooide geruchten als mep ik invalide mevrouwen". Wel dat ze mij dan aanklaagt wegens laster indien het niet waar zou zijn want ik bevestig die mep op een OUDERE INVALIDE VROUW; ze heeft zelf het lef het beeld van de dame te misbruiken door een foto vooraan deze leugendraad
http://anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2008/07/24/in-gent/

Maar dat zal ze niet doen want ze weet dat er niet alleen verscheidene getuigen zijn, maar ook dat ze op haar gebruikelijke laffe manier wegdruipte toen de zaal opmerkzaam werd gamaakt op die mep van Meulenbelt.

Een andere leugen is "In Gent maakte ik het onlangs mee dat er gepoogd werd een debat te verhinderen," Weeral uit die "twee vette billen" gezogen? en zo gaat het maar verder.

Die twee vette billen schijnen haar dus meer te treffen dan "levende leugen" want ze doet daarmee gewoon voort. Hoe kan iemand nog vertrouwen hebben in iemand die zo maar voortliegt?

De nickname die ze krijgt, vuilnisbelt, is volgens mijn mening dan ook wat ongepast, Leugenbelt komt meer overeen met de werkelijkheid en geeft dan ook geen aanleiding tot discriminatie tegen vuilnisbelten in het algemeen.

Katje Borgesius said...

Als "Palestijnen" in Gaza dreigen te worden uitgemoord door andere "Palestijnen", waar vluchten ze dan heen?

Naar Israel natuurlijk.

Je mag één keertje raden of madam Vetbil daar al over geschreven heeft...

david ben said...

Vorige tekst is van david ben saroef betreffende het debat te Gent naar aanleiding van 60 jaar Israel enz. Anja Meulenbelt en andere panelleden hadden de zogezegde primeur om het allemaal eens te komen uitleggen. Anja begon haar inleiding met de ondertussen afgezaagde paradigma's. In mijn
imaginair verhaal noem ik ze paracommando's
(Palestijnse weliswaar) DE moderator was Eric Goeman. De man heeft gelogen als geen ander omdat er zogezegd geen pro-zionisten naar het debat wilden afkomen. Je zou van minder gezien de titel en de samenstelling
van de pro 'Palestijnse commando's'.
De moderater in het fictief verslag is Eric Son. DE verwijzing naar Ericson, oprichter van het VMO, Vlaamse Militanten Orde, een neofascitische vlaamse knokploeg.
Eric Goeman heeft in het verleden getracht tegen dit individu, wijlen,te fulmineren.
Gezien de houding van Goeman als moderater van het debat is iedere gelijkenis toevallig.
Ik ben als Gentenaar bijzonder teleurgesteld op de wijze hoe het debat eenzijdig verlopen is. Die Goeman zal volgend jaar tijdens de Gentse Feesten bierglazen mogen afwassen i.p.v. debatten te organiseren.
David Ben Saroef

Rudi said...

Hier een ander voorbeeld van hie het beter zou zijn:
http://www.hln.be/static/FOTO/pe/0/12/11/album_large_519821.jpg

op
http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/photoalbum/detail/78859/494432/0/index.dhtml

Als Leugenbelt nog wat langer in Gaza vertoeft en een eetregime volgt maakt ze misschien kans om volgende keer mee te dingen.

Guido Joris said...

Beste, ik was niet aanwezig op het debat bij de Gentse Feesten, ik kan dus onmogelijk de auteur zijn van de "gesmaakte" slogan die ik dan wel erg hard moet geroepen hebben gezien ik mij op een afstand van meer dan honder kilometer bevond. Bovendien stel ik vast dat de moderator van deze site reactie's onder mijn naam plaatst of toelaat die niet van mij afkomstig zijn. Dat is niet zo netjes, ik behoud me bij deze het recht voor om enkele reacties te plaatsen als Prins van de Pallies Dries Vannacht, Zwarte Gretta en als kers op de taat als Koeman de gepatenteerde leugenaar. (:-))Maar ere wie ere toekomt het antwoord aan mevrouw Meulenbelt dat op haar site kwam dan wel weer van mij. G Joris