Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, May 11, 2009

Tweestatenoplossing

Door Keesjemaduraatje
Morgen komen hier weer serieuze berichten. Want ik ben intussen in het huis van mijn ouders aangekomen, om hier vier dagen te verblijven. Een beetje schrijven, een beetje met mijn vader praten en wat koken. Het leven kan ook mooi zijn. Maar nu eerst even over de Paus.

Dialoog_paus_islam Op zich hebben wij niets met de Paus. We zijn van oorsprong Synodaal Gereformeerd en luisteren niet naar de Paus. Maar nu zegt hij toch iets geks. Hij pleit in Israel voor een Tweestatenoplossing. Cool.Waar bemoeit die oude man zich mee? Sinds wanneer is de Rooms Katholieke Kerk voor het vormen van staten? En zo ja, waarom streeft hij niet meteen naar het opnieuw stichten van het Heilige Roomse Rijk. Als we toch bezig zijn? En als er dan een Palestijnse Staat gevormd zou moeten worden, wie moet het daar voor het zeggen krijgen? De Hamas, de Fatah of de Rooms Katholieke Kerk? Het zijn allemaal vragen waarom we geen antwoord krijgen.

Wij hadden ook eens in Nederland een mooi Rooms Katholiek land. Totdat een paar Taliban, die toen Geuzen heetten, het op hun heupen kregen en op 1 april Den Briel veroverden. Maar ik kan me niet herinneren dat de Paus toen meteen maar voor een Twestatenoplossing gepleit heeft. Daar hebben we toen wel 80 jaar voor moeten vechten. Dus de Palis moeten nog even geduld hebben.

2 comments:

Multidifficulti said...

Dan mag die soepjurk ook eens zijn Mea Culpa laten horen betreffende de jodenjacht die ontstond nadat de christelijke soepjurken de moorse soepjurken uit Spanje verdreven. Toen was de clerus in ale staten, twee staten was te veel gevraagd.
http://www.groene.nl/1995/27/Bij_de_maranen_in_de_leer

Multidifficulti said...

"Toen was de clerus in ale staten" moest zijn "Toen was de clerus in alle staten."