Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, May 14, 2009

Excuses aan De Klusjesman

Door Keesjemaduraatje
Ik zie op TeeVee opeens die kop van Maurice de Hond weer en denk: "Zouden er weer nieuwe onthullingen over de klusjesman zijn?" Maar nee. Het gaat over het aanprijzen van goedkope stroom. Blijkbaar heeft Maurice voor die stroomleverancier nog niet alle geloofwaardigheid verloren.

StroomOp websites als geenonschuldigenvast.nl en deventermoordzaak.com staan heel veel documenten over de Deventer Moordzaak en eigenlijk moet je die allemaal lezen om er een beetje wegwijs uit te kunnen worden. En dan nog de boeken van Stan de Jong, Bas Haan en van Ernest Louwes zelf.

Want sinds de weduwe Wittenberg in 1999 vermoord werd, tot en met vorige maand, toen de veroordeelde moordenaar Ernest Louwes weer vrij kwam, zijn er heel veel processen en onderzoeken naar de moord gedaan. Bovendien mogen enkele honderden amateuronderzoekers en journalisten zich intussen "Deventer Moordzaak deskundologen" noemen.

Het meest opvallende detail uit het boek van de NOVA journalist Bas de Haan:

-Ernest Louwes heeft in zijn dagboek in 2002 geschreven dat de weduwe een jurk of mantelpak met rode kleur droeg. Dat was de laatste keer dat hij haar naar eigen zeggen sprak op de donderdagochtend.23 september 1999.

-Later worden op een witte blouse, gedragen op het tijdstip van de moord, DNA sporen en een bloedvlekje van Ernest Louwes gevonden.

-De verdediging van Ernest Louwes stelt nog steeds dat het DNA er op een andere manier, door normaal menselijk contact opgekomen kan zijn. Maar dat is wel vreemd als blijkt dat de weduwe bij het bezoek van Ernest Louwes iets roods droeg. Er zijn geen sporen van andere mensen op de kleding gevonden.

De pro-Louwes onderzoekers hebben de neiging steeds alleen de bewijzen voor de onschuld van Louwes op websites te zetten. Maar de zware beschuldigingen, zoals het DNA bewijs en bovenstaande details, worden niet eens genoemd.

Tegelijkertijd worden er zware beschuldigingen in de richting van de klusjesman geuit. Eigenlijk wordt het langzaam tijd voor excuses van Maurice de Hond aan de klusjesman. 

6 comments:

christinA eijkhout said...

Is een mantelpakje niet een jasje en een rok?
Draag je daar geen bloes onder?

keesjemaduraatje said...

waarschijnlijk heeft hij tegen zijn client gezegd: "Trek uw jasje van het mantelpakje even uit, zodat ik even lekker op uw witte blousje kan spugen. En nu we toch bezig zijn: mag ik even de achterkant van uw kraag vasthouden, want dat is gewoon menselijk contact. Oh sorry er zat wat bloed op mijn vinger. Gaat er bij het wassen weer uit"

christinA eijkhout said...

Jij kijkt nooit bijvoorbeeld CSI? DNA hoeft tegenwoordig niet meer alleen van spuug, zaad ofzo te komen. Misschien heeft hij wel geniesd ofzo. Maar waarom maakt iedereen zich nog zo druk? Hij is toch klaar met zitten?

keesjemaduraatje said...

Hij is inderdaad klaar met zitten en zijn vrouw zit er maar mee.

Saloukoning said...

5 posts en nog niemand heeft ZIONAZI geroepen. Het internet is dood!

christinA eijkhout said...

Waarom zou iemand? Nergens voor nodig.