Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, May 15, 2009

Bij de dood van Melly Uyldert

Door Keesjemaduraatje
in de week dat Jomanda eindelijk eens wordt aangeklaagd wegens kwakzalverij en het beroemdste Kruidenvrouwtje van Nederland, Melly Uyldert naar de Eeuwige Kruidentuinen is bevorderd, dacht ik dat het leuk zou zijn eens een leuke parodie op de Alternatieve Geneeswijzen te laten zien.

2 comments:

Natasha Gerson said...

Het is treurig hoe vaak ik onder beginnende heksen enzo nog weer in het boekenkastje weer Mellie Uyldert vindt. Dit vooral natuurlijk omdat die boekjes maar al te vaak via weggejaste doodsboedels in de boekenrekken van de kringloopwinkels opduiken. En dan geen idee hebben wat of hoe. En haar cryptofascistische heksenevenknie Noudt van den Eerenbeemt evenzo. Afgezien van haar bedenkelijke rassenfilosofiën was ze ook niet eens zo'n geweldige herboriste, dat is wat er helemaal zo erg aan is dan

keesjemaduraatje said...

Opvallend veel mensen denken dat Macrobiotisme, vegetarisme, homeopathie en antroposofie "links" zijn. Dat komt omdat het in dezelfde zeventiger jaren weer opnieuw in de belangstelling is gekomen. en het komt doordat de hippies ermee dweepten. Maar intussen weten we dat in deze stromingen ook veel vreemde rassenleer is verborgen en dat ook de latere Nationaal-Socialisten zich tot deze voedingsgewoontes en leefgewoontes voelden aangetrokken. Helaas ook hier weer geen duidelijk scheiding tussen Goed en Kwaad. Ik kan er ook niets aan doen.