Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, May 17, 2011

Rappende antisemitische hiphop-antropoloog vaart mee op Gazaboot

Het is een gereformeerde antropologenboot naar Gaza. Nou weer die Manu van Kersbergen van de elfde verdieping van de VU. Ook mee naar Gaza. Je moet toch wat.

Volgens de Europese definitie van antisemitisme en ik verzin dit dus niet zelf, valt het vergelijkingen trekken tussen het hedendaags Israëlische beleid en dat van de Nazi’s onder de noemer van antisemitisme. Omdat de holocaust als een historisch eenmalige en geïndustrialiseerde massamoord wordt beschouwd, die zijn weerga in de geschiedenis van de genocide niet kent. Het vergelijken van het beleid van een huidige staat met de daden in de holocaust is dus altijd een belediging van slachtoffers en houdt altijd in dat je de daden van de holocaust minder erg maakt. 

Manu Op die manier bekeken en geanalyseerd is de oproep van de VU-antropoloog Manu van Kersbergen, tevens hiphopper en rapper en disc-jockey -op één been kan je niet staan- te beschouwen als antisemitisch. Wat zegt hij namelijk?

"Ik walg van elke vorm van onderdrukking en zal me hier ten alle tijden over uit blijven spreken." Dat wordt echter niet altijd even goed opgevat. Tijdens de eerste editie van Don't Forget Gaza werden wij beschuldigd van antisemitisme en het steunen van terroristen. Dat is belachelijk. Ik heb niets tegen Joden, ik heb iets tegen de Zionistische regering van Israël, in mijn ogen een terroristische staat. Die staat weet maar al te goed wat de Joden in de Tweede Wereldoorlog is aangedaan en gaat dezelfde vorm van onderdrukking vervolgens toepassen in de Gazastrook. Hitler is niet dood, zijn geest leeft voort in de oprichting van de staat Israël." 

Manu's drang om hulp aan de Gazastrook te leveren krijgt dit jaar een nieuwe dimensie. Half juni vaart de Freedom Flotilla 2, een vloot dat hulpgoederen naar de Gazastrook zal vervoeren, uit. Aan Manu2 boord zullen zich ongeveer dertig Nederlanders bevinden, waaronder ook Manu.

"Eenmaal in de Gazastrook ben ik van plan om mee te helpen met de distributie van hulpgoederen en hoop ik veel burgers te spreken en wat lokale rappers te ontmoeten. Mijn hoofddoel is het maken van een documentaire van mijn ervaringen op de Freedom Flotilla en in de Gazastrook."
 

9 comments:

Frank said...

kijk maar uit dat je niet door de Salafisten wordt opgehangen, Manu.


Even terzijde: het is natuurlijk een teken aan de wand dat dit het niveau van het wetenschappelijk onderwijs is. Maar ja, wat wil je als zelfs mongolen al een akademische graad kunnen halen.

Benjamin said...

We moeten de organisatoren van "De Nederlandse boot naar Gaza zonder boot" maar feliciteren met hun nieuwe 'artistieke boegbeeld'
hier een goedkope allegorie van hem(Manu) die volgens hem iedereen zou moeten laten inzien dat een geweldadige opstand met stenengooiers de voornaamste opponenten zijn van 'De boosaardige zionisten™':

"Iedereen die de Palestijnse stenengooiers tegenover de vele wapens van Israël heeft gezien weet dat dit een strijd is tussen David en Goliath. Maar wie zou je eerder een terrorist noemen in het verhaal van David versus Goliath? Het is mijns inziens toch overduidelijk dat Goliath de agressor is."

Hij heeft niets tegen Joden maar ziet wel in deze joden de geest van Hitler voort leven (hoe kun je iemand dat toewensen terwijl je niets tegen ze hebt). Hij beweert dus dat er 1 soort Jood bestaat en dat is? de gelovige jood!? Zijn kinderlijk en uiterst kwetsende beredenering is een product van de anti-Israel entiteit, die Joden(zionisten) discrimineert door ze geen eigen staat(zionisme) te gunnen. Maar ondertussen wil deze kerel het decorum hebben van een 'strijder tegen onrecht'

Gelukkig is er nog de artistieke vrijheid van zijn interviewer die hem nog een 'beetje' probeert te verontschuldigen:

"...Twee jaar eerder heeft hij hetzelfde verhaal talloze malen verteld, heeft hij moeten uitleggen dat de Gazastrook een symbolisch gebied is waar alle mensenrechten onophoudelijk geschonden worden...."

Serieus!? Hoe kun je dat hele verhaal lezen zonder te lachen?

Dit rappen is nu precies de modus operandi die mooi aansluit bij de "Nederlandse boot naar Gaza zonder boot", pathetische lyriek, het grote sentiment, achterhaalde thematiek, gedwongen rijm, het versimpelen van complexe politieke onderwerpen om met eenvoud de publieke opinie te bespelen, En het mee liften op de status van de underdog om je eigen repetoir te maken.

Sommige mensen zeggen dat het goddelijke interventie is die Israel bijstaat, in dit geval is het toch duidelijk de genadeloze straffende hand van een wereld die veel te snel gaat voor deze anti-Israel entiteit. Maar ook dit is uiteraard de schuld van de Joden.

daniel said...

wat een Vreemde opvatting voor iemand die je zou denken is wetenschappelijk is opgevoed?

Het systematisch uit moorden van hele bevolkingsgroepen en het veroveren van een hele continent vergelijken met het gevecht van 6 miljoen mensen tegen ruim 100 miljoen andere mensen die hun willen doden of verjagen.
en waar gaat het om? hun recht tot een land van nog niet eens de helft van Nederland? een land waarop ze historische recht hebben, waar joden 1000den jaren hebben gewoond?

Wakker worden mensen als de Palestijnen willen een staat kunnen ze dat morgen hebben, maar dan moeten ze ook het recht van de Israëlische volk op zijn land erkenen, en daar gaat het juist om dat willen ze absolut niet doen.

genoeg met de onzin Israel vecht voor haar leven, moet zichzelf dagelijks verdedigen tegen een moordlustige volk dat liever in wapens investeert dan in eten of een toekomst voor zijn kinderen.

ik zou zeggen beste vlotilla mensen, breng de Palestijnen hulp en namelijk het volgende:
liefde voor het leven - dat ze kiezen voor leven van hun kinderen in plaats van het dood
i

Paardestaart said...

"Ik hoop in Gaza andere rappers te ontmoeten" :-)
Hihiihihihi..
Zijn hoofddoel is 'het maken van een documentaire' over zijn ervaringen op de boot :-)
Wroewhahahahahahahaha :-) En 'hij walgt van onderdrukking'
Ach hemel - wat een ferme knaap, de gazanen boffen maar hij komt mee-distribueren. En praten met rappers natuurlijk :-)

Martien Pennings (Kassander, Leo Sar said...

Gemengd bloed toch, die Manu?
En hij luistert er zelf helemaal naar.
De stem van het bloed!
"As a Sanskrit name, Manu refers to the Sun-God, Surya, who is considered the father of the human race. It is also a name of Lord Vishnu."
Meer bloed: dat van de Hindoes die afgeslacht zijn in India door moslims in de loop der eeuwen.
Ongetelde miljoenen.
Dat doceert aan een universiteit.
En hij weet niks.
Leest ook niks,onmogelijk.
Ons intellect.
God sta Europa bij!

roel said...

Dit is wat de Israëliërs aan de grens met Gaza doen:
"Het nieuwe beleid stelt dat goederen die niet op de lijst van verboden goederen staan zullen worden toegelaten. De enige goederen die nu niet worden toegelaten zijn wapens en ander oorlogsmateriaal en bepaalde goederen die zowel een civiele als een militaire toepassing hebben. Vanwege de problematische aard van deze duale-toepassings- goederen, zijn bouwmaterialen nu alleen toegestaan voor door de Palestijnse Autoriteit (PA) goedgekeurde projecten die onder de supervisie staan van internationale instanties." Aldus het Israelische ministerie van Buitenlandse Zaken.
Dat is geen blokkade. Dat is het tegenhouden van wapens. Dat is heel verstandig. Ieder ander land zou niets doorlaten voor leveringen aan moordenaars/bestuurders als Hamas. Maar als Israël niets doorlaat verhongeren de Gazanen. Hamas zou dat fantastisch vinden want dan mogen ze elke dag op ieder tv station in Europa roepen dat dit de schuld van de joden is. En die televisie journalisten zouden dat allemaal slikken en omarmen.
Dat onze rapper wat Salafisten mag ontmoeten. Dat is mijn wens. Deze rapper die een beetje de vrije pers journalist gaat uithangen met zijn 'documentaire'. Zou hij nu werkelijk niet weten hoe journalisten in Gaza worden behandeld? Dat daar geen vrije pers is, en in Israël wel? Wat gebeurt er toch aan die Nederlandse universiteiten?

Paardestaart said...

Nou gewoon - wat er ook op de Amerikaanse universiteiten gebeurt, wat er eigenlijk in heel Europa op universiteiten gebeurt: indoctrinatie met de progessieve "kernwaarden" die volgens de bende van nieuw-links nodig de sociaal democratie moesten gaan vervangen, om zodoende de nieuwe mens te drillen. Vredesopvoeding, tegengif leveren voor de verderfelijke opvattingen die de bourgeois-cultuur in stand hielden.
Een gelikte staatsopvoeding, je weet toch?
Waartoe anders overal ministeries van onderwijs die het verkeer regelen?
Hou jij ze Arm, dan Hou ik ze Dom.2

Martien Pennings (Kassander, Leo Sar said...

En hier is het linkje naar die publicatie van BZ van Israël waaraan Roel refereert:
http://bit.ly/kzLm2j

Martien Pennings (Kassander, Leo Sar said...

En deze posting is speciaal om die tevele "r" uit Marrtien te halen.