Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, May 15, 2009

Kattentas

Door Keesjemaduraatje
Hebben jullie gisteren nog naar Pauw en Witteman gekeken? Kijken jullie daar überhaupt nog wel eens naar? Gisteren was er in ieder geval de kunstenares Tinkebell, die haar eigen kat had doodgemaakt en er een tasje van had gemaakt en dat ook nog in een presentatie en met foto's uitvoerig heeft gedocumenteerd. Tegenover haar zat Maffiamaatje Moskovicz en die begon meteen met een kruisverhoor. Dat mag natuurlijk helemaal niet, je eigen kat doodmaken. Maar de kunstenares wist dat juridisch veel beter en vertelde dat je wel je eigen kat mag doodmaken en niet die van de buren. Zo zie je maar weer dat ook een totale leek meer van bepaalde wetten kan weten dan de zogenaamd briljante jurist.

TinkebellDie kunstenares zei één ding dat heel opvallend was en dat daarom ook meteen weer werd afgekapt, want het moet wel gezellig blijven.  Pauw vroeg wat ze van de Toppers vond en ze zei dat ze dat helemaal niets vond. Alleen de naam vond ze al vreselijk, waarop Pauw reageerde door te zeggen, dat ze "het wel positief wilden houden".

Maar ze heeft natuurlijk gelijk. Wat een vreselijke opgeblazen arrogantie van drie tweederangsartiesten, om jezelf Toppers te noemen en dan zo af te gaan op het Eurovisiesongfestival. De Oost-Europeanen waren veel enthousiaster en levendiger. Het viel ook op trouwens dat de andere Europese journalisten, die niet geïndoctrineerd zijn door de Nederlandse Publieke Omroep Maffia, allemaal vroegen of de Toppers het wel serieus meenden. Ze konden zich niet voorstellen dat dit een serieuze inzending was. Was het ook niet. Het was de laatste noodgreep van een wanhopige muziekindustrie om nog een beetje voor de dag te komen.

Hier een filmpje over de kunstenares Tinkebell
 

4 comments:

Louisa said...

Ik vind Bram M. geen maffiamaatje, Keesje, hij is gewoon een strafrechtadvocaat die, zoals al zijn collega's, veel aandacht krijgt.
Alle grote strafrechtzaken krijgen nu eenmaal veel aandacht in ons landje, maar de ene advocaat komt gewoon wat sympathieker over dan de ander.
Ze verdedigen boeven en krijgen daar een mooi salaris voor, maar ik zie en hoor ze liever dan bankdirecteuren die hun banken naar de knoppen helpen, overheidssteun krijgen en nog praatjes hebben op de koop toe...Bram M en zijn collega's doen zich in in ieder geval niet beter voor dan ze zijn en die bankfiguren wel..
En wat dat enge meisje betreft die haar eigen huisdier molt, vilt en verhandtast, die is naar mijn bescheiden mening rijp voor een gesticht.

Tarak said...

"En wat dat enge meisje betreft die haar eigen huisdier molt, vilt en verhandtast, die is naar mijn bescheiden mening rijp voor een gesticht."

Waarom? Waarom zou je niets met katten- of hondenbont mogen doen? Kat en hond zijn niet bepaald bedreigde diersoorten.

Ik vind wel dat ze juist mensen aan het denken zit over hoe we met huisdieren omgaan. Kan me dat topic nog herinneren op fok, toen ik net m'n eerste schreden op het internet maakte, wat een heerlijke rel was dat:
http://forum.fok.nl/user/history/62835

Naast dit topic waren er ook tig topics in Feedback dat het topic dicht moest, Tinkaaa / Tinkebell ban en zo, maar dat werd geweigerd door de admins.

Dit is interessanter en provocerender dan rotondekunst als het goud van Lopik of iets dergelijkers.

Katje Borgesius said...

Zo zo - dus dat is er tegenwoordig te zien op de Nederlandse treurbuis: drie pathetische Floppers, een maffiamaatje, en de zoveelste kunstenmaker m/v die bij gebrek aan talent en aandacht iets "schokkends" verzint om maar in de ouwehoershow van Ouwel & Wauwel te komen.

Nee, ik kijk allang geen Nederlandse tv meer. Dit behulpzame verslag maakt nog eens duidelijk waarom.

Natasha said...

Ben het helemaal met Louise eens. Ja, we snappen de statement 'waarom is dit anders dan koeien waar schoenen van gemaakt worden'. Maar daar valt genoeg op af te dingen. Omdat je kat, je eigen kat dan, een huisgenoot is. Dus die dan wurgen en een handtas van maken om aandacht te trekken, kun je kunst noemen, maar iedereen weet dat zoiets althans bij niet-kunstenaars een indicatie voor psychopathie is.

Je kunt ook je kind laten verhongeren onder de premisse: Ja, waarom moet mijn eigen verhongerde kind me meer raken dan al die kinderen die verhongeren in de derde wereld ofzo. Dan zal niemand er aan twijfelen dat je waanzinnig bent, terwijl de statement an sich klopt.