Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, May 25, 2011

Rob Groenhuijzen en de Rote Armee Fraktion (RAF)

Opnieuw een terreur-connectie naar de Stichting Nederland-Gaza. Dat is de organisatie die in juni een Nederlandse Boot naar Gaza laat varen. De voorzitter Rob Groenhuijzen blijkt niet alleen lid van de Capelse Groep en de Rode Jeugd te zijn geweest. Hij heeft in 1978 ook een "Handleiding voor Vrijheidsstrijders" met symbolen van de Duitse terreurbeweging Rote Armee Fraktion en citaten van de Duitse terroriste Ulrike Meinhof verspreid.

Handleiding voor vrijheidsstrijders_1_ 

Dit blijkt uit documenten in het archief van het Internationale Instituut van Sociale Geschiedenis (IISG) in Amsterdam. Dat deze Handleiding voor Vrijheidstrijders door Rob Groenhuijzen is geschreven wordt bevestigd in het boek "Rood Verzetsfront" van Paul Moussault. De echtheid en oorsprong van de documenten worden in emails van vroegere leden van het Rood Verzetsfront bevestigd.

Rob Groenhuijzen heeft zich nadrukkelijk niet gedistancieerd van zijn verleden als terrorist. Hij schrijft letterlijk: "Ik onderschrijf de geweldloze beginselen van de Stichting Nederland-Gaza zodat de Freedom Flotilla Israël voor de zoveelste keer confronteert met het feit dat het land een paria in de wereld blijft wanneer het zich boven de wet stelt..

Ik ben geen terrorist voor mensen die weten hoe het in deze wereld toegaat. Ik ben niet pro of contra Hamas."

De achtergrond van twee leden met een terreurverleden in de Stichting Nederland-Gaza brengt de kerkelijke organisaties binnen het Gazavloot initiatief steeds meer in verlegenheid. Dat de Protestantse Kerk Nederland wel subsidie aan Sabeel Internationaal geeft, maar de Vrienden van Sabeel in Nederland nadrukkelijk niet financieel ondersteunt, is daar slechts één voorbeeld van. 

Het is maar de vraag of andere organisaties binnen de Stichting Nederland-Gaza, die zo sterk de nadruk op een humanitaire missie willen leggen, met deze terreurconnecties in verband gebracht willen worden.

 

2 comments:

Frank said...

Hij onderschrijft de geweldloze beginselen van de Stichting, maar misschien wel de gewelddadige beginselen van andere organisaties?

Parvus said...

Wat is de zin van dit soort oude koeien uit de sloot te halen?
Idealisten komen soms op dwaalwegen terecht. De meesten van deze mensen zitten al lang keurig binnen het systeem, OF, veel erger, zijn voorbeelden geworden van "links lullen, rechts zakkenvullen".
En, Keesjemaduraatje, ben jij degene die zonder zonden is en de eerste steen kan werpen?