Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, May 23, 2009

Niet crimineel en in het bezit van een auto

Door Keesjemaduraatje
Als jullie mij missen of zelfs zoeken. Ik zit even in Duitsland. Want ik ben wel heel erg Trots op Nederland en Voor Nederland en zo, maar de schepen toch niet geheel achter mij verbrand. Dus we hebben hier ook nog een woning. "Mann gönnt sich ja sonst nichts" En als de Grote Kladderadatz komt, dan vlucht ik naar het platteland van Noord-Duitsland. Dat is in de geschiedenis nog nooit gebeurd, dat mensen naar Duitsland gevlucht zijn. Of het moet van Oost naar West geweest zijn. Dat wel natuurlijk.

Bouwvakker Mijn nichtje heeft haar laptop op de sofa laten liggen en de buren tegenover hebben hun draadloze internet niet goed afgeschermd, dus daar zit ik weer te bloggen. Je moet toch wat.   

Mijn nichtje kwam net de keuken binnen, waar haar oma, moeder, tante en oom (dat ben ik) net de laatste dorpsroddels zaten te bespreken en ze vertelde ons dat ze een nieuwe vriend heeft. En de kenmerken van die nieuwe vriend werden ook meteen breed uitgemeten: Niet crimineel, niet Drogensüchtig, niet werkloos, in het bezit van een auto, werkend dus, geen strafblad, woont nog bij zijn moeder en werkt 7 X 16 uur per week in de bouw. 

We vielen bijna stomverbaasd achterover van onze respectievelijke stoelen. "Waar heb je die dan opgeduikeld?" Ja, op een Jaren 70 feest. "Krijg je geen ontwenningsverschijnselen, als je opeens zo'n degelijke man aan de haak slaat?" Zo ging het maar door, de ene kwinkslag naar de andere.

Opeens vraagt oma:" Moet hij niet iets eten?, Ga eens naar boven en vraag of hij wat wil eten. Zo'n bouwvakker heeft vaak honger."  Nou ja, heen en weer, misschien wel en misschien niet en uiteindelijk kwam er dan een beetje beschaamd uit dat de Bouwvakker, zoals we hem intussen noemen, mijn nichtje mee uit eten in de dichtsbijzijnde stad wilde nemen. En daar zitten ze nu nog steeds, zodat ik de tijd had jullie dit alvast even mede te delen. Foto's en eventueel filmmateriaal komt morgen wel.

5 comments:

philippine said...

Beste Keesjemaduraatje, alweer een erg leuk stukje. Zeer te spreken ben ik over de uitdrukking 'Man gönt sich ja sonst nichts'. Mijn duitse familieleden gebruikten hem geregeld. Natuurlijk om bijvoorbeeld een (te) grote 'einmalige' uitgave te verantwoorden en tegelijkertijd eventuele (zelf) kritiek daarop te smoren of om bijvoorbeeld het voortdurend eten van chocola en de daaruit volgende zwaarlijvigheid te verklaren. De rest van de voorbeelden zal ik maar laten zitten. Eerlijk gezegd was ik de uitdrukking geheel vergeten. Misschien komt hij wel uit een boek van Hans Fallada? Ik neem nu een stukje chocola.

Natasha said...

Wij zeggen sinds terugkeer uit de VS bij einmalige uitgaven steeds tegen elkaar "We deserve it". Ook heel bruikbaar

sjokotof said...

@ philippine
http://de.wikipedia.org/wiki/Liste_geflügelter_Worte/M

pazz said...

Ja Duitsland..het mooiste fietsland en de lekkerste taartjes van Europa.

gerrit said...

Het is potverdorrie overal hetzelfde, die vluchtelingen komen hun nieuwe gastland binnen en voordat je het weet zijn ze criminelen en jatten ze er op los. Ja maar u had uw bandbreedte maar niet onbeschermd moeten laten, in mijn voormalig thuisland mag dat gewoon gebruiken is natuurlijk geen excuus in je nieuwe thuisland. Alhoewel de gelegenheid de dief maakt (knipoog!!) En Kees, een beetje meer aandacht voor de recente geschiedenis van onze oosterburen. Vele -etnische- Duitschen vluchten met de terugtrekkende/verslagen Duitse troepen terug naar Duitsland. Velen kwamen na het einde van de oorlog terecht in het verwoeste Duitsland. Slachtoffer van etnische 'cleansing' die na WO II plaatsvonden.