Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, May 12, 2011

Antropoloog heeft "Helemaal niks met Hamas"

"ik zou zelf, bijvoorbeeld, liever niet wonen in een samenleving zoals Hamas die propageert. Ik ben gewoon een oer-Hollandse jongen met een voorliefde voor bier op een terras en vrouwen in bikini."
Dat schrijft de Politiek Antropoloog Martijn Dekker, opvarende van de Gazavloot die deze maand vertrekt, in een reactie op Facebook. Dat kan nog verdomd link worden, voor Martijn Dekker. Laatst is er al een vredesactivist die teveel Westerse ideeën had door salafisten opgehangen. Maar ieder zijn eigen meug natuurlijk. Lees dan de hele tekst van Facebook, waaruit blijkt dat de hele Gazavloot een politiek statement tegen Israel is:

Keesje Maduraatje:
ik ben wel blij dat zowel de regering als het parlement de Gazavloot afwijst. De Gazavloot wordt namelijk niet georganiseerd om de humanitaire nood te verlichten, maar om de blokkade te doorbreken en Hamas te steunen. http://bit.ly/knJXw8
 about an hour ago · LikeUnlike.
Martijn Dekker : Die afwijzing had ik eerlijk gezegd ook wel verwacht, dus op zich geen verrassing daar. Wat betreft de doelstelling van de vloot, je hebt deels gelijk. Hoewel onze hulpmiddelen zeker nodig zijn in Gaza - gehoorapparaten, brillen, schoolspullen - is het zonder meer ook een politiek statement, waarmee we inderdaad Israël en onze eigen regering oproepen om de blokkade op te heffen. Dat Israël de eigen burgers wil beschermen is volkomen logisch en terecht, maar om daarvoor 1,6 miljoen mensen van de buitenwereld af te sluiten is onrechtmatig, onmenselijk en, op de lange termijn, contra-productief. Je laatste opmerking over Hamas is simpelweg onwaar. Evenals de andere mensen van Nederland-Gaza die ik ken, heb ik helemaal niks met Hamas.

Laat ik vooropstellen dat ik vind dat iedereen recht heeft op zijn eigen mening of levensovertuiging, maar ik zou zelf, bijvoorbeeld, liever niet wonen in een samenleving zoals Hamas die propageert. Ik ben gewoon een oer-Hollandse jongen met een voorliefde voor bier op een terras en vrouwen in bikini. Ik heb daarentegen wel een hekel aan onrecht. Mijn sympathie ligt dan ook bij de "gewone" mensen die ernstig de dupe worden van het beleid van de betrokken machthebbers (Israëlische regering, PA/Fatah, Hamas) en daar is mijn steun uiteindelijk voor bedoeld
 .See More 47 minutes ago · LikeUnlike.
Keesje Maduraatje: Eén van de opvarenden is Amin Abu Rasched, die bij de Stichting Al Aqsa betrokken is geweest. Deze stichting heeft geld voor Hamas verzameld. Je zou dus kunnen weten dat er wel degelijk betrokkenheid bij Hamas is.
Een andere organisator van de Gazavloot is Rob Groenhuijzen die zelfs voor terroristische activiteiten veroordeeld is en daar tot op heden geen afstand van wenst te nemen.
Dat zijn dus twee betrokkenen, een opvarende en de voorzitter, met een directe relatie met terreur.

5 comments:

Dorith said...

Als meneer Dekker werkelijk enkel de "gewone" mens in de strook wil helpen, kan hij via Egypte de strook binnen gaan met zijn pak brillen en gehoorapparaten.

Of hij kan zijn spullen in Israel aan de passende instantie afgeven en dan worden ze met de vele vrachtwagens met spullen die Israel aan de strook verstrekt, mee genomen.

Als iemand werkelijk vredelievende intenties heeft, waarom dan uitgerekend met de flotilla varen? Israel provoceren? Wordt de "gewone" Arabier in de strook er mee geholpen als de flotilla door de Isr. marine wordt tegen gehouden en wie weet valt er dan zo maar een pak brillen in zee? Zonde toch?

Er zit zo veel schijnheiligheid bij deze mensen. En er zijn zo veel "gewone" mensen in allerlei andere landen die ook goed gebruik kunnen maken van gehoorapparaten en dergelijke, omdat hun machthebbers de kleine man onder de duim houden. Maar nee, liever Israel provoceren! Dan kom je tenminste in de krant!

Anton said...

Zou Martijn Dekker misschien ook een politiek statement willen maken om de regering van Syrië te veroordelen omdat daar de hele bevolking op een brutale manier gegijzeld wordt? Dat is toch ook onrecht?
Overigens wonen er in Syrië 21 miljoen mensen.

Benjamin said...

De Nederlandse organisatie heeft nog nooit gesproken over een humanitaire bijdrage door bijvoorbeeld het brengen van humanitaire hulpgoederen, in geen enkel persbericht is dat te lezen. Maar dat is ook niet te verwonderen, omdat ze niet eens een boot hebben om mogelijke spullen te brengen. Ook de opbrengsten van hun komende benefiet concert gaat niet naar hulpgoederen, maar zoals wordt vermeld 'voor de Nederlandse deelname aan de Gazavloot'. Deze zelfde organisaties zijn maanden lang bezig geweest met het smeden van hun plannen en coordineren met internationale jihadistische en joden hatende organisaties. Als deze actie zo humanitair zou zijn, waar is dan de coordinatie met het ministerie van gezondheid Gaza? die precies zou kunnen vertellen welke medicijnen en apparatuur ze nodig hebben? Daar is nog nooit over gesproken, en daarom zullen de 'hulpgoederen' net zo waardeloos zijn als die aanboord van de vorige vloot. (medicijnen die overbodig of over datum zijn, oude medische apparatuur of niet compatible) Nee, ze richten zich op hun arrestatie zodat ze zich kunnen verzetten tegen uitzetting en eisen stellen (geweldsloos verzet noemen ze dat) en voor deze breed te interpreteren term zullen ze ook hun handtekening zetten, alle opvarende zijn een collectief leugen aan het repeteren dat is hun bijdrage.

Dorith said...

PS ~ Brillen en gehoorapparaten zijn natuurlijk goede hulpmiddelen voor mensen die ze nodig hebben. Maar zoals een ieder weet, moeten ze specifiek aangepast worden aan de drager (ik spreek uit ervaring want ik draag zowel bril als gehoorapparaat). Men neemt dus een doos (afgedankte?) brillen mee, ik neem aan met optische lenzen, en dan gaat men op zoek naar mensen die juist die bril nodig hebben? Hetzelfde betr. de gehoorapparaten?

Interessant bericht:
Palestinians: Prepare for 3rd intifada
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4068049,00.html

Kraanvoet said...

Je hoeft geen fan van Hamas te zijn om tegen het Israëlische beleg te zijn.
Bovendien versterkt dat beleg juist de positie van Hamas. Door smokkel haalt die een groot deel van haar inkomsten binnen.
Zonder beleg geen smokkel, en dus geen inkomsten voor Hamas