Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, May 17, 2009

Alexander Pechtold in NRC Weekblad

Door Keesjemaduraatje
Toch wel weer leuk dat ik NRC lees. Krijg je het NRC weekblad er gratis bij. Deze week op de voorkant: "Alexander Pechtold: We staan aan de afgrond". Nou, lezen dus, want dat wil je toch graag weten. Aan welke afgrond? Hoe kunnen we er nog wat aan doen?  En vooral: wie zijn schuld is het dat we aan de afgrond staan? Vragen, vragen vragen.

Pechtold_stoel Dus meteen het artikel gelezen en wat staat daar? "...want het systeem is bezig zichzelf op te blazen. Nederland heeft zoveel taboes. Een staatshoofd dat deel uitmaakt van de regering, die de informatie begeleidt, die hoofd is van de Raad van State, een orgaan dat rechtspreekt over zijn eigen adviezen. Een Eerste Kamer die Tweede Kamer loopt te spelen, een bestuurlijke elite die de burger vertelt dat een directeur van een woningcorporatie een miljoen mag meekrijgen. Daar kotsen de mensen van. Daarom lopen ze in wanhoop achter de ideëen van Wilders aan! Het zijn geen stemmen vóór Wilders. Het zijn stemmen tegen de rest."

Nou dat zijn wijze woorden van Alexander Pechtold. Helaas heeft hij geen duidelijk plan hoe D6 de bestuurlijke hervorming alsnog kan realiseren, want als de interviewer een beetje navraagt wat D66 gaat dóen, dan zegt hij: "Gun me nog wat tijd"

3 comments:

Tarak said...

Dat mensen achter D'66 en haar leider kunnen staan, die geëtaleerde intellectuele armoede en daar toch op kunnen stemmen, daar zouden eens meer columns over geschreven moeten worden. Dat slaat mij nu namelijk met verstandsverbijstering.

Tarak said...

Ter aanvulling op eerdere reactie, meer mensen die zich net zoals de heer Madura geërgerd hebben aan het interview, column van Bert Wagendorp in de Volkskrant:

http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/3388/Kom_op_man,_Alexander!

Ex-collega said...

"Wij stonden aan de rand van de afgrond". Gelukkig maakten wij een grote sprong voorwaarts.