Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, May 30, 2009

Ontkenning van de Holocaust

Door Keesjemaduraatje
Dat is ook al weer een tijdje geleden. De LPF-Eindhoven en de Bond van Kritische Belastingbetalers hielden een bijeenkomst in een restaurant in de Dommelstraat. Ik was ook uitgenodigd, evenals trouwens Eindhovense politieke partijen. De D66 secretaris was er ook. In ieder geval ging het op een gegeven moment over Vrijheid van Meningsuiting. De gespreksleider vroeg wie er voor de totale vrijheid van meningsuiting was. Iedereen eigenlijk. Behalve één man en die heette Keesjemaduraatje. Want ik zei namelijk dat de ontkenning van de holocaust strafbaar moet blijven.   

Daar werd toen heel goed op gereageerd door de voorzitter van de partij Liberaal Eindhoven, Paul Verhaegh, want die zei dat je in een vrij debat, dat soort mensen, die dat zeggen, kunt ontmaskeren en bewijzen dat ze een geheel andere agenda hebben. En daar is ook iets voor te zeggen. Dus het werd evengoed best gezellig. Dus je kan debatten ook gewoon voeren, zonder mensen voor rotte vis uit te schelden.

Vreemd genoeg vind ik die vrije manier van discussieren op dit moment meer bij de anti-islamisten en de liberalen. Daarom kan ik ook niet kwaad worden op Mark Rutte. Ik vind het een aardige man en hij bedoelt het goed. Laat hem. "Leave Mark Rutte Alone!!!"

27 comments:

Proxyridder said...

Mensen uitmaken voor anti-semiet omdat ze misdaden van Israel critiseren, dat zouden ze moeten aanpakken! En het moslimbashen natuurlijk. De mensen die dat doen zijn net erg als de bouwers van de gaskamers van toen.

keesjemaduraatje said...

dat heb ik ook al een paar keer uitgelegd. Het gaat om de éénzijdige aandacht voor de vermeende misdaden van Israel, terwijl de misdaden van de omringende landen, zoals Syrië en Iran nooit aan de kaak worden gesteld.

proxyridder said...

Kees: je posting over witte fosphor van laatst zegt genoeg. Dat jij het over iets anders wilt hebben dan de genocidiale politiek van de zionistiche fascisten tegenover het pallestijnse volk is kenmerkend. Je verdediging van de afgrijselijke misdaden wijzen op een extreme vorm van anti-semitisme als je het mij, amateur psycholoog, vraagt. Je werkt namelijk \"jodenhaat\" in de hand.

Saloukoning said...

@Proxyridder
Kom eens door met dat 'zionazi', ik heb niet het hele weekend de tijd.

proxyridder said...

Saloukoning: al iemand anti-semiet genoemd vandaag?

wel terusten overigens

Painted Bird said...

Laat ik vooropstellen het eigenlijk (grotendeels) met je eens te zijn keesjemaduraatje maar een zin als ´de éénzijdige aandacht voor de vermeende misdaden van Israel, terwijl de misdaden van de omringende landen´ laat wel erg scherp je eigen eenzijdigheid zien. Want waarom ´vermeende´ misdaden waar het gaat om Israel en gewoon misdaden waar het gaat om de omringende landen?

keesjemaduraatje said...

Israel is één van de heel weinige landen in het Midden Oosten waar corrupte politici gewoon berecht worden en waar misdaden bestraft worden.
De kritiek van de VS en in het kielzog het NOS-journaal richt zich op uitbreiding van de nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. Dat wordt beschouwd als een misdaad. Terwijl Jordanië dat het gebied voorheen heeft bestuurd er officieel afstand van heeft gedaan. Het valt dus onder beheer van Israel.

Bij de kritiek op het optreden van Israel in Gaza gaat het ook om eenzijdige veroordelingen. De beschietingen die de terreurgroepen uitvoeren zijn namelijk de aanleiding voor het optreden en die worden haast nooit veroordeeld.

keesjemaduraatje said...

@proxyridder: ik heb alleen het gebruik van Witte Fosfor door de Talban veroordeeld. Mag zeker ook weer niet.

proxyridder said...

Hey keessie, ouwe censuurheld.

mooi dat je het woord "alleen" gebruikt. De cynische toon van die posting zegt alles. Het gebruik van witte fosphor door de zionisten heb ik je niet zien veroordelen.

Trouwens "de rakketaanvallen" van de "terreurgroepen" vinden plaats in het kader van het verzet van het pallestijnse volk tegen de fascistische bezetters. Geheel in zionazistijl worden de feiten door jouw omgedraait.
de grootste terrorist in die regio is Israel vraag dat maar aan de meeste mensen op deze aarde. Je gebruikt het evt. gebruik van de taliban van dat spul om het protest tegen het geruik van dit spul door de zionisten te ridiculiseren.

je blindheid voor het fascistische karakter en de nazi-achtige misdaden van de zelf verklaarde joodse roversstaat maken jouw een agent van de duivel en een vijand van de mensheid, een apogolist
van barbaarse babykillers en vrouwenmoordenaars.

Slaap je goed snachts?
nogmaals im vermoed een rabiaat anti-semitisme bij jouw, je doet heel erg je best om anti-semitisme in stand te houden.

keesjemaduraatje said...

ja, daar is ie!!!
De zionazie uitdrukking.
We nemen weer afscheid van de proxyheld.
Ik kan nu alleen nog maar aanbieden dat we elkaar op neutraal terrein, bijvoorbeeld op een terras in Den Bosch ontmoeten. Meestal helpt het. Zo heb ik Ge en ook de Rooie Ravottr al ontmoet en we zijn er altijd uitgekomen.
Proxyheld, mail mij.

H.M. Smid said...

Hm. Kan aan het late uur liggen natuurlijk. In plaats van Painted Bird schijn ik nu H.M. Smid te zijn. Fine by me, het laatste is meest correct ;O)
Ben enigzins teleurgesteld in je reactie. Je noemt een paar alleszins redelijke voorbeelden, maar gaat voorbij aan de werkelijke vraag. Of geloof je werkelijk dat Israel geen misdaden begaan heeft die verder gaan als ´vermeend´? Ik ben zeker pro-Israel, ben echter ook niet blind. En dat zou ook niet moeten hoeven in een eerlijke discussie. Iemand als proxyridder kan elke discussie doodslaan maar daar weiger ik me aan over te geven.

Willem said...

Ook ik ben het niet met je eens. Maar Let's agree to disagree is een goede waarborg voor een zuivere discussie.

keesjemaduraatje said...

@H.M.Smid: ik denk inderdaad dat Israel geen misdaden heeft begaan. Maar jij kan er ongetwijfeld er een paar noemen.

H.M. Smid said...

Ongetwijfeld... Hier een paar voorbeelden uit voor jou ongetwijfeld besmette bron:
http://palestinethinktank.com/2009/02/19/reem-salahi-justifying-israeli-war-crimes/
Ben ik het met alle genoemde voorbeelden eens? Nee, maar een weldenkend mens kan het onmogelijk met alle voorbeelden oneens zijn.

´How does Israel explain the executions, the shooting of Palestinians point blank in cold blood? How does it justify Israeli soldiers shooting Kassab Shurrab with five bullets across the chest as he came out of his car with his hands to his side, especially as one of the Palestinian hostages sitting blindfolded by the soldiers heard the commander tell the soldier in Hebrew to shoot the civilians that were driving down the road. What about the two daughters of Khaled Abed Rabbo, Amal, age 2, and Suaad, age 7, murdered by an Israeli soldier using a semi-automatic rifle before their father's eyes as the other Israeli soldiers ate chips and chocolate? Let us not forget about Sameer Rashid Mohammad Mohammad, a 43 year old UNRWA worker, who was separated from his family by Israeli soldiers and taken to a separate room and shot in the chest? For four days after killing Sameer, Israeli soldiers held his family hostage and would make the family prepare the murdered Sameer food. Only when the Israeli soldiers left their home, did Sameer's children see that their father was executed and by their father's dead and bleeding body were piles of food. How about Farah al-Halo, 1.5 years of age, who was shot in the stomach when her family was forced to evacuate from their home at 6:30 PM by Israeli soldiers who assured them of their safety? Only 50 meters down the road they were shot at by other Israeli soldiers. Farah, with her intestines spilling from her stomach, died on the side of the road a few hours later as the same soldiers that had assured their safety watched.´

Kom nu niet met voorbeelden van hoe ook de ´anderen´ gruwelijke dingen hebben gedaan. Dat is bekend. Het gaat mij er niet om Israel neer te zetten als misdadig land. Verre van dat. Maar waarom altijd die zwart/wit discussie. Waarom moet iemand altijd voor of tegen zijn met niets er tussen in? Landen zijn net als mensen, waar fouten genegeerd worden wordt nooit iets opgelost.

keesjemaduraatje said...

het is een beetje vreemd om deze voorbeelden onder een item over ontkenning van de holocaust te zetten, maar tegenwoordig is alles mogelijk en zijn alle remmen los.

De voorbeelden zijn inderdaad uit ongecontroleerde bronnen. De hele website met de foto's en de opmaak laat zien dat de makers een cultus van de dood aanhangen. Hoe meer fotos van dode kinderen hoe beter, lijken ze te denken.
We weten dat het er hard aan toe gegaan is in de laatse Gaza oorlog. En we weten ook dat er in oorlogen wrede dingen gebeuren.
Er werd ook meteen een propagandaoorlog gevoerd over scholen die zouden zijn beschoten en over gebouwen van de Verenigde Naties die zouden zijn beschoten. Vaak kennen we de waarheid niet.
Ik weet wel dat als de waarheid over dat soort excessen aan het licht komt, de soldaten worden bestraft. In tegenstelling tot de Hamas-strijders, want die worden nog eens extra geëerd als dit sort dingen aan het licht komen.

H.M. Smid said...

Niet zo vreemd toch. De voorbeelden volgen op wat ik zie als eenzijdigheid in je eerste reactie. Het een staat niet los van het ander.

Je zegt het zelf, vaak kennen we de waarheid niet. Maar dat lijkt je niet tegen te houden te ontkennen dat ook Israel wel eens fouten maakt. En nee, meestal worden de soldaten niet bestraft.
Opvallend te zien hoe je niet kan laten het nog even over de Hamas-strijders te hebben. We zijn het daar over eens maar het maakt mij duidelijk dat je werkelijk niet begrijpt wat ik probeer te zeggen.

keesjemaduraatje said...

ja, ik denk dat ik het wel begrijp. Je probeert mij in een "enerzijds - anderzijds"-discussie te lokken.
Als er door Israelische soldaten wreedheden zouden zijn begaan, dan zouden de wreedheden van de andere kant niet meer zo erg zijn.
Ik heb al vaker gezegd dat dit een pro-zionistisch, revolutionair en ongenuanceerd weblog is. De "nuances" staan in de NRC en zijn elke dag te horen op de NOS en in Netwerk. Vraag van mij niet om op alle slakken zout te leggen als de soldaten eindelijk eens, na maandenlange aanslagen en bombardementen terugslaan en dan af en toe uitflippen.

H.M. Smid said...

Te lokken? En ik probeer de wreedheden ´van de andere kant´ minder erg te laten zijn? Bah. Je valt me vies tegen. Niet alleen ongenuanceerd maar simplistisch en dom. Anja Meulenbelt in het kwadraat.

ge said...

Keesje hou je nou niet van de domme. De grootste misdaad van Israel is dat ze land van anderen bezet houden. Ieder verzet daartegen is legitiem. Daarmee kunnen juist de Palestjnen geen misdaden tegen Israel begaan. Om opportunistische redenen ben jij pro Israel; ondersteuning van je Islamofobie.
Ontkenning van de holocaust is in deze discussie wel het domste wat je kan doen.

keesjemaduraatje said...

Ge, het is dat jij je sporen ruimschoots verdiend hebt en dat je een oude makker bent, maar hier heb je het toch helemaal mis.

ge said...

O ja, en de Palestijnen houden geen land van anderen bezet dus dat enerzijds - anderzijds gelul kan weer de prullenbak in.
Ach, en om nog maar even olie op het vuur te gooien. Zionisme is de ideologie die een joodse staat nastreeft en is dus nationalistisch te noemen. Daarbij was de oorspronkelijke lijn die gevolgd werd ook socialistisch. Maar waren niet alle grote bewegingen in de eerste helft van de vorige eeuw dat? Dat laatste is vervangen door ronduit kapitalistische uitbuiterij en zijn de kiboetsen vervangen door bezettingseenheden die zoveel mogelijk land moeten afpikken van de Palestijnen. Het nationalistische karakter is heel actueel met de partij van Liebermann in de regering; de Arabieren eruit gesodemieterd en alleen nog maar joodse mensen in Israel. Eng hoor.
De 2 staten oplossing komt er wel maar is te laat. Het tegensputteren van Israel is alleen maar onderhandelingstactiek.

keesjemaduraatje said...

Ge, je volgt geheel de PLO lijn en je blijft daarmee helemaal in de links-extreme lijn die tot vreselijke misdaden als Mogadishu gevoerd hebben. Ik ben van die lijn terug gekomen.
Het vreemd is, dat de die-hards van de beide kampen het over één ding eens zijn: de Twee-Staten-Oplossing zal er nooit komen. Het is nu erop of eronder. Ik heb je uitgelegd waarom ik het zo belangrijk vind dat Israel stand houdt.
Als Israel namelijk valt, dan zal het volgende land dat onder de voet gelopen wordt, Spanje zijn. Dat is geen verzinsel van mij maar van de ex-kraker Joschka Fischer.
En verder vriendelijke groeten
Laten we ons met de Nederlandse problematiek bezig houden

ge said...

Keesjemaduraatje, nou de link met de NL politiek is snel gelegd: Geert Wilders en zijn verdediging van het "moderne" zionisme.
Weet jij nu al hoe hij aan zijn geld komt. Vooralsnog krijgt hij geen subsidie omdat hij geen duidelijkheid wil verstrekken over zijn geldbronnen.
In een vorig leven zou Geert Wilders zo een Limburgse katholiek geweest kunnen zijn die de uit de Duitse concentratie kampen terug kerende NL joden na de tweede wereld het land niet in wilde laten.
Leg je dat verhaal over Spanje ook eens uit aan de andere lezers van je forum?

H.M. Smid said...

Je bent nu niet bepaalt de ´steun´ die ik me gewenst had. Waar jouw sporen verdiend zijn is me een raadsel en dat houden we beter zo ;O)

ge said...

@H.M. Smid. Heb je het tegen mij? Ik heb mijn eigen agenda. Als je steun wil moet je eerst uitleggen waarin je gesteund wilt worden.
Maar ik begrijp dat je niet echt geinteresseerd bent; ".......en dat houden we beter zo"

ge said...

@KeesjeMaduraatje. Omdat je het zelf niet doet zal ik maar even het Spanje verhaal vermelden.
Keesje doelt erop dat Spanje ooit eens door Arabieren was bezet en dat geld dat als een land ooit Islamitisch is geweest er altijd voor gevochten moet worden om dat te herstellen.
Is dat nou net niet wat er in Israel gebeurd? Een groep mensen, zich Joden noemend, beweren dat het vroeger hun land was en dat ze daarom het recht hebben om de huidige bewoners eruit te schoppen?

ge said...

Tipje van de sluier opgelicht over de financiering van Geert Wilders zijn "beweging"? http://player.omroep.nl/?aflID=9617314
Gaat over alle bezoekjes, iedere maand toch wel minstens één keer, van Geert Wilders aan de VS en specifiek zionistische organisaties.