De strijd tussen de pro-klusjesman-fractie en de pro-boekhouder-maffia loopt dwars door alle politiek correcte nieuwsrubrieken en praatprogrammas heen. Je kan niet zondermeer zeggen dat de "linkse-publieke-omroep" in zijn geheel achter Maurice de Hond en zijn beschuldigingen aan het adres van de klusjesman zijn gaan staan. Dat is niet zo.
Paul Witteman vroeg na de vrijlating van Ernest Louwes terecht: "Waarom staat er niet in uw boek dat u geprobeerd heeft de levensrekening an de weduwe Witteman op uw privérekening te laten storten?"
Joris Luyendijk vroeg terecht aan Linda de Mol, die medelijden had met Ernest Louwes (die hardhandig uit de rechtzaal werd afgevoerd) : "Denk je niet dat iemand die in staat is een vrouw waar hij al jarenlang voor werkt, met vijf messteken om het leven te brengen, ook nog te spelen dat hij kwaad is? "
Het onderscheid is meer één van mensen die zich echt in een zaak verdiepen en de mensen die gewoon napraten wat ze horen. En tussen de mensen die zich in de Deventer Noordzaak verdiepen kan je nog onderscheiden tussen pro-klusjesman en pro-boekhouder. Om wetenschap en feiten gaat het al lang niet meer. Iedereen probeert even snel te scoren met een nieuwsfeitje dat toevallig precies in zijn straatje past.
Linda de Mol en Claudia de Breij zijn oppervlakkige media-meisjes die gewoon maar wat napraten en zelf niet eens de moeite nemen een boek over de zaak te lezen.
Kijk maar eens hoe Claudia de Breij, één dag nadat de rechter heeft bepaald dat Maurice de Hond niet meer in het openbaar de klusjesman mag beschuldigen, Maurice de Hond eert in haar programma en alle regels van de rechter aan haar laars lapt.
Dus speciaal even voor Claudia hier een opsomming van feiten die Claudia niet weet en die Maurice de Hond ook niet op zijn website zet:
Welke verdenkingen waren er tegen Ernest Louwes vóór de Deventer Moordzaak?
-In mei 1979 zou hij betrokken zijn geweest bij een zaak van oplichting en valsheid in geschrifte. (blz 164, Bas Haan)
-In 1994 werd Ernest Louwes als verdachte in verzekering gesteld en op het politiebureau als verdachte verhoord. Het ging om schending van geheimen en verduistering. Hij legt een voledige bekentenis af. (blz 164, Bas Haan)
-Beide zaken liepen goed voor Ernest Louwes af. Er volgde geen veroordeling.
-Ernest Louwes probeert als enige persoon het bestuur van de Dokter Wittenberg Stichting te worden. De notaris steekt er een stokje voor. Daarna vraagt hij twee collegas om penningmeester en secretaris te worden. Hij probeert ze lekker te maken met geld van de Stichting. (blz. 173, Bas Haan)
Waarom werd Ernest Louwes verdachte in de Deventer Moordzaak?
Ernest Louwes heeft een privérekening geopend en stort daar 20.000 gulden uit de nalatenschap van de weduwe Wittenberg op. Daarna schrijft een brief aan de levensverzekering, die hij alleen ondertekend, waarin hij vraagt de levensverzekering ter waarde van een half miljoen gulden, op zijn privérekeing over te maken. Een medewerker van de levensverzekering slaat alarm en de directeur schakelt de politie in.
(blz. 167 Bas Haan)
Wat kunnen we nu uit die hele affaire leren?
-Ook door slecht politieonderzoek kunnen ze uiteindelijk toch nog de goeie boef pakken.
-Ook een NOVA journalist kan uiteindelijk toch nog de waarheid boven water halen.
En wat zegt Linda de Mol erover?
Dus ook als iemand drie jaar rechten heeft gestudeerd (Linda de Mol) , wil dat niet zeggen dat zo iemand logisch kan denken en onderzoek kritisch bekijkt.
2 comments:
En Kees, hoe moeten we duiden dat mevr. Louwes zo volks Nederlands (kan=ken etc.) spreekt? Kan de antropoloog in je daar iets over zeggen?
Mevrouw Louwes is een gewoon volksmeisje uit Amsterdam Oost. Dat kan je ook nog terugzien bij een uitzending van "Klasgenoten".
Op een gegeven moment kwam Ernest Louwes op de proppen met een Volkswagen Kever en toen nog lang haar. Hij wist het hart van de latere mevrouw Louwes te veroveren.
Post a Comment